проблем с пасата на баща ми-периодично колата гасне по врем
проблем с пасата на баща ми-периодично колата гасне по врем
здравеите колеги имам проблем с пасата на баща ми та колата е пасат 95 година дизелов мотор е периодично колата гасне по време на движение но преди това светла лампата за подгряването след това колата не може да баде запалена преди да му подам дирекно ток от акомулатора с кабел кам клапана на помпата ходил сам в много сервизи но никои не можи да ми помогни ако някои знае какав е проблема и знае как да баде отсранен нека пише благодаря предварително
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: проблем с пасата на баща ми-периодично колата гасне по врем
като угасне при опит за палене светва ли лампата за подгрените свещи ? почти съм сигурен че е от реле 109
- KuPoNjIqTa
- Автомобил: Audi А6 allroad VW Caddy
- Двигател: АSB Cayc
Както каза колегата по горе реле 109.На служебния ми микробус беше така.Свали го и провери дали не се е окислило или разпойло нещо при мен след презапояване няма ядове.Също може да провериш като изгасне и светне лампата пипаш релето ако пари значи 100 % е от него!
колеги благодаря за помоща а каде се намира реле 109 някои знае ли
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Точно където са ти бушоните.На релето пише с цифри 109-няма начин да го объркаш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ху'буу,реле 109,на някой на буса тъй било,може и то да е,ама напиши си модела,кода на мотора(предполагам Б4-ка)...иначе такова гадаене може да стане...пък и за джоба няма да е приятно така "наслука".Па накрая може и контактен клеморед на ключа да се окаже-примерно!
- KuPoNjIqTa
- Автомобил: Audi А6 allroad VW Caddy
- Двигател: АSB Cayc
Колегата който се изказа ,че на някой си ни било станало така на буса и ,че това можело да струва много за джоба не мисля,че проверката на едно реле ще му струва милиони и презапояването също!!!
колеги сменил сам и реле номер109 пасата продалжава да гасне
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
провери ли за въздух в системата също и масата на двг също пуснете една диагностика има един клапан в помпата който може да прави проблеми също може да е от имобилайзера
- niki_68
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колега а пасата имали завотска аларма един малак червен диот на шофиорската врата свети като заключиш колата на моита троика поне се оказа от нея касмет 

колеги пасата има заводска аларма сега ще пробвам да сваля бушона на алармата да видим какво ще стане но като загасне подавам ток дирекно на клапана и няма проблем веднага пали без проблем сащто така пали и като изчакам няколко минути след като е загаснала
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
от заводската аларма е проблема.сваляш кората под волана, търсиш черна кутиика с букса с бели кабели.сваляш отваряш, презапояваш и караш.
колеги пасата продалжава да гасне дори след като оправих алармата в един сервиз ми казаха да пробвам да сменя агр клапана и може да си реша проблема но незнам за какво служи този клапан и дали има някава вразка с проблема на колата
-
- Автомобил:
- Двигател:
barziq написа:колеги пасата продалжава да гасне дори след като оправих алармата в един сервиз ми казаха да пробвам да сменя агр клапана и може да си реша проблема но незнам за какво служи този клапан и дали има някава вразка с проблема на колата
ЕГР клапана не влияе за проблема ти, освен ако имаш клапа за гасене на него, но в случая не е от това. Аз бих заложил на електромагнитния клапан на помпата, който спира горивото при гасене.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пусни една допълнителна жица "+" до стоп-клапана и вижте дали ще загасва при движение.Навремето така покарах 1 седмица,докато сменя клемореда на ключа.То при мен това е единствената важна жица до мотора де 

Върни се в “Дизелови агрегати”