п.с Ако въпроса е гламава - посмейте се, ама може и да кажете каква е идеята...искам да си извадя извод за моя, който вече не е с "нормален" софт и не може да е база за сравнение...

dobrin написа:Естествено, че може да има разлика. Това зависи естествено в какъв режим на работа е автомобила. При рязко натискане на газта при ниски обороти минава време докато бъде постигнато исканото налягане. Отделно от това, пак при такъв режим е възможно за кратко време да се получи и не много голямо пренадуване.
При равномерно поддържане на скорост, независимо от оборотите, според мен не трябва да има разлика между искано и получено налягане.
Разбира се говорим за изправни автомобили. Минимални несъществени разлики от друга страна винаги са възможни.
juve написа:Колеги , от някое време се чудя и не мога да си изясня един такъв въпрос: На ниски обороти - до 1800 например, има ли разлика между исканото и актуалното налягане на здрав, изправен, не-чипосан двигател? Става дума за променлива геометрия, но и без нея е интересно... т.е отчита ли се при програмирането на ЕКУ то дали едно налягане е въобще достижимо ( в ниските) или ЕКу то си го иска, па ако може да го получи - добре, ако не... пипа горивото или каквото успее за да подържа правилната смес...
п.с Ако въпроса е гламава - посмейте се, ама може и да кажете каква е идеята...искам да си извадя извод за моя, който вече не е с "нормален" софт и не може да е база за сравнение...
Ако си на 4та или 5та скорост ще стане.
okti_1 написа:Ей тава от къде го измъкна.
Ти зададе въпроса за стоков софтуер и аз ти отговорих какво пише по книгите.
От 903 до 1400 вървят заедно,от 1400 до 1700 исканото е по -голямо от даденото,от 1700 до 2100 пик и от 2100 се изравняват и вървят заедно.
Ludiq написа:Няма как с едно натискане на газта да накараш турбината да надуе на мига.
juve написа:я .... това как да го тълкувам ...Ако си на 4та или 5та скорост ще стане.
това е отрязък на 4 та пълна газ...
при мен към 1900 става май тая работа, ама се чудя защо ЕКУ то иска 1500 още много по -рано
Колега направи лог от 1500 до към 3700 на 4та че така не може да се види хубаво, изглежда от това което си дал, че не достига исканото налягане.
а бе не е хич стоков, въпроса ми беше за стоков...За сток софт толкова.
защо стойностите на EGR-a(последната колонка)