Пасат 1,9тди 131кс.2001г прибор за отчитане темп. на водата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат 1,9тди 131кс.2001г прибор за отчитане темп. на водата
Здравейте,имам следния проблем от един месец насам след, като двигателя загрее и достигне 90градуса понякога стрелката на температурата пада и се задържа между 60 и 70градуса.Колата има парно,не мени оборотитите просто това мога да ви дам като жокер!!!!!!Надявам се да ме насочите към проблема.Колата е Пасат 1,9тди 131кс.2001г.Предварително ви благодаря 

- MECHOKA1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с прибора за отчитане температурата на водата.
Има много изписано по твоя проблем, температурен датчик най-вероятно.
Поздрави
Поздрави
- nikolay80
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF 2001г
Re: Пасат 1,9тди 131кс.2001г прибор за отчитане темп. на водата
Температурния датчик е за смяна.Миналата зима имах същия проблем.
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
При мен също от време на време се бъзика стрелката. Проблема е в температурният датчик, но при мен е отстраната, където подава сигнал към таблото. Има една биметална пластина, тя при мен се бъзика - даже имам логната грешка в VAG-COM
Успех.

- simo7
- Автомобил: Джета
- Двигател: 2012г
Не знам това дали е проблем ,но от лятото го забелязах горе долу това нещо като пусна по инерция колата преди веднага на моменния разход си отчиташе 0.7л/100 ,а сега варира от 1.5 до 3/100 постояно и при студена и при загряла кола.Не знам това така трябва ли да е или някакъв проблем.
- lord_aggo
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2016 DFCA
Къде се намира този температурен датчик на ARL? (Seat Leon)
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
fenddrik написа:Здравейте,имам следния проблем от един месец насам след, като двигателя загрее и достигне 90градуса понякога стрелката на температурата пада и се задържа между 60 и 70градуса.Колата има парно,не мени оборотитите просто това мога да ви дам като жокер!!!!!!Надявам се да ме насочите към проблема.Колата е Пасат 1,9тди 131кс.2001г.Предварително ви благодаря
Датчика е заминал,сменяй го по-скоро,защото може да започне да влиза в сервизен режим особено ако колата е автомат(при мен беше така) и накрая протече та нещеше и да върви.
Аз моя датчик го купувах от Юнитрейд -има 2 варианта:оригинален със всички чарколяци в кутийката за 74 лв или без нищо само датчика за 36-37 лв(при този я няма скобата за захващане на датчика за леглото му,а тя е клингеритова и обикновено се чупи при свалянето),ако можеш да си намери такава скоба железна е най-добрия вариант.
Датчика не е на много удобно място-намира се от лявата страна на двигателя(като застанеш срещу него) под EGR клапана над колекторите от задната страна на мотора.
simo7 написа:Не знам това дали е проблем ,но от лятото го забелязах горе долу това нещо като пусна по инерция колата преди веднага на моменния разход си отчиташе 0.7л/100 ,а сега варира от 1.5 до 3/100 постояно и при студена и при загряла кола.Не знам това
така трябва ли да е или някакъв проблем.
Колега,при теб най-вероятно проблема не е от датчика,а от центровка.Дори и с прецакан датчик няма как да ти дава такъв моментен разход,но знае ли човек...
- simo7
simo7 написа:Не знам това дали е проблем ,но от лятото го забелязах горе долу това нещо като пусна по инерция колата преди веднага на моменния разход си отчиташе 0.7л/100 ,а сега варира от 1.5 до 3/100 постояно и при студена и при загряла кола.Не знам това
така трябва ли да е или някакъв проблем.
Колега,при теб най-вероятно проблема не е от датчика,а от центровка.Дори и с прецакан датчик няма как да ти дава такъв моментен разход,но знае ли човек...[/quote]
Нищо не е бутано по колата ,как ще се промени тази центровка както викаш ти.Разхода е нормален на горене,градско 8/100 извън града 5.5-6/100 със скорост 120-130км/ч.
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Значи може и борд компютъра да е бъгнал нещо.
Закачи я на Ваг-ком да видиш дали няма някакви грешки,така само наизуст си говорим.
По принцип,когато нещо не е наред винаги излиза на клевтника ,особено по електрическата част на колата
Закачи я на Ваг-ком да видиш дали няма някакви грешки,така само наизуст си говорим.
По принцип,когато нещо не е наред винаги излиза на клевтника ,особено по електрическата част на колата
- simo7
Значи забравих да кажа ,че отвреме на време както е на 90гр температурата си пада на 0гр и изведнъж пак си идва на 90гр.Това го прави на дълъг път само.Може ли това да е от датчика само или има и нещо друго.За моментния разход става въпрос.Аз ще я закача на Ваг ком когато ми се отвори свободно време.
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Аз ти написах какъв е проблема, но ти си знаеш
продължавай да си дълбаеш 

Върни се в “Дизелови агрегати”