Въпрос относно загряване на Passat Б5 1.9 TDI AFN

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Въпрос относно загряване на Passat Б5 1.9 TDI AFN

Мнениеот pEsHkyY » Пет 27 яну 2012 18:49

Привет :) От доста време насам стрелката за градусите почти не я виждам на 90 градуса. Повечето време прекарва в начална позиция. Понякога се случва когато изгаса колата и дам на контакт стрелката си отива на 90 градуса и си стои там, после бавно бавно слиза надоло и пак си идва в стартова позиция.Днес сменихме термостата и ми казаха, че колата си е загряла отпреде е топло вътре духа топло парното няма проблем. Странното което, е че има моменти когато карам стрелката за градуси почва да се катери нагоре и когато това се случва и стигне 90 градуса парното духа още по-топло (това го наблюдявах преди да сменя термостата). Сега от карането след сменен термостат като че ли духа по-горещо, но стрелката пак си прави каквото си иска и държи някакви странни позиции или пак си седи забита в началото. Пак пробвах да изгаса колата и да я запаля - стрелката пак цъфна на 90 градуса седя известно време и пак отиде в началото. Та мисълта ми е къде да търся проблема - в таблото или в температурния датчик? Съжалявам за романа и ако се дублира темата. Благодаря ви предварително :)

Потребителски аватар
kozirog
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос относто загряване на Passat 1.9 TDI AFN

Мнениеот kozirog » Пет 27 яну 2012 19:59

по принцип колите ни имат датчик за стрелката, който може да ти дава грешна информация.Ако ми дадеш повечко данни за автомобила си, бих проверил и поразпитал

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 27 яну 2012 20:23

При мен показваше така каквото си иска...смених температурния датчик и всичко се оправи.

Потребителски аватар
SBobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SBobi » Пет 27 яну 2012 20:24

температурен датчик. Закачи я на Vag Com там ще си сигурен. Записва го като грешка. Ако не се лъжа датчика, който отговаря за положението на стрелката дава и информация за температурата и на компа и съответно той преценява колко да подгрее при палене. Ако имаш и некоректен подгрев значи е температурен датчик. Поне при AHF е така и грешката е: G62 temperature sensor. Според мен температурен датчик.

Потребителски аватар
pEsHkyY

Мнениеот pEsHkyY » Пет 27 яну 2012 21:26

И при мен везните клонят повече натам :) Коя марка е най-качествена за температурен датчик, за да знам какво да търся и съответно да не е някой ментак :?:

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Пет 27 яну 2012 21:48

Иди до някоя морга от такъв двигател да ти свалят един....5 лева ще ти вземат. не си струва да даваш 40-50 лева за такова нещо....ама ти си знаеш
Направо на место дърпаш стария и сагаш новия и си ок. Няма да точиш антифризи няма нищо. Изтича малко но е в рамките на 50-100 грама, и после си доливаш.Да не вземеш да точиш целия антифриз?..няма смисъл.
:!: Тази интервенция се прави на студен мотор.

Потребителски аватар
pEsHkyY

Мнениеот pEsHkyY » Съб 28 яну 2012 17:17

drago_tr написа:Иди до някоя морга от такъв двигател да ти свалят един....5 лева ще ти вземат. не си струва да даваш 40-50 лева за такова нещо....ама ти си знаеш
Направо на место дърпаш стария и сагаш новия и си ок. Няма да точиш антифризи няма нищо. Изтича малко но е в рамките на 50-100 грама, и после си доливаш.Да не вземеш да точиш целия антифриз?..няма смисъл.
:!: Тази интервенция се прави на студен мотор.

Е нищо не ми гарантира, че ако го сваля от морга ще е читав :) Нов ще се взима, не мисля, че е удачо да се пести - по-евтиното излиза по-солено :)

Върни се в “Дизелови агрегати”