Голф 4 или Поло

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kiik
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 или Поло

Мнениеот kiik » Нед 27 ное 2011 21:30

В кой форум да пусна темата?
За определени пари, да кажем 6-7 хиляди, и при всички други равни условия, кое е по-дачния вариант - Голф 4 или аналогично Поло?
Говорим за дизел и при двата варианта

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 или Поло

Мнениеот agent_kowalski » Нед 27 ное 2011 21:40

Колега кажи какво ще се прави с тази кола,градско извънградско,багаж работи ,колко хора пътуват.
За полото какво да ти кажа,това което мен не ме кефи е ужасната возия и теснотия.метър и 80 съм,отзад главата ми е в тавана,отпред краката ми са в таблото,седалките са малки и тесни според мен.
голфа е мнооого напред от към комфорт и возия и всичко.за града и двете стават,но за извънградско полото е пародия, поне за мен,казвам го като човек карал достатъвно всякакви коли и търкалящ в момента голф 2.
за поло според мен дизел не ти трябва,в града с 1.4 мотор ако не си състезател разход от 7.5 постигаш.на дизел ще ти е литър надолу до литър и половина,но в момента дизела е 20ст по-скъп.тракането и пушенето на дизела не коментирам,мене не ме кефи,някои ги кефи.аз дизел на кола никога не бих си взел за мен,но сега не говорим за мен.
за голфа дизел по-става там ти трябва поне 1.6 двигател,който в града гори поне 9,реално към 10.
за дизела си помисли дали гониш икономия,защото икономия няма да постигнеш.ако те кефи дизела е друго,но ако търсиш икономия това не е варянта.пак поватрям полото друса ужасно и е тясно.ако държиш на този размер кола погледни рено клио,в пъти е по-добро и бензиновите двигатели са страхотни както и 1.5дси дизела,който и е по-икономичен от двигателите слагани на поло.возията на клиото е супер и не е такава теснотия в него.
успех.
ето за това клио ти говоря http://www.cars.bg/u87989 за парите които имаш ще вземеш уникално и ще останат за обслужване и всичко.

Потребителски аватар
demooo74
Автомобил: vw golf 4 TDI
Двигател: ALH 2000

Мнениеот demooo74 » Нед 27 ное 2011 22:25

Не знам дали е по темата , но поло няма да купя никога !Присъствал съм на верижна катастрофа при която тир помита няколко коли . Та една от тези коли я караше едно здравичко момче и като вижда тир-а в огледалата какво прави при опита си да изскочи мъжагата от колата беше откъснал карето на волана!!! :063:

kiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiik » Нед 27 ное 2011 22:29

Нещо не схващам.....
Карам Голф 3, 1.8, и разхода му е прекрасен, върши ми работа предимно за градско и т.н., но искам да го сменя с нещо по-ново
Какъв е разхода на Г4 1,8 или Поло някакво 1,8 ?
Би трябвало да не се различават кой знае колко, щом всичките са с горе-долу еднакъв двигател и еднакъв габарит...

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пон 28 ное 2011 14:40

Моето мнение е следното колега.В момента карам поло 1.9-д,ти питаш за голф или поло.Твърдо голф,такава каруца не ти трябва,голфа е на светлинни години пред полото,даже ако ми позволиш за мнение бих ти предложил ако имаш възможност,тойота ярис,новите хюндай,нисан микра,даже рено клио,и чааааак тогава поло.Това са коли от същия клас,като поло,но кола която друса като каруца,шумен двигател,мит са предимствата му,пред тези модели ,така ,че голф е много по добре.Мое мнение ,ти даваш парите ,ти избираш.

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Пон 28 ное 2011 14:58

Ако търсиш пъргава кола - 1.9TDI PD двигателя е един и същ и в двете купета, но полото е по-леко и за това е предпочитания от мене избор.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 28 ное 2011 15:34

kiik написа:В кой форум да пусна темата?
За определени пари, да кажем 6-7 хиляди, и при всички други равни условия, кое е по-дачния вариант - Голф 4 или аналогично Поло?
Говорим за дизел и при двата варианта

Кой нормален човек би си взел Поло ако струва колкото Голф и е с еднакъв двигател и оборудване ? Полото се взима или ако търсиш по-евтина кола или ако е на парите на голфа да е по-ново или с много повече екстри от него !

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Пон 28 ное 2011 15:50

Аз бих взел Поло тогава, понеже съотношението hp:kg е по-добро.. но и аз не съм много нормален mhihi

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 28 ное 2011 18:23

kiik щом караш тройка 1.8 имаш не ти трябва друго.сега ако държиш да се набутваш добре,четворката вози по-добре ,по така е,но се приготви да даваш повече пари за ремонтите,които няма да са по-малко.четворките вече са си на годинки,а и като цяло са по-чупливи.

kiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiik » Пон 28 ное 2011 20:48

Много изгни 3-ката, не си е работа да оставам с нея вече.
Въпроса е с какво да се набутам - 4-ка или Поло, пак казвам, при равни други условия, като: дадена сума пари, да е дизел, да не е под 75 коня...
Доколкото разбирам, решението при тези условия е малко по-ново Поло или малко по-стара четворка, ако правилно съм ви разбрал
Е въпроса е точно кое от двете?

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пон 28 ное 2011 22:25

kiik написа:Много изгни 3-ката, не си е работа да оставам с нея вече.
Въпроса е с какво да се набутам - 4-ка или Поло, пак казвам, при равни други условия, като: дадена сума пари, да е дизел, да не е под 75 коня...
Доколкото разбирам, решението при тези условия е малко по-ново Поло или малко по-стара четворка, ако правилно съм ви разбрал
Е въпроса е точно кое от двете?

С полото ще обслужваш все едно голф 4 не си мисли ,че обслужването му е по тънко,само че ще се возиш в лагерна количка.Вземай голфа.за тези пари по добре него.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пон 28 ное 2011 22:28

agent_kowalski написа:,а и като цяло са по-чупливи.

От кое от 3-ката ли са по-чупливи ??!! :screwy

Майтапиш се ,нали ? :mrgreen:

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Пон 28 ное 2011 22:34

Според мен не лош варянт е и 3цилиндровото поло ТДИ 75коня :screwy много икономично, пъргаво и здраво :да:

kiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiik » Вто 29 ное 2011 9:04

А като член на семейството (VW) как се котира Шкода Фабия спрямо Голфа-4 и Полото ?

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 29 ное 2011 9:24

@achodemo какво им е на четворките като се почне от по-скъпата и кекава ходова част,повече проблеми с тоци и компютри и се стигне до дащните течове на масло от където се сетиш(най-вече при 1.4) и даващите фира скоростни кутии.иначе количката е хубава,но няма как да е по-евтина за поддръжка.
@kiik всичките неща на vw са еднакви.в смисъл фабиата е същото л*йно като полото и ибизата.първо реши каква кола искаш.основните разлики между поло(фабиа,ибиза) и голф са ужасната возия и теснотия вътре.ако това не те притеснява хубаво.ако все пак си решил да е поло погледни едно рено клио за да не си блъскаш главата с дървеното поло после като се случи да се качиш на клио някъде.

Върни се в “Дизелови агрегати”