Здравейте колеги вчера се появи проблема почна да мига лампата за маслото и не спира нито на свободен ход нито като се форсира , маслото е до макс сменено е преди седмица 15w40 . Днес сутринта запалих и няма проблем карах карах не е светвала лампата и бях спрял за около 20-30мин качвам се пали и лампата пак почна да си мига и не спирам, как мога да проверя датчиците откачих им буксите единия е до масления филтър другия е на блока закачих ги пак същото тази жичка която влиза в тях предполагам е маса и като се изгуби масата или датчика подаде сигнал почва да свети таблото , такъв ли е принципа на работа как да разбера дали проблема е в датчиците или някаде другаде .
Колеги помагайте излезна сега още един проблем дукато търся виновника за маслото изчезни ми скоростомере , стои на 0 и не мърда ,другите уреди работят в кое да търся проблема

г3 1.9д проблем с лампата за маслото, не работи и скоростоме
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Проблем с лампата за маслото г3 1.9д , Неработи и скоростоме
Здрасти колега.Виж тази тема viewtopic.php?f=24&t=300194&start=15 в нея бях посочил начин на проверка за дефект в датчиците за маслото. Това мигане при теб си мисля,че е от датчика дето е на главата - той когато не е наред ,така мига лампата за маслото при работещ мотор.А за скоростомера - не знам ,може да видиш обаче дали нещо не прави контакт буксата на датчика дето е на скоростната кутия или самия датчик е дал фира 

- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
колега я провери динамото как е, дали зарежда и дали има импулс за оборотомера (може на таблото да имаш часовник, но пак си отива сигнал към него) 
за скоростомера провери да не да имаш слаб контакт на буксата на датчика или да пробваш да вземеш друг от морга и да видиш дали ще се оправи. не му е толкова трудна смяната просто е малко еб*но мясото

за скоростомера провери да не да имаш слаб контакт на буксата на датчика или да пробваш да вземеш друг от морга и да видиш дали ще се оправи. не му е толкова трудна смяната просто е малко еб*но мясото

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Lov4o написа:колега я провери динамото как е, дали зарежда и дали има импулс за оборотомера (може на таблото да имаш часовник, но пак си отива сигнал към него)

- ShoGo_GTI
- Контакти:
мисля беше това
Vizor написа:Задържаш си копчето за нулиране на километража и даваш на контакт. После изключваш контакта и пак даваш на контакт и пак го изключвашслед това пускаш копчето и ти излизат едни цифрички ..
палиш и даваш на 7-мото меню (па с копченцето за километража) и там ти е дигиталния оборотомер
-
- Автомобил:
- Двигател:
утре сутринта ще пробвам аз го знам това , да с часовник съм знам как се пуска дигиталния обортомер утре сутрин ще проверя как да разбера динамото дали зарежда с уред да замеря напрежението на запалено положение предполагам, днес мурдах буксата която е на скоростната кутия , добре е закачена ,но не се оправи най-странното е ,че като се прибирах тази вечер от работа отначалото нямаше скоростомер и лампата за маслото си мигаше и по едно време поглеждам а показва ,че се движя с 70 и си показваше и лампата за масото спря да мига , но вече преди да се прибера пак залепна на нула скоростомера .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги помагайте, днес сутрита пуснах дигиталния обортомер оборотите тръгнаха и скоростомера си покаэваше, но на половината път забеляэах ,че обжртомера спря да покаэва и тогава почна да мига лампата эа маслото, скаростомера си покаэваше. Неэнам вече на какво се дължи това.
- ShoGo_GTI
- Контакти:
отиди да ти проверят динамото за студена спойка по диодния блок ако незнаеш как, за мен проблема е от там
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги мисля ,че проблема е решен днес смених и двата датчика долния обаче който е на филтъра е сив цвят като срария но мисля ,че пишеше от 7,7 - 1,.. и нещо бара , но ми го дадаха и казаха ,че ще става а моя стария пише на него от 0,9 до 0,15 , но проблема пак си остана и след смяната на датчиците сутринта като запалих замерих акумолатора динамото зареждаше и имах и обороти и скоростомер и немигаше лампата за маслото,но след 1-2 километра изведнъж изчезнаха оборотите показваха 0 , и в същия момент почна да мига лампата за маслото , но скоростомера работеше , но не след дълго и той изчезна и вече след като се прибрах от работа замерих динамото не зареждаше и го смъкнахме разглобихме го ,четките заминали хоп до магазина ,четки с диоден блок 25лв. зглобихме го запалих и всичко си беше наред , карах към 6-7 километра и маслото не е премигвало скоростомера си работи нз каква връзка има маслото с динамото .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Човеко,откаже ли оборотомера(в твоя случай е на дигиталния дисплей..т.е.не можеш да контролираш веднага)-ще получиш задължително мигаща лампа на маслото.Причината може да е както в алтернатора,опроводяването,така и в самото табло(било букса,било спойка..).Това е заложено в системата за ранно предупреждение за налягане на маслото-входните сигнали са двата датчика и оборотите,изходни-лампа и зумер,потърпевши са или мотора или нервите на водача.Заеми се сериозно с изследване на причината,започни с кабелните връзки на споменатите детайли,има доста изписано по този проблем.
- ShoGo_GTI
- Контакти:
аз до колкото знам таблото има някаква функция или ситема нз точно която следи показанията от датчиците за маслото водата оборотомера и др следи дали двигателя работи в норми (примерно при 1500оборота на единия датчик на маслото трябва да има еди си какво налягане)
-
- Автомобил:
- Двигател:
аха благодаря надявам се след смянта на четките която мина да няма проблеми Благодаря на всички .
Върни се в “Дизелови агрегати”