VW POLO 1.9/64к.с. SDI, 2008г. - предпазител под капака

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
alantion
Автомобил: Polo classic 6K V2 64k 1900c SDI
Двигател: AEY 1999g.

VW POLO 1.9/64к.с. SDI, 2008г. - предпазител под капака

Мнениеот alantion » Вто 20 сеп 2011 20:32

СН ООО1.jpg
Здравейте,днес като отворих капака забелязах ,че това"животно",(не зная какво е и за какво служи)е прегоряло.Прилича ми на силов предпазител,но нямам книжка за да прочета,затова се обръщам към колеги с VW POLO 1.9/64к.с.дизел -SDI,КЛАСИК ;2008г. за помощ.
Вторият ми върос е :кои предпазители са за левия фар-дълги светлини и за габарити? Под таблото има нещо като опис ,но е на някакъв странен език и нищо не разбирам.
Изпитвам нужда от книжка за този автомобил и МОМЯ ВСЕКИ който може да ми помогне ?
Търсих из нета ,но не открих .
Ще се помъча да постна две снимки ,дано стане.
Прикачени файлове
331 (Копировать).jpg

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: VW POLO 1.9/64к.с. SDI, 2008г. - предпазител под капака

Мнениеот dobrin » Вто 20 сеп 2011 20:42

Подгревни свещи трябва да е, ако не се лъжа.

alantion

Мнениеот alantion » Вто 20 сеп 2011 21:04

dobrin написа:Подгревни свещи трябва да е, ако не се лъжа.

Благодаря!
Какво трябва да купя и как да проверя каква е била причината за да прегори?(може проблема да е още в сила.?!Нещо мери ли се (токове или...)

alantion

Мнениеот alantion » Съб 22 окт 2011 23:28

Отново за предпазителя: СНИМКИ
Днес свалих свещите и ги замерих.Оказа се ,че и четирите са изгоряли.Замерих дали идва ток до тях,след като смених изгорялата пластина-40 ампера ,но такъв нямаше .
Въпросът ми е : Дали това реле е за подгряващите свещи или другото-На сн-3?
И какво се захранва с червения кабел отдолу (вляво) на сн-2, и какво се захранва с черния кабел отдолу (вдясно) на същата снимка?
Нямам никаква схема и не мога да проследя от къде идва оперативния ток (трите кабечета в средата) ,за да сработят реленцатата вътре?
Моля помогнете ,че идват студени дни и без подгряване няма да пали колата.
Дайте съвет как да проверя защо няма ток по кабела за подгряващите свещи?

СНИМКА -2 е същата ,която е в началото на темата,може да се погледне,защото е по-голяма .
Прикачени файлове
СН-1.png
СН-1.png (55.46 KиБ) Видяна 928 пъти
СН-2.png
СН-2.png (51.88 KиБ) Видяна 924 пъти
СН-3.jpg

Потребителски аватар
pokimon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokimon » Нед 23 окт 2011 7:13

Как проведе заамерването? Мисля че и при sdi то подгрева се включва под 6 градуса.Няма как да отива ток ако температурата е над 6 градуса.
Изчакаи други мнения от колеги с SDI мотор.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Нед 23 окт 2011 14:52

СН-3 ти е модула за включване перката на радиатора. За другото не знам, щото е много дребна картинката.

alantion

Мнениеот alantion » Пон 24 окт 2011 20:15

pokimon написа:Как проведе заамерването? Мисля че и при sdi то подгрева се включва под 6 градуса.Няма как да отива ток ако температурата е над 6 градуса.

Много благодаря,
Това означава ,че има датчик за температурата ,който включва релетата при по-ниска температура от 6 градуса.
Ако е така ,това обяснява нещата.Остава да изчакам да паднат температурите под 6 градуса и да опитам дали всичко е наред.

Потребителски аватар
pokimon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokimon » Пон 24 окт 2011 20:36

alantion написа:
pokimon написа:Как проведе заамерването? Мисля че и при sdi то подгрева се включва под 6 градуса.Няма как да отива ток ако температурата е над 6 градуса.

Много благодаря,
Това означава ,че има датчик за температурата ,който включва релетата при по-ниска температура от 6 градуса.
Ако е така ,това обяснява нещата.Остава да изчакам да паднат температурите под 6 градуса и да опитам дали всичко е наред.

Не лягаи много на моето мнение,защото не съм запознат много с SDIто.Предполагам че е подгрева същия като TDIто.Значи не спомена като дадеш на контакт лампичката на подгрева само светва за секунда или светва за повече?Ако светва за секунда значи подгрева не се включва.Ако светва за повече време значи подгрева се включва и трябва да отива ток до свещите.Питам защото на един мои познат с Polo се включва подгрева дори и при топло време(много странно).Незнам как е при тебе.

alantion

Мнениеот alantion » Пон 24 окт 2011 21:00

pokimon написа:
alantion написа:

Много благодаря,

Не лягаи много на моето мнение,защото не съм запознат много с SDIто.Предполагам че е подгрева същия като TDIто.Значи не спомена като дадеш на контакт лампичката на подгрева само светва за секунда или светва за повече?Ако светва за секунда значи подгрева не се включва.Ако светва за повече време значи подгрева се включва и трябва да отива ток до свещите.Питам защото на един мои познат с Polo се включва подгрева дори и при топло време(много странно).Незнам как е при тебе.

Светва за секунда-две и угасва. Карал съм бус Мерцедес -служебен.Като дам контакт ,лампата светваше за около 15-20 сек,и като угасне стартирах двигателя. От там си вадя заключение,че не е нормално да гасне толкова бързо.
Жалко ,че нямам никаква литература и се налага да питам за елементарни неща.Все пак започна да се нарежда можайката.
Благодаря!Информацията беше много полезна .

Върни се в “Дизелови агрегати”