yoan4o написа:Темата е интерсна,
аз в момента съм с Кастрол 5W-40 Mdgndtec за ПД с ДПФ, въпреки че моята няма филтър.
И в Порше и в Юнитрейд така ме посъветваха на лични контакти, че това е маслото за ПД моторите на VW.
Това ще те посъветват ... просто глобал нишата на Castrol e VAG
така както навремето Mercedes-Benz , бяха с Liqui Moly ..... обаче сега са с Mobil
всеки производител е сключил договор с глобален производител на масла
на Фабията има стикер - Шкода препоръчва Шел Хеликс
обаче никой не гледа pdf файловете с характеристиките на маслата
там ще откриете , че Ravenol за момента е най-качественото масло на нашия пазар ... откъм индекс KOH , пламна температура , температура на сгъстяване , пепел , сяра и всички други показатели ...
но бутиковите масла , като Ravenol или Yacco винаги ще са по-добри по тези показатели от масовите
като си сключил договор със глобален производител ти дреме общо взето кво ще им пробуташ
и не знам кво "припадате" от мерак по сивите кутии с масло - етикетче със vw skoda audi seat - това си е Кастрол със надценка заради етикета !!!
и все пак - това си е лично мое мнение - и не ангажирам никого със него .... просто съм на светлинни години далеч от масовият избор на масла !!!
Успех на всички ....
btw знаете ли какво масло се налива в Great Wall Voleex ? /говоря за сглобяваните в Ловеч /
..... за позналите - по една бира от мен