здравейте, имам проблем с моето поло .не иска да запали, въртя ,въртя и не иска да запали като го дръпна пали , и карам 3/4 километра и угасва само и пак не иска да запали.няколко пъти изгорих стартера заради прекалено въртене.
става дума за чист дизел ,аз си мисля да не са запу6ени дюзи

проблем със запалването на поло 1.9 1997година
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем със запалването на поло 1.9 1997година
Полото с какъв двигател е дизелов,бензинов! Много общо си написал! От раздела прдполагам че е дизел-но с турбо ли? Чист дизел ли ? SDI ли е? Дай повече данни за колата.Това с гасненето хич не е добре-нещата отиват към нафтова помпа,или в най-добрият случай дърпа въздух и връща всичката нафта в резервоара.От там идва якото въртене сутрин!
става дума за чист дизел 1.9.И разхода се вдигна много със 6 литра минавах 100 километра градско, а последния път минах 25 и ми даде 6 литра разход.
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Тука със сигурност няма да можем да помогнем.Моят съвет е да търсиш добър сервиз за нафтови помпи! Нещо според мен помпата е главният заподозрян.И споделям мнение защото карам същата кола .
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Пуши ли? Като запали как работи (шумно, тихо, нормално, тракащо)? Центровката на колата гледали ли сте?
Дюзи на тая кола не се чистят, а се сменят разпръсквачи (принципно). Какъв съвет търсиш? Какво да правиш за да успееш да се справиш сам с проблема или къде да идеш за да ти я оправят?
Дюзи на тая кола не се чистят, а се сменят разпръсквачи (принципно). Какъв съвет търсиш? Какво да правиш за да успееш да се справиш сам с проблема или къде да идеш за да ти я оправят?
като я запаля пуши много като отвора капака и работи страшно шумно.принципно искам ако може сам да си я оправя ,но ако трябва и в сервиз ще я закарам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А каот казваш че пуши какъв е пушака, черен или бял. При мен беше черен тресеше и работеше шумно, което се оказа че е избягала центровка. Махни капака на ангренажния ремък и виж дали няма видимо разместване на 3-те болта на ГНП-то. Но ако нямаш досатъчно познания или пари отиди в сервиз със сигурност ще ти излезе по ефтино отколкот ода чоплиш ти.
-
И на мен ми намерисва на центровка. За да я нагласиш обаче ще ти трябва поне VAG-COM. Ако имаш такъв - закачаш колата със леко охлабена помпа и мърдаш помпата докато центровката си дойде на място.
Не е от центровката, проверяваха ми я миналата седмица
-
- Автомобил:
- Двигател:
Щом колегта казва, че чист дизел то двигателя му е АЕФ, 1У, АЕУ или нещо такова при което ако закачи VAGCOM може само да си изчисти грешките. Центровка на помпата се прави от колелото което се задвижва от ангренажния ремък.
-
Софтуер за диагностика. С него можеш да видиш каква ти е центровката. И е най-евтиния вариант.
@grishitu я кажи, как без софтуера ще види каква е центровката за да я корегира от колелото?
@grishitu я кажи, как без софтуера ще види каква е центровката за да я корегира от колелото?
А на тоя мотор 1,9Д може ли да му се прави диагностика като помпата е механична ? Въобще изцяло на колата може ли да се прави диагностика ?
Върни се в “Дизелови агрегати”