Здравейте колеги,
Имам проблем с оборотите на празен ход когато е загрял мотора.Оборотите варират между 900 и 950 оборота на моменти проблема изчезва.Миналата зима проблема пак го имаше ,но после се оправи от само себе си.Колата пали и ускорява нормално.Колата е passat b5 1.9tdi afn 1998.Моля за помощ благодаря предварително.

Проблем с оборотите Passat b5 afn
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Проблем с оборотите Passat b5 afn
Предполагам,че си я качвал на ВАГ-ком (или не си)хубаво е да се провери..
Ами не съм я закачал на vag com ,просто искам ако някой колеги са имали същия проблем да споделят.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурно не си сменял температурен датчик на антифриза
До 30-тина лв. в Ауто+,60лв. или вече повече в порше БГ....
Диагностиката ще покаже,но ако не ти се дават пари за диагностика-купуваш си датчик,сменяш си го и тогава бъзикаш друго,ако не е това.но датчика дефектира по правило,това е фабричен проблем(бял кахър)

До 30-тина лв. в Ауто+,60лв. или вече повече в порше БГ....
Диагностиката ще покаже,но ако не ти се дават пари за диагностика-купуваш си датчик,сменяш си го и тогава бъзикаш друго,ако не е това.но датчика дефектира по правило,това е фабричен проблем(бял кахър)

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=7921
Колега само да попитам за този да датчик ли става въпрос.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ozaki написа:http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=7921
Точно

Аз сам си го смених,точно по тази тема гледах.При теб е син на цвят-отиваш с талона в магазина и ще ти намерят точния датчик.Аз си взех преди 2г. испански-23лв.
п.п. това бялото-"маслен филтър",(по-скоро маслоуловител) при мен го няма и беше още по-лесно.
Мерси то този маслоуловител при мен също го няма защото се наложи да сменям цялата тръба,беше спукана долу от фланеца и новата тръбичка няма такъв маслоуловител.Да те попитам на теб същото ли ти правеше колата?Търсих навсякъде и не намерих за този проблем никъде.
-
- Автомобил:
- Двигател:
при мен оборотите на ПХ са около 870 и със стария датчик от време на време скачаха на 1050,по оборотомер.Датчика явно от време на време може би пресъсваше и компа поддържа високи обороти като за -30гр. Така си го обяснявам аз.
Върни се в “Дизелови агрегати”