1.9 тди AHU 90 к.с. прословутото надуване на охлад. система
1.9 тди AHU 90 к.с. прословутото надуване на охлад. система
Здравейте колеги.Понеже от съседния форум на Сеат до сега не намерих някакво решения на проблема,реших и тук да пусна една тема относно прословутия проблем с налягането на системата.Прочетох всичко каквото открих за този проблем,но не съм напълно убеден,че гарнитурата е тръгнала.От както имам колата е така,а това е вече една гонина.Не съм я прегрявал,всичко е сменено + термостат,защото имах съмнения,че е от него.Не смесва антифриз с масло и обратно.Изхвърля антифриз само когато я настъпя с по голяма скорост.Ако си я карам с 90-100,не мърда антифриза,но маркучите са си твърди.Пробвах с няколко нови капачки на казанчето,но не и с оригинална.Имам си парно и то доста добро,загрява си нормално колата,дори когато я понастъпя не помръдва стрелката,но тогава започвам да се сбогувам с антифриза.Когато е на място не го губи,маркучите са доста твърди,другото което ме човърка е че през тънкото маркуче минават балончета въздух.И да питам,възможно ли е ако не ти работят перките,да надува и от казанчето да излиза антифриза.Подготвям се за гарнитура,но не искам да се стига до там ако имам някакъв др проблем.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Прословутото надуване на охладителната система!!!
Опитай все пак с оригинална и изправна капачка.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Мотора ти предкамерен ли е ? А изобщо какъв е мотора? Щом хвърля антифриза на затворена капачка и имаш постоянен въздух от малкото маркуч ... май надува .
Мотора е 1.9 тди AHU 90к.с
А за капачка,няма от къде да взема сега.Ако има някой колега от Шумен,може да пробваме.
А за капачка,няма от къде да взема сега.Ако има някой колега от Шумен,може да пробваме.
четох ти поста до средата .И аз минах през този проблем,даже посках в няколко форума теми ,ама те на.Същата работа и при мен.Всеки казва ваг-ком ,капачка ,термостат , водна помпа , тия не пукали глави и т.н. Оказва се ,че след като набих пари за термостат ,водна помпа , половината водни съединения ( щото направо се цепеха )около 25-30 л. червен антифриз и стигнах до извода....само капачката на разширителя не сменях(много рядко от там да е проблема) ,та до извода че има нещо гнило.Започнах да отварям моторетката и кво да видя . .. двата болта на четвърти цилиндър хлабави (буквално) ...та свалих главата -шлайфане , нови гумички, водачи , гарнитури и обратно на коша.Сега няма проблеми , не издъва маркучи ,не изкарва водата.
п.п.ако ти загрява доста бързо(и на място) за дизелов мотор не е нормално.има духане
п.п.ако ти загрява доста бързо(и на място) за дизелов мотор не е нормално.има духане
Re: 1.9 тди AHU 90 к.с. прословутото надуване на охлад. сист
Загрява си нормално,мога да кажа дори понякога бавничко,особенно ако е пуснато парното и не я напъвам до като е студена.А на място още по бавно загрява.Незнам какво да правя вече,ще пробвам с някоя оригинална капачка,но като гледам към гарнитура отиват нещата :(
на мен на стрелката на таблото показваше 90градуса и изкарваше антифриза , пък като отворя разширителя и с пръст пипам течността и не ме пари.Пробвай все пак капачка и виж водната помпа. (сменял ли си я)
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, аз така карах 2г, накрая два пъти изхвърли антифриза от капачката, но аз пак не сменям гарнитура и като се стопли времето на Вакарел фалира и изкриви главата. След шлайф се оправи.
П.П. На отворен разширителен съд и 90гр при форсиране, охл. течност започваше да излиза.
П.П. На отворен разширителен съд и 90гр при форсиране, охл. течност започваше да излиза.
Последна промяна от batmit на Чет 21 мар 2013 15:53, променено общо 1 път.
Сменяна е помпата,всичко е обслужено по двигателя.При мен също излиза течност на отворено казанче и като дам газ.Държа да отбележа,че перките ми не работят от доста време.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Щом излиза течност на отворено казанче - според мен е гарнитура.
Как така не ти работят перките? На около 90гр трябва да се включват.
Как така не ти работят перките? На около 90гр трябва да се включват.
Ами като взех колата беше студено и не забелязах да се включват.Но лятот видях че не работят,оказа се че е заминал мотора,а в последствие и блокчето дето управлява перките.И така цяло лято без перки,незнам дали нямам перки и не са работили,може да ми надува.
щом и перките не са работили лятото , 100% е духнала гарнитурата. Като сваляш главата и като я сглобиш вземи мерки и за перките ,за да не сваляш отново
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Издухана гарнитура ,гаранция!сменяи,шлайф за по сигурно. не си набиваи филми,само от това е!
Май няма спасение от това,явно си е била за смяна гарнитурата още преди да я взема,защото перките не са бачкали от преди да я взема.Бяха правили едни химии с кабелите към датчика за температура,бяха срязали единия за да лъже колата,че е винаги студена и постоянно да подгрява.Но това го оправих с няколко сменени уплътнения на помпата,че капеше нафта и една хубава центровка и всичко стана 6.Ама това надуване,ще се инвестира в него,няма как.Благодаря на всички за бързите отговори,не като на колегите от форума на сеат :)
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
offtopik:
еми те и сеатаджиите четат тука де, защо разделяш нещата...
ON: Не видях ...
дали си правил оня номер с реактива, дето анализира антифриза за съдържание на изгорели газове дали си го правил... като последен пирон в ковчега на проблема...
не като на колегите от форума на сеат :)
еми те и сеатаджиите четат тука де, защо разделяш нещата...

ON: Не видях ...

Върни се в “Дизелови агрегати”