Проблем с 2.5 тди AFB Audi A6 Quattro tiptronik

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
sladura_vkp
Автомобил:
Двигател:

Проблем с 2.5 тди AFB Audi A6 Quattro tiptronik

Мнениеот sladura_vkp » Съб 20 авг 2011 0:38

Привет.
От дълго време съм регистриран във форума, но не съм писал за което се извинявам.
Имам питане относно: духане и бял пушак през капачката и щеката на маслото.
Значи, някои сменял ли е сегменти на прословутия душегуб? Каква им е цената?
Може би аз ще съм първия карък с този проблем scare. Значи като се върнах от морето, ми направи впечатление, че ми е изхвърлила около 1л. масло. :banghead: Верно понастъпих я, но това ми е първото сериозно пътуване с нея. Колата си върви много добре и ми даде разход от 8,7/100 на отиване и 9,3/100 на връщане. Не пуши и си вадя заключение, че не гори масло. На другата сутрин, реших да се поровичкам по любовницата и те тогава видях от единя капак на клапаните, че е изхвърлила масло:gruebel:. проверих го и долях 1л, след което запалих бегачката и изчаках да вдигне малко тем., след което отворих капачката за маслото и от там излизаше бял пушек и духаше, веднага след това извадих и щеката за масло и от там пушеше, което ме навежда на сегменти. Значи страшно много пари налях в нея и нямам намерение да я продавам. По натам ще опиша какво съм сменил и колко пари съм дал. Впрочем колата я купих 02.2010г за 7500лв, до момента съм дал по нея 7000лв. Дет се вика смених всичко по нея. А и филтъра на картерните газове смених при обслужването през 2010г но беше от стария модел, вчера се набутах 137лв. за нов филтър, но от 163к.с. и го смених отново, но резултат никакъв.
Дайте някакъв акъл може ли проблема да не е от сегментите.
Поздрави и:bia:

Последна промяна от sladura_vkp на Нед 21 авг 2011 17:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Re: Проблем с 2.5 тди AFN Audi A6 Quattro tiptronik

Мнениеот garsona » Нед 21 авг 2011 16:30

AFN 2.5 матор няма , виж си турбо пътищата и по точно кулера има ли мн масло ,защото може да е турбинката , виж за луфт на оста на турбото , ако има повече от 1-2 мм е за ремонт и може от там да идва проблема , има и друг вариянт вместо да наливаш пари и да експрериментираш отиди при някой от доказаните форумни майстори за да ти е мирна главицата !

sladura_vkp
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с 2.5 тди AFN Audi A6 Quattro tiptronik

Мнениеот sladura_vkp » Нед 21 авг 2011 17:14

Извинявам се колега мотора е AFB, просто без да искам съм допуснал грешка. Добре де, на ваг-кома ми показва че турбото си е о.к. а и колата си върви доволно, просто има ли логика от турбото да духа и пуши от картера?

Върни се в “Дизелови агрегати”