Чистене на ГНП 1z

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
svetliosabev
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1Z 1995

Чистене на ГНП 1z

Мнениеот svetliosabev » Вто 21 фев 2012 13:13

Здравейте,колеги! Предстой ми смяна на гарнитурките на ГНП-то и мисля да си ги сменя сам,благодарение на форума знам как.Но колата си има едно придърпване на 5та скорост в оборотите между 1300 и 1800.Отново от форума знам,че това се лекува с чистене на ГНП-то.Та въпроса ми е:"Мога ли да я почистя сам?". И ако "Да",ще ми дадете ли насоки как да процедирам?

Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Чистене на ГНП 1z

Мнениеот milmar » Вто 21 фев 2012 19:41

svetliosabev написа:....Та въпроса ми е:"Мога ли да я почистя сам?". ...

Точно на този въпрос никой не може да ти отговори , ако не те познава :D .
Иначе , повече от това което е изписано във форума какво ? Ако имаш конкретни въпроси - който може ще ти отговори :да: .
Трябва да имаш познания и умения в механиката и малко в електротехниката (електроника няма в помпата, спокойно :) ) . Трябва ти кабел , трябват ти хубави инструменти за да не "заоблиш" някой болт примерно . Трябва ти и опит , но нямаш - затова ще ти трябва повечко време , повече внимание и по-малко бързане .

Потребителски аватар
svetliosabev

Мнениеот svetliosabev » Вто 21 фев 2012 20:25

Благодаря за окуражаването,колега :) !!! Та конкретния ми въпрос е: Развива ли се пластмасата отстрани на ел. блока за тн. чистене?
Имам си кабел (VAG-COM) както и добър набор от инструменти.Просто това не съм го правил и питам за насоки около процедурата, пък ако е възможно и някои тънкости. :)

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Сря 22 фев 2012 10:46

Темата ти е за дизеловия раздел колега - там ще получиш повече отговори.
Ако не си го правил - ще трябва доста да си се подготвил теоретично. Накрая, ако не си зацепил елемента както трябва, като запалиш се форсира сама и може да счупиш едно палче...
И моя пасат 1Z предърпва само когато е загрял добре - прави ми го предимно лятото когато настъпя газта.
Отваряхме помпата за чистене с един приятел който се беше понаучил сам от форумите и беше отварял своята. За мое учудване моята помпа си беше абсолютно чиста отвътре :shock
Сглобихме всичко, и проблема ми си остана, може би помпата ми е за ремонт, така и още не съм наясно какво евентуално и е за ремонт на моята помпа.
Иначе колата си пали, върви, гори нормално.
Успех, и не забравяй да пишеш за резултата.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 22 фев 2012 11:22

Тя може да е чиста , но ако не се центрова добре задвижващия механизъм (магнитопровода на електромагнита и котвата) може да запират в даден момент и без да има прашинка дори :) . Моята кола придърпваше доста , а сега мога да карам на която си искам предавка , на каквито си искам обороти без проблем . Сам си правих ремонта , но се учих по форумите , а и си купих една бракувана ГНП за сухи тренировки , преди да разколача моята .

Потребителски аватар
svetliosabev

Мнениеот svetliosabev » Сря 22 фев 2012 11:25

Благодаря колега!!! Пуснах темата тук,защото мисля да си я правя или счупя сам :D .Упражнението ще го правя в петък,че ако нещо се закучи да имам повече време и след това задължително резултата ще е тук :) .Гледам до тогава да търся инфо,защото мисля лятото да и бодна чипче,а това придърпване сега,тогава може да е нетърпимо.Та ще видим ,може по-късно да има тема в раздел "купува" :lol: .

Благодаря отново и със здраве!!! :обичам ви

Потребителски аватар
svetliosabev

Мнениеот svetliosabev » Сря 22 фев 2012 11:32

Колега milmar,би ли обяснил в какво се изразява самото чистене?Ако не е тайна де :?

Върни се в “Дизелови агрегати”