Виско съединител на Пасат 5,5
Виско съединител на Пасат 5,5
Здравеите,имам нужда от съвет за това как се сменя виско съединителя на вентилатора на пасат 5,5 2002г.1,9тди.Трябва ли да се разглабя цялата предница?Ако се намира и снимков материал ще супер.Благодаря!
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Виско съединител на Пасат 5,5
На Б5 може и без предницата. Би трябвало и на 5.5 да може. Сваляш ремъка от алтернатора, развиваш болта зад виското (трябва да имаш нещо с което да хванеш основата на виското да не се върти, аз ползвам чираци и стискам виското за оста зад перката). Болта до колкото помня е за щестограм 8. След сваляне на болта виското излиза нагоре заедно с перката. После по обратният ред.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега извинявай за въпроса, но наистина ли е 100% сигурно, че трябва да го сменяш.Какви са симптомите.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
На въпроса ти-всичко отпред пада..
Проблема е че перката има голям луфт,шуми при работа и като си слижа ръката я спирам без "грам" съпротива.Преди не беше така.Около оста и има изтекла...и аз незнам грес?Може би това което в муфата?
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
georing написа:Проблема е че перката има голям луфт,шуми при работа и като си слижа ръката я спирам без "грам" съпротива.Преди не беше така.Около оста и има изтекла...и аз незнам грес?Може би това което в муфата?
Хм.....днес при оглед на колата на канала забелязах нещо ново капало по кората.....баш като лепило,силикон,грес.......огледах,но не забелязах източника на теча,но се замислям след прочетеното тук дали не е моята вискомуфа

Върни се в “Дизелови агрегати”