проблем гнп голф 2 1.6 GTD
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем гнп голф 2 1.6 GTD
Здравеите.Проблема с гнп-то е следния протече ама незнам от каде някаде отдоло мисля че е,другото което е че не ми работи обогатителя(авансатора)ръчен е пробвах да го натегна ама никаква фаида,даже ми са струва че леко затормозява двигателя като го драпна,и цялата работа че не6те да пали е от гнп-то,заштото кат го пусна на скорост веднага пали.Вие кво мислите колеги,маи е за маистор,и някои ако знае колко излиза ремонта.Колата е голф 2 1.6 GTD 80 коня 91 год. мотора мисля че е sb. Поздрави 

- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем гнп голф 2 1.6 GTD
Ами не е трябвало да пипаш авансатора.Свещите как са?Щом имаш теч,смучи въздух,но пак трябва да пали (по трудно)понеже сега е топло.Отиди на помпаджия да я погледне.Това не е работа за всеки 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата я имам от 4 год. и никога не ми е работил авансатора,просто пробвах да го натегна от жилото,явно нешто е откачено вътре или не е центровано както трябва,свештите са здрави,само че лампата не свети постояно,а мига имам предвид лампата на таблото,кат запаля след около минута пак почва да подгрява,да мига лампата,а колата работи,сменях датчика на троиника пак съштата работа,а релето се чува че изключва.Другата седмица ше отивам на помпаджия,а тва за лампата дето мига идея си нямам.Ако някои може да помогне за тва мигане ще сам му благодарен.Поздрави 

- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай с друго реле.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А дали ше стане реле от 1.6тд или венто,че точно като моито не мога да намеря.
- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
За теча на нафта...разгледай около жегльора на помпата,ако има теч там,значи дифтунката е заминала...сменяш и така
,а за релето,мисля че става от 1.6тд,само гледай година,щото твойто СБ е от 89г нагоре и таблата на бушоните имат известни разлики 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега (emiltd) някаде из форума четох че си добар в тая област турбини,гнп-та правил си ги да варвят доста повече от нормалното сложна ли е процедурата,че ми си много далече иначе бих та навестил.И друго да та питам гори ми бая масло от турбото,ти кво мислиш втора ръка или рециклиране. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам реле за свещите от Джетата 1.6тд.Само ми кажи номера.Мисля че беше 60.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Моито мисля че беше 46
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Щом има теч си за нови уплътнители.Най добре да ти сменят само тези от които е теча,че новите уплътнители не се знае с какво качество са.
Като ти сменят уплътнителите качи помпата на стенд за да си сигорен дали проблема с паленето е от нея.Там ще ти кажат налягането на помпата добро ли е и имали още живот в нея.
Инече тоя мотор може да не пали от доста нешта.
Навремето като карах пасат SB непалеше от подгревни свещи,дано и при теб да е това.
Като ти сменят уплътнителите качи помпата на стенд за да си сигорен дали проблема с паленето е от нея.Там ще ти кажат налягането на помпата добро ли е и имали още живот в нея.
Инече тоя мотор може да не пали от доста нешта.
Навремето като карах пасат SB непалеше от подгревни свещи,дано и при теб да е това.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Днеска пробвах със здраво реле,и пак съштата работа лампата си мига.Утре ше карам колата на маистор,за теча на помпата,ше му кажа да види дюзите как са и да мерне компресията.Чух за един жичкаджия ше мина и през него да види тая лампа защо мига,после ше пиша къв е резултата
,ааа на някои ако му са намира турбо за моито голфче турбо е гарет т2 нека драсне едно редче 

-
- Автомобил: Audi 80 B4
- Двигател: 1994 1z
колега с абсолютно същия мотор съм и получих теч от помпата,и то докато настройвахме подаването на гориво от един болт отдясно с отвор за права отвертка..след като въпросния болт се строши
и го разгледахме подробно установихме,че в средната му част има гумено рингче,което било износено и оттам идвал теча,а ние мислихме,че е от дифтунгата и напъвахме да затегнем по здраво с ключа и ето ме в бокса 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Приятели проблема е решен с теча на помпата,маистора сменил уплатненията и вече нама теч,двете дюзи са имали малак проблем и тях ги оправил.И сега да кажа наи-лошото голфчето няма да ште да пали зимата поради простата причина че вече е
19,19,20,20 предполагам ма разбирате кво значи тва
,та кайете ми сега колко ше ми струва,или няква друга идея.Поздрави на всички 

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
dalgi4kia написа:Приятели проблема е решен с теча на помпата,маистора сменил уплатненията и вече нама теч,двете дюзи са имали малак проблем и тях ги оправил.И сега да кажа наи-лошото голфчето няма да ште да пали зимата поради простата причина че вече е19,19,20,20 предполагам ма разбирате кво значи тва
,та кайете ми сега колко ше ми струва,или няква друга идея.Поздрави на всички
Може и да се разминеш само със смяна на сегменти и да те кара още голфето

-
- Автомобил:
- Двигател:
Сегменти,гарнитури,гумички на клапани,биелни лагери,семеринг,евентуално шлаифане на главата плюс труд около 400лв,добре ли е?
Последна промяна от dalgi4kia на Съб 14 май 2011 11:32, променено общо 1 път.
Върни се в “Дизелови агрегати”