проблем с голф 2 - гори много и пуши

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
alex_bg_kn
Автомобил:
Двигател:

проблем с голф 2 - гори много и пуши

Мнениеот alex_bg_kn » Нед 26 фев 2012 14:40

Пичове помагайте,че вече не се издържа.Карам дизелов голф 2 1.6 87г. и имам следния проблем.Колата почна да харчи доста (8-9/100),а отзад е по зле от парен локомотив и освен това няма палене.Откарах я т.нар майстор и ми каза че ГНП-то е заминало + 1 дюза.Хубаво взех ги и какво се оказва пак същото а и оборотите са доста високи.Та ако може някой да ме просветли по този проблем.

ПС:ГНП-то не е ново,а го взех от един приятел като при него до последно си беше ОК.
love.vw love.vw love.vw love.vw love.vw

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: проблем с голф 2 - гори много и пуши

Мнениеот samo_pechka » Нед 26 фев 2012 20:42

Здравей колега.Да ни кажеш по-напред за какъв дизел става въпрос с турбо или без? ГНп-ето от каква кола го взехте ? И първото което ми идва на ум като чета за проблемите е "здраво" навит винт на цикловата порция на ГНП-ето. Стенд на помпата правен ли е?А също центровката на момента на впръскване как е?Поздрави.

alex_bg_kn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_bg_kn » Нед 26 фев 2012 21:00

Без турбо е и на стенд не е качвана,защото си беше ок на другата кола(тя е същата като моята).Относно центровката не съм много сигурен защото незнам какво е правил този "майстор".

За съжаление не ги разбирам тия гнп-та и не съм запознат с термините.
Нямаше да ви занимавам,но наоколо няма свестен майстор на гнп-та и реших да се пробвам че то се е видяло,че ако не си го оправиш сам няма друго спасение.

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Пон 27 фев 2012 0:16

Колега гледам ,че си от Кюстендил над пазара имаше един добър помпаджия :roll:

alex_bg_kn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_bg_kn » Пон 27 фев 2012 9:21

ОК.Ще го потърся,но незнам дали проблема е от проклетата помпа

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пон 27 фев 2012 18:13

Здравей отново колега! Видяхме за какъв дизел иде реч . :) Трудно е от разстояние да помагаме..ако наистина има наблизо край теб човек който е наясно с дизел -най-добре при него !!Необходими са някои инструменти без които е трудно да се провери примерно центровката как е( нужен е дорник с индикатор,който се навива отзад на помпата) .Примерно можем да ти кажем кой е винта за цикловата порция и накъде трябва да се върти за да се повлияе върху порцията нафта която се впръсква в двигателя и има пряка връзка с качеството на работа на мотора и разхода!!Лошото е,че ако е "разбутана" помпата много,ще стане трудно нейното нагласяне без стенд(ще отнеме доста време и нерви да се "докара" горивото) Преди да отидеш при майстора ,смени си горивен и въздушен филтър (ако не си ги сменял скоро)

alex_bg_kn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_bg_kn » Пон 27 фев 2012 18:46

Благодаря колега,ако може да ме осведомиш накъде да го въртя винта аз поразпитах и разбрах за кой става дума само накъде да го завъртя за да намаля нафтата.

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Пон 27 фев 2012 19:54

Колега днес поразпитах и се оказа ,че се е преместил в Перник майстора :?

alex_bg_kn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_bg_kn » Пон 27 фев 2012 20:24

Аз старото ГНП го дадох на един приятел,а той го беше дал на някакъв от Перник.Може би да е същия.Мерси за инфото.Надявам се с тоя винт да ми се получат нещата.

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Вто 28 фев 2012 10:12

alex_bg_kn написа:Благодаря колега,ако може да ме осведомиш накъде да го въртя винта аз поразпитах и разбрах за кой става дума само накъде да го завъртя за да намаля нафтата.

Търсех снимка на ГНП ,такова каквото се слага на твоята кола точно и не открих.Ако все пак се получи затруднение с винтовете кой какъв е -кажи да помагаме тука!Винта за цикловата порция често има пломбичка или капачка пластмасово-метална(на шпилката има една дупчица за прокарване на тел за пломбиране).Разбутваш ги ,има една гайка за контра сложена (мисля 13 не съм мн сигурен) леко разлабваш .Може да потече малко нафта оттам-не се притеснявай.Сега почваш шпилчицата да я развиваш !Развий я някъде максимум 1 оборот!Не се знае колко е бил завит тоя винт преди-може да се наложи "по-сериозно развиване" Стегни контрата леко!(записвай си какво и колко буташ за да може да си я върнеш в предишното положение при нужда).Има вероятност да паднат ниските обороти на празен ход- увеличаваш ги леко от другия винт.Важно е докато не съм забравил да кажа ,че тая манипулация се прави на напълно загрял мотор!Филтри горивен и въздушен да са сменени или добри ! И центровката на момента на впръскване да е нагласен точно с индикатор ( а не на УХО !!) На ниски газовете трябва да са едвам забележими до напълно безцветни!Изфорсирваш я и задържаш газта на около 2000-2500 оборота,това го направи на няколко пъти,ако има сажди в кюнеца да се поизчистят и да не те "подведат".Следиш газовете- за момент трябва да припуши и след максимум 2-3 секунди не трябва да има пушек!!Караш и следиш пушилека как е .На равно с около 100-110 не трябва да има пушек. На баир с повечко газ на четвърта(ако е с 5 зъба) или трета (ако е с 4) с около 60-70 км/ч пушека трябва да е лек!!Никакви облаци отзад ! Ако се разминават данните -корекция с винта за цикловата порция .При наличие на мн пушек-винта се развива,ако трябва с четвърт или половин оборот,съответно коригираш празните обороти!При липса на въобще никакъв пушек- се завива, инак става много "обеднен" мотора и няма да има пъргавина и ще пали и работи кофти.Дано да се оправи колата и да кажеш как е станало!Разхода ще ти падне от цялата работа!Успех.Ако има нещо-питай, ако аз не го зная ,ще има колега който ще го знае със сигурност! И след като оправиш всичко, почни ( ако не си) да слагаш 100 до 150 грама двутактово масло на 10 кила нафта,чудесно се отразява на ГНП и дюзи и забележи-от добавеното ДВУТАКТОВО масло в нафтата мотора НЯМА да пуши-гаранция :да:

alex_bg_kn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_bg_kn » Вто 28 фев 2012 17:41

Мисля,че се справих.Дименето вече е в норма остана само разхода да засека,но не ми остана време и ще го направя утре. :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

alex_bg_kn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_bg_kn » Пон 05 мар 2012 11:53

Кофти 7-8/100 ми дава scare

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пон 05 мар 2012 11:56

alex_bg_kn написа:Кофти 7-8/100 ми дава scare
На градско ли е този разход колега?

alex_bg_kn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_bg_kn » Пон 05 мар 2012 12:07

Не извънградско

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пон 05 мар 2012 12:44

alex_bg_kn написа:Не извънградско

Доста си е ..Май без стенд няма да стане работата.Не знам наблизо за добър дизелджия при теб,дано някой колега каже кой-къде ..Да се направи диагностика на ГНП, дюзи .Да се провери как е компресията на мотора и да се монтира ГНП-ето с предписаното предварение.Ако беше наблизо да живееш, щях да ти помогна с каквото мога,познавам и добър сервиз с техника....

Върни се в “Дизелови агрегати”