Здравейте имам един проблем с колата ми VW Vento 1.9 td
понякога като дам на контакт и лапи4ката за свещите не светва и немога да запаля,разбрах и че когато не свети недостига и ток до помпата и немога да запаля,но го прави само по някога и немога да разбера защо става така.Когато стане така аз дърпам един кабел от + на акомулатора
нагренам свещите и после давам ток на помпата пак с него.
Някой имал ли е подобен проблем?от какжо ли може да е ,каде да отида да го оправят
Проблем с лампичката за свещите и помпата-решен.
- redshot
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с лампичката за свещите и помпата-решен.
Последна промяна от redshot на Чет 21 дек 2006 23:39, променено общо 1 път.
- kidgo
- Автомобил:
- Двигател:
при мен беше от клемореда,но ток подавах само на клапана!явно свещите са подгрявали!пробвай с един мултицет дали на контакт ходи напрежение до клапана и ако ходи а при въртене почне да се губи има нещо по веригата дето не прави хубава връска!при мен като променях положението на ключа от контакт към завъртане на стартера лампичките на таблото в един момент гаснееха-демек клемореда е за смяна,но при теб явно другаде се губи връската!
redshot написа:Колеги не е от клемореда имате ли други идей?
Колега и аз имам подобен проблем, но винаги на 2-ро завъртане светва. Другата разлика е, че и без да свети си подгрява и съм почти 100% сигурен че и при теб е така... Направи си следния експеримент... Завърти ключа, брой до 10 и върти стартер... Ще видиш че ще запали.
Аз си мисля, че при мен релето не прави добра връзка, защото преди време по подобен начин зумера за забравени фарове отказваше...
Иначе списъка със възможните причини е доста по-дълъг от колкото си мислиш, а именно - температурни датчици, прекъсвачи на вратите, реле на подгряващата лампа, управляващ блок и т.н.
Ако откриеш причината - пиши! Успех!

Върни се в “Дизелови агрегати”