Смяна картер авт. скор. кутия Пасат Б5.5 AVB 2004 г.РЕШЕНО

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Смяна картер авт. скор. кутия Пасат Б5.5 AVB 2004 г.РЕШЕНО

Мнениеот Bundy » Съб 12 май 2012 19:50

Колеги вчера,към вилата минах през един камък последва удар и изтичане на маслото от автоматичната ми скоростна кутия(двигателя ми е AVB ot 2004) Картера е понамачкан и май ще нов.... От Фолксваген искат 134 лв. което ми се стори добре като се има предвид,че очаквах много по-скъпо да е.... Маслото щяло да е под 300 лв. Искам да попитам как да разбера точно какво масло ще трябва(знам че трябвало да е строго специфично за тази скоростна кутия и то на ФВ) Нещо за картера... след ремонта може ли да се очакват някакви проблеми....така да се каже съм се попритеснил,тъй като знам че всякакъв ремонт свързан автоматична скоростна кутия са ДЕБЕЛИ. Тя уж не била засегната(обикновенна автоматична е,не тип троник)

Последна промяна от Bundy на Пет 18 май 2012 17:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Re: Смяна картер Пасат Б5.5

Мнениеот sportul » Нед 13 май 2012 9:30

ако ще отварят цялата кутия проблема ти е в кърпа вързан ,лично аз незнам за картер на кутия

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Нед 13 май 2012 10:22

Ами на обикновенните автоматични имало картер и точно той стърчи като погледнеш под колата,малко зад двигателя. И се свалял при смяна на маслото на кутията. Ама самата скоростната кутия не се пипала....

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна картер авт. скор. кутия Пасат Б5.5 AVB 2004 г.

Мнениеот Bundy » Пет 18 май 2012 17:24

вече всичко е ок...супер стана...само не разбрах как е възможно да няма никой компетентен тук относно тея скоростни кутии

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пет 18 май 2012 19:26

Bundy написа:Ами на обикновенните автоматични имало картер и точно той стърчи като погледнеш под колата,малко зад двигателя. И се свалял при смяна на маслото на кутията. Ама самата скоростната кутия не се пипала....

Кутията не се пипа,но освен маслото се сменя гарнитура на картера и Филтъра ,който ти е в кутията.Незнам колко трябва да си компетентен за това.В който и магазин за авточасти да утидеш ще ти кажат какво трябва да се смени и колко пари ще ти излезе.От магазин до магазин и от майстор до майстор и сервиз до сервиз винаги има разлика,даже в повечето случаи доста голяма

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Пон 21 май 2012 18:48

red.devilll написа:
Bundy написа:Ами на обикновенните автоматични имало картер и точно той стърчи като погледнеш под колата,малко зад двигателя. И се свалял при смяна на маслото на кутията. Ама самата скоростната кутия не се пипала....

Кутията не се пипа,но освен маслото се сменя гарнитура на картера и Филтъра ,който ти е в кутията.Незнам колко трябва да си компетентен за това.В който и магазин за авточасти да утидеш ще ти кажат какво трябва да се смени и колко пари ще ти излезе.От магазин до магазин и от майстор до майстор и сервиз до сервиз винаги има разлика,даже в повечето случаи доста голяма

Благодаря за забележката,но моят въпрос беше,че след като съм ударил картера,дали може и кутията да е пострадала,тъй като ми я оправиха след седмица и през това време бях доста притеснен,не за маслото или картера,а именно за евентуални поражения по кутията.
Както вече казах всичко е наред и колата отново е на път...

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна картер авт. скор. кутия Пасат Б5.5 AVB 2004 г.РЕШЕНО

Мнениеот red.devilll » Вто 22 май 2012 2:04

Колега,никой не може да ти каже дали си счупил кутията или не като никой не я е виждал.Все едно да попитам колко нафта имам в колата или дали маслото в мотора ми е добре или да му налея още малко.Нали се сещаш че тук хората не гледат на Кристални топки

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна картер авт. скор. кутия Пасат Б5.5 AVB 2004 г.РЕШЕНО

Мнениеот Bundy » Вто 22 май 2012 12:22

Пич,ти заяждаш ли се или какво...колата ми не струва 2000лв да ми е все тая и за да го пиша е ясно,че съм се притеснил... а и знам какво би било евентуален ремонт на автоматична скоростна кутия,така че кво има да ми се обясняваш...ясно,е че не можеш да помогнеш с някакъв адекватен коментар, така че аре спри се,че ми е писнало от "специалисти" в тоя форум...

П.П. Някой да заключи темата(трибуната),че така или иначе нищо смислено не се пише!

Върни се в “Дизелови агрегати”