Голф 2 дизел неравномерна работа на двигателя

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
D.Topalov
Автомобил: VW Golf mk4
Двигател: ALH

Голф 2 дизел неравномерна работа на двигателя

Мнениеот D.Topalov » Вто 13 ное 2012 21:59

Колеги, напоследък забелязах че като запаля колата рано сутрин, когато е студено и работи неравномерно, заглъхва... Като потегля и я настъпя малко, пък и да не я настъпвам, прекъсва, забива муцуната...имам чувството че ръботи на 3 цилиндъра (може и да си работи на 4, незнам, от скоро съм с дизелче). След като измина 250-300 метра и всичко се оправя - зопочва да си върви както обикновенно, набира си хубаво без да прекъсва или да забива муцуната. Все едно, че нищо и няма. Забравих да спомена, че изпушва при запалване. Като излизам от гаража си, който е в двора и имам около 10 метра доста стръмно изкачване (обикновенно от там се излиза поне на 2000 оборота, даже може и да са малко...) изпушва доста и се затруднява с излизането...
Имате ли идея от какво може да е това?

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Re: Неравномерна работа на Голф 2

Мнениеот ventotdi » Вто 13 ное 2012 22:02

Колега като за начало пробвай като запалиш автомобила да го изчакаш да изключат свещите и тогава тръгни.

polkut
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polkut » Сря 14 ное 2012 8:53

Скоро сменял ли си горивен филтър? И при мен се получава нещо подобно, като запаля няма мощност и вибрациите са силни, обаче си дърпам авансатора и карам така 2 3 минути, като позагрее се оправя. Аз все си мисля че проблема се дължи на някоя/някои дюзи.

Потребителски аватар
D.Topalov

Мнениеот D.Topalov » Сря 14 ное 2012 18:55

polkut написа:Скоро сменял ли си горивен филтър? И при мен се получава нещо подобно, като запаля няма мощност и вибрациите са силни, обаче си дърпам авансатора и карам така 2 3 минути, като позагрее се оправя. Аз все си мисля че проблема се дължи на някоя/някои дюзи.

Става точна както го описваш, като запаля и не издърпам аванстатора работи неравномерно на ниски обороти и има доста силни вибрации... като изтегля авансатора започва да работи на по-високи обороти и по-равномерно като изчезват вибрациите. Обаче, като потегля има едно прекъсване и като набира прекъсва и забива муцуната... Като покарам 200-300 метра и се оправя. Забравих да отбележа, че на моменти пали трудничко... Преди около 150-200 км съм сменил въздешен, маслен вилтър и маслото, но без горивен...

някакви идеи от какво може да е?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Сря 14 ное 2012 20:09

Смени си и гор. филтър.

Потребителски аватар
D.Topalov

Мнениеот D.Topalov » Сря 14 ное 2012 20:32

samo_pechka написа:Смени си и гор. филтър.

Ще го смена и него и ще вида дали ще се оправи...

Върни се в “Дизелови агрегати”