Смяна картер авт. скор. кутия Пасат Б5.5 AVB 2004 г.РЕШЕНО
Смяна картер авт. скор. кутия Пасат Б5.5 AVB 2004 г.РЕШЕНО
Колеги вчера,към вилата минах през един камък последва удар и изтичане на маслото от автоматичната ми скоростна кутия(двигателя ми е AVB ot 2004) Картера е понамачкан и май ще нов.... От Фолксваген искат 134 лв. което ми се стори добре като се има предвид,че очаквах много по-скъпо да е.... Маслото щяло да е под 300 лв. Искам да попитам как да разбера точно какво масло ще трябва(знам че трябвало да е строго специфично за тази скоростна кутия и то на ФВ) Нещо за картера... след ремонта може ли да се очакват някакви проблеми....така да се каже съм се попритеснил,тъй като знам че всякакъв ремонт свързан автоматична скоростна кутия са ДЕБЕЛИ. Тя уж не била засегната(обикновенна автоматична е,не тип троник)
Последна промяна от Bundy на Пет 18 май 2012 17:40, променено общо 1 път.
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Re: Смяна картер Пасат Б5.5
ако ще отварят цялата кутия проблема ти е в кърпа вързан ,лично аз незнам за картер на кутия
Ами на обикновенните автоматични имало картер и точно той стърчи като погледнеш под колата,малко зад двигателя. И се свалял при смяна на маслото на кутията. Ама самата скоростната кутия не се пипала....
Re: Смяна картер авт. скор. кутия Пасат Б5.5 AVB 2004 г.
вече всичко е ок...супер стана...само не разбрах как е възможно да няма никой компетентен тук относно тея скоростни кутии
-
- Автомобил:
- Двигател:
Bundy написа:Ами на обикновенните автоматични имало картер и точно той стърчи като погледнеш под колата,малко зад двигателя. И се свалял при смяна на маслото на кутията. Ама самата скоростната кутия не се пипала....
Кутията не се пипа,но освен маслото се сменя гарнитура на картера и Филтъра ,който ти е в кутията.Незнам колко трябва да си компетентен за това.В който и магазин за авточасти да утидеш ще ти кажат какво трябва да се смени и колко пари ще ти излезе.От магазин до магазин и от майстор до майстор и сервиз до сервиз винаги има разлика,даже в повечето случаи доста голяма
red.devilll написа:Bundy написа:Ами на обикновенните автоматични имало картер и точно той стърчи като погледнеш под колата,малко зад двигателя. И се свалял при смяна на маслото на кутията. Ама самата скоростната кутия не се пипала....
Кутията не се пипа,но освен маслото се сменя гарнитура на картера и Филтъра ,който ти е в кутията.Незнам колко трябва да си компетентен за това.В който и магазин за авточасти да утидеш ще ти кажат какво трябва да се смени и колко пари ще ти излезе.От магазин до магазин и от майстор до майстор и сервиз до сервиз винаги има разлика,даже в повечето случаи доста голяма
Благодаря за забележката,но моят въпрос беше,че след като съм ударил картера,дали може и кутията да е пострадала,тъй като ми я оправиха след седмица и през това време бях доста притеснен,не за маслото или картера,а именно за евентуални поражения по кутията.
Както вече казах всичко е наред и колата отново е на път...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна картер авт. скор. кутия Пасат Б5.5 AVB 2004 г.РЕШЕНО
Колега,никой не може да ти каже дали си счупил кутията или не като никой не я е виждал.Все едно да попитам колко нафта имам в колата или дали маслото в мотора ми е добре или да му налея още малко.Нали се сещаш че тук хората не гледат на Кристални топки
Re: Смяна картер авт. скор. кутия Пасат Б5.5 AVB 2004 г.РЕШЕНО
Пич,ти заяждаш ли се или какво...колата ми не струва 2000лв да ми е все тая и за да го пиша е ясно,че съм се притеснил... а и знам какво би било евентуален ремонт на автоматична скоростна кутия,така че кво има да ми се обясняваш...ясно,е че не можеш да помогнеш с някакъв адекватен коментар, така че аре спри се,че ми е писнало от "специалисти" в тоя форум...
П.П. Някой да заключи темата(трибуната),че така или иначе нищо смислено не се пише!
П.П. Някой да заключи темата(трибуната),че така или иначе нищо смислено не се пише!
Върни се в “Дизелови агрегати”