Проблем ПАСАТ В5.5 съединител

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Gogen
Автомобил:
Двигател:

Проблем ПАСАТ В5.5 съединител

Мнениеот Gogen » Вто 29 юни 2010 22:30

Колеги, имам следния проблем. Предполагам, че скоро ще ми се наложи ремонт и бих искал да чуя някои ориетировъчни мнения. Пасата е 1.9TDI 2002 101 кс. Съединителя отлепя много високо и има разтрисане при потегляне. Другото което не безпокои е че при подаване на газ независимо на коя предавка съм скоростния лост мръдва с половин сантиметър може би само на 5-та мръдването му е по-малко. Предполагам че не е нормално, моля за предположения.

Потребителски аватар
bobar
Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
Двигател:

Re: Проблем ПАСАТ В5.5 съединител

Мнениеот bobar » Сря 30 юни 2010 2:10

според мен твърдо си за смяна. :012:

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 30 юни 2010 4:29

аз сам с 1.9 помпа дюза и от как съм купил колата - 3 години съединителя ми отделя горе и при подаване на газ скоростния ми лост мърда , така че едва ли това са симптомите за съединител .
виж за претрисането го нямам , ако и пребоксуваш при подаване на много газ явно си за смяна.

Потребителски аватар
Golf_Bora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_Bora » Сря 30 юни 2010 7:04

А защо не погледнеш и тампоните на скоросна кутия/двигател ?

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 30 юни 2010 10:38

а дали е възможно от не добре легнала кутия към мотора да го има това мърдане в скоростния лост при подаване на газ ? имам луфт 1-2 мм от едната страна между кутията и мотора и ми хвърля масло от там на мен по всичко ще е в зоната. явно някои много големи некадърници са я сваляли при последната смяна на съединител или ремонт който е правен в някои преден собственик . дори болта на въпросното място е превъртян и неможе да се завие . аман от псевдо майстори

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 30 юни 2010 11:04

И моя скоростен лост помръдва малко при подаване на газ. На 4-та и 6-та предавка съм го усещал най вече. Също когато е натоварена много колата се усеща леко притрисане при потегляне. При празна кола това го няма.

demha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот demha » Вто 01 май 2012 20:26

Някои може ли да ми каже колко струва един съединител, като части и като ремонт на пасат Б5.5 1.9 ТДИ п.д 131 коня, и колко километра г/д е пробегът на съединителя на тези коли.Мерси предварително! :beer

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 01 май 2012 21:13

Здравей,

За пасат 5.5 131 к.с. - зависи с колко скорости е - има 2 вида съединители - на 5 скорости ръчни е с 10 мм по-малък диаметър съединителя от тези със 6 скорости.

Като се разглоби трябва да се види дали маховика е наред. Ако е наред може да се купи само съединител комплект - притискател, феродов диск и лагер. Това струва между 300 и 500 лв за малкия размер - според магазина и марката.

Ако трябва и маховик, комплектът отива на 900 лв.

За по-големия съединител цените са с 100-150 лв нагоре.

demha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот demha » Вто 01 май 2012 21:20

Пасата е с 6 скорости и благодаря много!А колко е пробега на един съединител??

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 02 май 2012 14:58

demha написа:Пасата е с 6 скорости и благодаря много!А колко е пробега на един съединител??

Много относителни неща питаш. Зависи как я караш и дали си попаднал на читав съединител.
Приятел смени втори съединител за 30 хиляди км. на пд 116кс. Смятай колко оригинални са частите.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 02 май 2012 15:20

Peteff написа:а дали е възможно от не добре легнала кутия към мотора да го има това мърдане в скоростния лост при подаване на газ ? имам луфт 1-2 мм от едната страна между кутията и мотора и ми хвърля масло от там на мен по всичко ще е в зоната. явно някои много големи некадърници са я сваляли при последната смяна на съединител или ремонт който е правен в някои преден собственик . дори болта на въпросното място е превъртян и неможе да се завие . аман от псевдо майстори

Как луфт там? Никакъв луфт не трябва да има. Звучи все едно кутията не е била легнала правилно върху водещите втулки и някой е стягал през тях. Или е защипал някакъв кабел и е стягал докато кабела е позволявал. Щом и масло хвърля от там си е за сваляне - имаш или течащ семеринг на колянов вал или теже от първичният вал на скоростите. Което и от двете да е не е оферта така да се кара. Ако маслото попадне върху феродовия диск съединителя бързо ще стане за смяна. А относно мърднаето на лоста напред-назад - виж си тампоните. Ако има луфт и хлопа между кутията и мотора мисля, че мърдащия скоростен лост ти е най-малкият проблем...

Върни се в “Дизелови агрегати”