Проблем запалване голф 31,9тди Решен..

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ivsnara
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: Дизел

Проблем запалване голф 31,9тди Решен..

Мнениеот ivsnara » Съб 26 ное 2011 15:27

Здравейте колеги днес ми се случи нещо странно което колата до сега не ми беше правила.Понеже имам забрана и немога да карам колата в близките 2 месеца още понеже съм я паркирал и в седмицата поне 2 пъти си я препалвам :).Днес обаче реших да ида да я измия че от стоене на кола не приличаше :), и нещеш ли въртя клуча ама неше да пали само мъчителното виене и неще и неще.Времето е хубаво пече слънце да кажеш да е студено малко да се позамъчи да ама не и акомулаторът е чисто нов и неще в продълвение на няколко пъти пробвах да вкл и изкл от контакт да подкачи нафта подавах газ Не.Така поне 6,7 пъти докато накрая преди това не се вкл се вкл. лампата на подгряваштите свещи изчаках я и запали на мига.Дали нещо със самите свещи или имали някакъв датчик който може да е направил проблем и да не дава сигнал да подгряват а си беше и топло времето.

Последна промяна от ivsnara на Пет 10 фев 2012 20:08, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Случвало ли ви се е ...при палене...

Мнениеот tdi fen » Съб 26 ное 2011 15:33

както си го описал разбирам че контакт не светва лампата на подгревинете и върти но не пали ако е така сменяй реле № 109

Потребителски аватар
ivsnara

Re: Случвало ли ви се е ...при палене...

Мнениеот ivsnara » Съб 26 ное 2011 15:50

Точно така колега но в последствие светна или това няма значение...

Потребителски аватар
ivsnara

Re: Проблем запалване голф 31,9тди Решен..

Мнениеот ivsnara » Пет 10 фев 2012 20:13

Проблема се оказа реле №109,а без него не се включват подгряващите свещи,сега след смяната му нямам такъв проблем.
Сега обаче изникна друг проблем който рядко ми го прави но ми се е случвало 1,2 пъти.Като се има на предвид че акумулатора е нов като завъртам ключа ми се е случвало да не дава никаква реакция.Лампите си светят на таблото за контакт но няма никаква реакция няколко секунди така,връщам ключа и пак пробвам и без проблем някакви идеи :)

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 10 фев 2012 20:19

Клеморед на контактният ключ. :да: Хлабави връзки към стартера. :wink:

Потребителски аватар
ivsnara

Мнениеот ivsnara » Пет 10 фев 2012 20:23

nasko1978 написа:Клеморед на контактният ключ. :да: Хлабави връзки към стартера. :wink:

Значи с 2 думи е стартера независимо какъв е проблема трябва да се погледне от човек който се занимава с тях.

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Пет 10 фев 2012 22:01

ivsnara написа:
nasko1978 написа:Клеморед на контактният ключ. :да: Хлабави връзки към стартера. :wink:

Значи с 2 думи е стартера независимо какъв е проблема трябва да се погледне от човек който се занимава с тях.

Щом няма реакция на стартера, значи там е проблема.
За да си сигурен, след като не пали така, бутни колата на скорост, само да се лашне леко или удари стартера, ако му дойде акула, значи е той ;)

Потребителски аватар
ivsnara

Мнениеот ivsnara » Съб 11 фев 2012 19:34

pacoboy написа:
ivsnara написа:

Щом няма реакция на стартера, значи там е проблема.
За да си сигурен, след като не пали така, бутни колата на скорост, само да се лашне леко или удари стартера, ако му дойде акула, значи е той ;)

То става веднъж на 30 пъти 1 път в който завъртам ключа и никаква реакция,връщам ключа и пробвам пак и веднага пали :)скоро не се е случвало само 2 пъти ми се е случило за сега и затова ми беше интересно от къде може да е но определено няма от какво друго да е май.

Върни се в “Дизелови агрегати”