Golf 4 SDI, 1.9, 68 к.с. мостовият кабел на подгревните свещи

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
irina.georgieva
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 SDI, 1.9, 68 к.с. мостовият кабел на подгревните свещи

Мнениеот irina.georgieva » Пет 04 мар 2016 18:30

Здравейте, колеги!

Драмата с моето Голфче започна преди около седмица. Започна да ми свети иконата за подгревните свещи. Дотук добре. Вдигахме капака тръгнахме да сменяме и се оказа не само, че свещта е изгоряла, но и мостовият кабел тръгва да умира.

Става дума за Golf, SDI, 1.9, 68 к.с.

Знам, че много хора ще кажете, че колата ми не става, но аз наистина много си я обичам, държа на нея и искам да ми е читава.

Въпросът ми е следният: Някой знаели откъде мога да си купя такъв кабел? Евентуално, ако намеря на втора ръка за TDI 1.9 стават ли за SDI 1.9? Някой може ли да ми препоръча майстор, решение ... нещо?

Благодаря Ви предварително за помощта! :bowdown :bowdown
Прикачени файлове
VW-Golf-1-9-SDI--1997-2003-.jpg

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Re: Проблем с Голфчето ми ... мостовият кабел на подгревните свещи

Мнениеот vlado_tonev » Пет 04 мар 2016 21:38

Здравей.Моето мнение е че може да намериш втора употреба,което няма да струва повече от 20 лв.Какъв е точно проблема на твоят?И според мен индикацията за подгрев не означава изгоряла свещ.Закачала ли си я на диагностика?

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Пет 04 мар 2016 21:50

Този двигател би трябвало да е с код AQM. Същият се монтира на Seat Ibiza 6k2 2001 г. Може да потърсиш мостов кабел от такава.

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пет 04 мар 2016 22:07

Мигането на лампата за подгревните свещи НЕ показва изгоряла подгревна свещ, а е сигнал за някаква грешка!
Като за начало като почне да мига лампата на подгрева си провери дали светат СТОП светлините при натисната спирачка. Наскоро го имах този проблем, решението е или нова машинка или ремонт на старата.
Ако светят стоповете трябва да се прочетат грешките с Ваг-Ком.
Иначе за мостовия кабел решението е или да се преправи с кабелни обувки или нов кабел цената му беше около 100лева нов. Втора употреба трудно ще намериш да е здрав...

Потребителски аватар
irina.georgieva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот irina.georgieva » Пет 04 мар 2016 23:29

В момента, в който ми се появи индикацията - половин час по-късно закачихме колата към компютър. Показа сума ти грешки и уж всички, освен една, се изчистиха ... 10 минути по-късно пак светеше.

В сервиза обаче компютърът не беше ВАГ, а някакъв друг. Момчето ми каза, че въпросната една грешка е за вътрешния мини компютър ... или нещо подобно.

На другия ден в друг сервиз сменихме - едната свещ, наистина се оказа изгоряла. Момчето обаче, което ми я смени го достраша да смени втората, за която има съмнения, защото кабелът около нея бил страшно напукан и ми каза да си търся нов.

Иначе - стоповете светят ...

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Re: Golf 4 SDI, 1.9, 68 к.с. мостовият кабел на подгревните свещи

Мнениеот vlado_tonev » Съб 05 мар 2016 9:41

За кабела е ясно че до следващата зима ще трябва да смени,за да сте сигурни че захранването към свещите е ок.За грешката в "мини компютъра"-или не сте разбрали правилно,или диагностикътне е наясно с тези автомобили.Индикацията за подгрев наистина не сигнализира за изгоряла свещ.Трябва да се погледне стоп машинката на педала,нова е около 15 лв и често се случва да дефектира.Рейката евентуално може да се види дали е същата като на ТДИ.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Съб 05 мар 2016 9:58

Намирането на здрава такава част по моргите никак няма да е лесно. Пусни една снимка да видим как е и какво може да се направи

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Съб 05 мар 2016 11:53

Kолега,в подфорум''направи си сам ''има тема за тоя кабел-решения и побългаряване.Намери я и чети,имаше и снимков материял.

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Съб 05 мар 2016 11:57

viewtopic.php?t=402219
разгледай и препратките към офроуд форума

Потребителски аватар
irina.georgieva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот irina.georgieva » Съб 05 мар 2016 21:13

Здравейте, момчета!
Благодаря Ви, страшно много за съветите!
Успях да намеря кабел ... в понеделник ще ми го пратят. Като го сменя ще пиша какво се случва ...

P.S. Само да отбележа, че съм момиче :smile и ще се затрудня с направата на нов кабел :smile

:bowdown :bowdown :bowdown

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 06 мар 2016 11:06

irina.georgieva написа:P.S. Само да отбележа, че съм момиче :smile и ще се затрудня с направата на нов кабел :smile

:bowdown :bowdown :bowdown

Не си мисли, че смяната на кабела е по-лесна. Инсталацията му минава под тавата на акумулатора и кутията на въздушния филтър. Следователно трябва да се демонтират. Щом си момиче намери някой да помага да го смените.

Потребителски аватар
genobuldoka
Автомобил: vw golf 7
Двигател: CUNA 2017

Мнениеот genobuldoka » Нед 06 мар 2016 14:46

Колежке, добре си се насочила към смяна на кабела и свещите мисля че това ще реши проблема ти, но ме изненада това че каза, че е натрупала много грешки. Карам същия голф от доста време и не виждам от какво ще ги имаш тези грешки тъй като колата е доста бедна на електроника, или човека при който си била не си разбира много от работата. Ако си близо може да разменим малко опит с машините който притежаваме. Ако имаш проблеми пиши ще помагаме с каквото можем.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Пет 11 мар 2016 3:03

След като го смениш е закачи на ваг със смяната не мисля че ще се оправи проблема. Мигането на подгрева е признак за грешка която нарушава нормалната работа на двигателя. Но не е изключено да е от стоповете и машинката над педала.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 11 мар 2016 8:33

Както казаха колегите, лампата за подгрева се използва и от системата за самодиагностика на компютъра и когато се открие грешка, тази лампа мига. Подгревните свещи, реле, предпазител кабели и т.н. към подгрева не се тестват по никакъв начин, поне не при този тип мотори, мигането на лампата е свързано с другите проблеми. В никакъв случай не е задължително пък, да имаш проблем непременно със стоп-машинката, може да е и друго.

А как се проверяват подгревни свещи е съвсем друга тема, напукан кабел въобще не е признак за състояние на свещта.....

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пет 11 мар 2016 9:53

Колегите са прави, мигането на лампата не е от свещите, нито от кабела. Има някаква грешка по двигателя, това в сервиза трябва да го знаят. Закачете я на някоя програма, изчистете всички грешки и вижте кои ще се появяват отново. За тази грешка за вътрешния мини компютър трябва да проверите всички кабели и букси към компютъра, възможно е да е там проблема.

Върни се в “Дизелови агрегати”