Имам проблем - гори масло. Пасат В4 1,9 ТДИ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам проблем - гори масло. Пасат В4 1,9 ТДИ
Здравейте,колежки и колеги.Аз сьм нов вьв форума и за това предварително се извинявам,за правопис и некомпетентност.А сега ПОМОЩ.Имам си пасатче 94 набор тди 90 кс. Вьрви и гори супер добре.Но гори масло.Маслото е 15/40 Кастрол.Компресия има,пали и при -22 градуса с едно подгряване,но маслото си отива.ЕГР-а е изолиран.Каква може да е мьката ми . Благодаря предварително на всички.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Имам проблем - гори масло. Пасат В4 1,9 ТДИ
Добре дошъл в нашия форум колега.Може вече да е "тръгнала" леко турбината ,другото което може да е -гумички на клапани или по някакъв начин да са възпрепяствани картерните газове
...Колко ти е разхода на масло? А дали е от турбо-не е трудна проверката.Колата да е добре загряла ! Разкачаш маркуча дето идва от турбото към кулера ,разкачаш маркуча и за маслените пари(турбото да не засмуква картерни газове).Палиш я,слагаш един по-светъл парцал на малко разстояние на изхода на турбото ,някой помощник да подаде плавно газ към 2000 оборота и да я задържи , следиш какво излиза от турбото-ако излезе съвсем малко масло-не е фатално,но почне ли да пръска така без да спира....ясно ти е.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Имам проблем - гори масло. Пасат В4 1,9 ТДИ
Ясно,благодаря.Сьбота ще се поизцапам и ще пиша за резултата.Но се сьмнявам в неподходящо масло или турбо пред инфаркт. 
Здравейте колеги.Разхвьрлях колера,но там малко масло,колкото си е нормално за ТДИ.На турбото перката не играе.Ще пробвам с друго масло.До 2500 оборота добре,син пушек след това.Компресията е 85-90 процента.

Здравейте колеги.Разхвьрлях колера,но там малко масло,колкото си е нормално за ТДИ.На турбото перката не играе.Ще пробвам с друго масло.До 2500 оборота добре,син пушек след това.Компресията е 85-90 процента.

Върни се в “Дизелови агрегати”