Трябва ми съвет за маслената помпа на ААЗ
- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
Трябва ми съвет за маслената помпа на ААЗ
Здравейте на всички. След като неможаха да ми разрешат проблема с лампата на маслото в разни сервизчета (постоянно мига тъпата лампа без значение от оборотите на двг) , реших да сменя помпата. Тук идва проблема. На Симеон ми обявиха цена 80 -130лв. Евро 07 цена 120лв. Моля някои да каже някоя читава марка+ магазин от където да я закупя (София) и цена ,че хем да е нещо читаво хем и да не е няква сума на цената на цял двигател . Тея от Симеон дори неможеха да ми кажат страна производител на помпите. Колата е голф31,9тд (ААЗ). И още нещо да попитам - като взема помпата само нея ли трябва да сменя или трябва да си купя и други нещица които е желателно да се сменят , като например гарнитурата на картера (и до тук се изчерпват идеите ми) , защото искам да си купя всичко преди да отворя двг. а не в последствие да ходя за разни нещица. Моля ако някои нещо се сеща да пише тук или лс. Исках да я закарам в сервиза на Васко но тои ме отложи за следващия петък а това е мн време с градския транспорт
и вземам гедорето и почвам сам.

Последна промяна от vladobo на Чет 12 яну 2012 19:33, променено общо 1 път.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Трябва ми съвет за маслената помпа на ААЗ
преди да сменяш каквото и да е ,първо си провери с манометър налягането на маслото
маха се датчика на главата и там се закача манометъра и се мери на загрял двигател
маха се датчика на главата и там се закача манометъра и се мери на загрял двигател

- vladobo
- Двигател:
Ами ходих в 3 сервиза и в трите ми казаха че немогат да ми измерят налягането. Мислех да си взема такъв манометър но незнам от къде и какъв трабва да е. А за датчика на главата знам , но незнам какво трябва да показва манометъра ако намеря от къде в Сф да си купя такъв .
-
- Автомобил:
- Двигател:
memberlist.php?mode=viewprofile&u=11
memberlist.php?mode=viewprofile&u=883
Пробвай се при тези колеги,те се занимават с VW и би трябвало да имат манометър за налягането. Аз съм ползвал услугите и на двамата и съм доволен,но не ми се е налагало да меря налягане и незнам дали имат или не,но нищо не ти коства да им драснеш по едно лично и да се разберете. Дано съм ти бил полезен
memberlist.php?mode=viewprofile&u=883
Пробвай се при тези колеги,те се занимават с VW и би трябвало да имат манометър за налягането. Аз съм ползвал услугите и на двамата и съм доволен,но не ми се е налагало да меря налягане и незнам дали имат или не,но нищо не ти коства да им драснеш по едно лично и да се разберете. Дано съм ти бил полезен
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Колега, забелязвам, че всяка 5-та тема е твоя.
Сам казваш, че си купил дрънгел за малко пари и сега виждаш ефекта...
Както са посочили колегите по-горе - вземи отиди при един майстор, който е виждал на живо AAZ и му кажи да я прегледа от-до
Както са посочили колегите по-горе - вземи отиди при един майстор, който е виждал на живо AAZ и му кажи да я прегледа от-до

- vladobo
- Двигател:
Smeagol написа:Колега, забелязвам, че всяка 5-та тема е твоя.

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Ще те помоля да смегчиш малко тона
Че даже и на лични си ми "сипал"
...
Не смятам да пиша повече по твоите теми, щом мислиш, че човек карал и поддържал 8 години подобна кола не би могъл да даде полезен съвет.
Очевидно е, че си изнервен на собствените си решения с покупката на тази кола, така че ако обичаш - не си изливай яда върху другите
Успех в реставрирането все пак.

Не смятам да пиша повече по твоите теми, щом мислиш, че човек карал и поддържал 8 години подобна кола не би могъл да даде полезен съвет.
Очевидно е, че си изнервен на собствените си решения с покупката на тази кола, така че ако обичаш - не си изливай яда върху другите

Успех в реставрирането все пак.
- vladobo
- Двигател:
Ами не ми се струва нормално да питам за марка помпа и цена а да не получа отговор а съвет да ходя на маистор. Темата ми не е да ходя ли на маистор защото колата ми е скапана. Може пък да съм се сетил и сам да я закарам но да нямам излишни пари и просто да ми трябва съвет за марка помпа и цена. 

- sweetlulu
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега,
и аз имах проблем с налягането на маслото, при мен се оказа освен маселна помпа и основни и биелни лагери.Ремонта си го правих сам.Излезна ми 360лв., като маслената помпа я купих от един магазин на Симеон (пиши на Л.С. ако искаш да ти го кажа).Цената й беше 147лв. а марката SWAG.
Това е мойта тема, дано съм бил полезен!
viewtopic.php?f=24&t=254704
и аз имах проблем с налягането на маслото, при мен се оказа освен маселна помпа и основни и биелни лагери.Ремонта си го правих сам.Излезна ми 360лв., като маслената помпа я купих от един магазин на Симеон (пиши на Л.С. ако искаш да ти го кажа).Цената й беше 147лв. а марката SWAG.
Това е мойта тема, дано съм бил полезен!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
vladobo написа:Ами не ми се струва нормално да питам за марка помпа и цена а да не получа отговор а съвет да ходя на маистор. Темата ми не е да ходя ли на маистор защото колата ми е скапана. Може пък да съм се сетил и сам да я закарам но да нямам излишни пари и просто да ми трябва съвет за марка помпа и цена.
Колегата се опита да ти помогне ти му се звериш, не мога да разбера такива хора като теб. Казаха ти - намери първо човек да ти премери налягането при загряла кола на ПХ и на 2000 оборота например. Ти започваш отзад-напред със смяна на маслена помпа. Сигурно в тоя форум 90% от темите за зумер и лампа на маслото НЕ завършват със смяна на помпата. А че си се оженил за манаф с купуването на тая кола това е повече от ясно, като гледам какво ти предстои да ремонтираш, така че не си го изкарвай на хората от форума, които се опитват да те насочат как да НЕ си дадеш парите излишно за ненужни части. Относно парите - никой в тоя форум не ги бере по дърветата

- vladobo
- Двигател:
Добере Стефанчо ти непрочете ли заглавието преди да почнеш да пишеш (както и колегата ти дето му се "звера") . Заглавието е - трябва ми съвет за маслена помпа. Не съвет да ходя ли на маистор или не. Но както и да е - няма да ти се "звера " и на теб. Виждал съм доста омазани теми , така че моята не е първа и просто няма да направя удоволствие на неколко човека да се позабавляват. Мисля че е по разумно като пише- съвет за помпа да не пишеш -ходи на сервиз а ако нямаш идея за марка помпа и цена да подминеш темата (не мислиш ли? ). По темата - днес си купих манометър и искам да попитам някой знае ли какво трябва да показва, в какви граници трябва да се движи манометъра за да е всичко ок. Разбрах че се мери при загрял двигател а при какви обороти? Лампата ми мига без значение дали съм на 800 или 2800.
- vladobo
- Двигател:
sweetlulu написа:Здравей колега,
Това е мойта тема, дано съм бил полезен!viewtopic.php?f=24&t=254704
Ето това е отговор на човек дето чете заглавията и може да помогне и го прави, благодаря за което колега. Утре ще си измера налягането и ако е помпата ще пиша на лс за магазинчето че напоследък там арабите от които пазарувам почнаха да ме клатят с цени.

- sweetlulu
- Автомобил:
- Двигател:
Налягането трябва да е минимум 2 бара при 2000 об/мин. При мен след целият ремонт се вдигна на 3.8+ 

- vladobo
- Двигател:
Реших си проблема с мигането на лампата но не съм мерил налягането защото купих манометър но не е с подходящ накраиник а е 1/4 и когато намеря преход ще го измеря за всеки случай. Искам само да кажа че манометъра го взех от бриколаж за 9лв и мисля че трябва да го споделя та ако някои търси да не се чуди като мен от къде.
- sweetlulu
- Автомобил:
- Двигател:
А какъв беше проблема, и начина му на отстраняване? 

Върни се в “Дизелови агрегати”