г3 1.9д проблем с лампата за маслото, не работи и скоростоме

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
loshiqa
Автомобил:
Двигател:

г3 1.9д проблем с лампата за маслото, не работи и скоростоме

Мнениеот loshiqa » Сря 28 мар 2012 13:10

Здравейте колеги вчера се появи проблема почна да мига лампата за маслото и не спира нито на свободен ход нито като се форсира , маслото е до макс сменено е преди седмица 15w40 . Днес сутринта запалих и няма проблем карах карах не е светвала лампата и бях спрял за около 20-30мин качвам се пали и лампата пак почна да си мига и не спирам, как мога да проверя датчиците откачих им буксите единия е до масления филтър другия е на блока закачих ги пак същото тази жичка която влиза в тях предполагам е маса и като се изгуби масата или датчика подаде сигнал почва да свети таблото , такъв ли е принципа на работа как да разбера дали проблема е в датчиците или някаде другаде .

Колеги помагайте излезна сега още един проблем дукато търся виновника за маслото изчезни ми скоростомере , стои на 0 и не мърда ,другите уреди работят в кое да търся проблема

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Проблем с лампата за маслото г3 1.9д , Неработи и скоростоме

Мнениеот samo_pechka » Сря 28 мар 2012 20:34

Здрасти колега.Виж тази тема viewtopic.php?f=24&t=300194&start=15 в нея бях посочил начин на проверка за дефект в датчиците за маслото. Това мигане при теб си мисля,че е от датчика дето е на главата - той когато не е наред ,така мига лампата за маслото при работещ мотор.А за скоростомера - не знам ,може да видиш обаче дали нещо не прави контакт буксата на датчика дето е на скоростната кутия или самия датчик е дал фира :roll:

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Сря 28 мар 2012 21:29

колега я провери динамото как е, дали зарежда и дали има импулс за оборотомера (може на таблото да имаш часовник, но пак си отива сигнал към него) :)
за скоростомера провери да не да имаш слаб контакт на буксата на датчика или да пробваш да вземеш друг от морга и да видиш дали ще се оправи. не му е толкова трудна смяната просто е малко еб*но мясото :)

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 28 мар 2012 21:49

Lov4o написа:колега я провери динамото как е, дали зарежда и дали има импулс за оборотомера (може на таблото да имаш часовник, но пак си отива сигнал към него) :)

:idea: Съвсем бях забравил за това! Много е вероятно и там да е проблема !Имаше начин за проверка- колегата ventotdi беше казал в една тема как става номера да ти излязат оборотите при модел с часовник,ама...аз не се сещам :banghead: щеше на секундата да стане ясно дали е оттам!

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Сря 28 мар 2012 22:10

мисля беше това
Vizor написа:Задържаш си копчето за нулиране на километража и даваш на контакт. После изключваш контакта и пак даваш на контакт и пак го изключваш :lol: след това пускаш копчето и ти излизат едни цифрички ..
палиш и даваш на 7-мото меню (па с копченцето за километража) и там ти е дигиталния оборотомер ;)

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Сря 28 мар 2012 22:46

утре сутринта ще пробвам аз го знам това , да с часовник съм знам как се пуска дигиталния обортомер утре сутрин ще проверя как да разбера динамото дали зарежда с уред да замеря напрежението на запалено положение предполагам, днес мурдах буксата която е на скоростната кутия , добре е закачена ,но не се оправи най-странното е ,че като се прибирах тази вечер от работа отначалото нямаше скоростомер и лампата за маслото си мигаше и по едно време поглеждам а показва ,че се движя с 70 и си показваше и лампата за масото спря да мига , но вече преди да се прибера пак залепна на нула скоростомера .

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Чет 29 мар 2012 9:53

Колеги помагайте, днес сутрита пуснах дигиталния обортомер оборотите тръгнаха и скоростомера си покаэваше, но на половината път забеляэах ,че обжртомера спря да покаэва и тогава почна да мига лампата эа маслото, скаростомера си покаэваше. Неэнам вече на какво се дължи това.

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Чет 29 мар 2012 11:34

отиди да ти проверят динамото за студена спойка по диодния блок ако незнаеш как, за мен проблема е от там

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Чет 29 мар 2012 19:50

Колеги мисля ,че проблема е решен днес смених и двата датчика долния обаче който е на филтъра е сив цвят като срария но мисля ,че пишеше от 7,7 - 1,.. и нещо бара , но ми го дадаха и казаха ,че ще става а моя стария пише на него от 0,9 до 0,15 , но проблема пак си остана и след смяната на датчиците сутринта като запалих замерих акумолатора динамото зареждаше и имах и обороти и скоростомер и немигаше лампата за маслото,но след 1-2 километра изведнъж изчезнаха оборотите показваха 0 , и в същия момент почна да мига лампата за маслото , но скоростомера работеше , но не след дълго и той изчезна и вече след като се прибрах от работа замерих динамото не зареждаше и го смъкнахме разглобихме го ,четките заминали хоп до магазина ,четки с диоден блок 25лв. зглобихме го запалих и всичко си беше наред , карах към 6-7 километра и маслото не е премигвало скоростомера си работи нз каква връзка има маслото с динамото .

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 29 мар 2012 21:30

Човеко,откаже ли оборотомера(в твоя случай е на дигиталния дисплей..т.е.не можеш да контролираш веднага)-ще получиш задължително мигаща лампа на маслото.Причината може да е както в алтернатора,опроводяването,така и в самото табло(било букса,било спойка..).Това е заложено в системата за ранно предупреждение за налягане на маслото-входните сигнали са двата датчика и оборотите,изходни-лампа и зумер,потърпевши са или мотора или нервите на водача.Заеми се сериозно с изследване на причината,започни с кабелните връзки на споменатите детайли,има доста изписано по този проблем.

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Чет 29 мар 2012 21:40

аз до колкото знам таблото има някаква функция или ситема нз точно която следи показанията от датчиците за маслото водата оборотомера и др следи дали двигателя работи в норми (примерно при 1500оборота на единия датчик на маслото трябва да има еди си какво налягане)

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Чет 29 мар 2012 22:04

аха благодаря надявам се след смянта на четките която мина да няма проблеми Благодаря на всички .

Върни се в “Дизелови агрегати”