1.9 тди AHU 90 к.с. прословутото надуване на охлад. система

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
imonekov
Автомобил:
Двигател:

1.9 тди AHU 90 к.с. прословутото надуване на охлад. система

Мнениеот imonekov » Сря 20 мар 2013 20:00

Здравейте колеги.Понеже от съседния форум на Сеат до сега не намерих някакво решения на проблема,реших и тук да пусна една тема относно прословутия проблем с налягането на системата.Прочетох всичко каквото открих за този проблем,но не съм напълно убеден,че гарнитурата е тръгнала.От както имам колата е така,а това е вече една гонина.Не съм я прегрявал,всичко е сменено + термостат,защото имах съмнения,че е от него.Не смесва антифриз с масло и обратно.Изхвърля антифриз само когато я настъпя с по голяма скорост.Ако си я карам с 90-100,не мърда антифриза,но маркучите са си твърди.Пробвах с няколко нови капачки на казанчето,но не и с оригинална.Имам си парно и то доста добро,загрява си нормално колата,дори когато я понастъпя не помръдва стрелката,но тогава започвам да се сбогувам с антифриза.Когато е на място не го губи,маркучите са доста твърди,другото което ме човърка е че през тънкото маркуче минават балончета въздух.И да питам,възможно ли е ако не ти работят перките,да надува и от казанчето да излиза антифриза.Подготвям се за гарнитура,но не искам да се стига до там ако имам някакъв др проблем.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Прословутото надуване на охладителната система!!!

Мнениеот dobrin » Сря 20 мар 2013 20:08

Опитай все пак с оригинална и изправна капачка.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Сря 20 мар 2013 20:13

Мотора ти предкамерен ли е ? А изобщо какъв е мотора? Щом хвърля антифриза на затворена капачка и имаш постоянен въздух от малкото маркуч ... май надува .

imonekov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот imonekov » Сря 20 мар 2013 20:20

Мотора е 1.9 тди AHU 90к.с
А за капачка,няма от къде да взема сега.Ако има някой колега от Шумен,може да пробваме.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Сря 20 мар 2013 20:40

четох ти поста до средата .И аз минах през този проблем,даже посках в няколко форума теми ,ама те на.Същата работа и при мен.Всеки казва ваг-ком ,капачка ,термостат , водна помпа , тия не пукали глави и т.н. Оказва се ,че след като набих пари за термостат ,водна помпа , половината водни съединения ( щото направо се цепеха )около 25-30 л. червен антифриз и стигнах до извода....само капачката на разширителя не сменях(много рядко от там да е проблема) ,та до извода че има нещо гнило.Започнах да отварям моторетката и кво да видя . .. двата болта на четвърти цилиндър хлабави (буквално) ...та свалих главата -шлайфане , нови гумички, водачи , гарнитури и обратно на коша.Сега няма проблеми , не издъва маркучи ,не изкарва водата.

п.п.ако ти загрява доста бързо(и на място) за дизелов мотор не е нормално.има духане

imonekov
Автомобил:
Двигател:

Re: 1.9 тди AHU 90 к.с. прословутото надуване на охлад. сист

Мнениеот imonekov » Сря 20 мар 2013 21:49

Загрява си нормално,мога да кажа дори понякога бавничко,особенно ако е пуснато парното и не я напъвам до като е студена.А на място още по бавно загрява.Незнам какво да правя вече,ще пробвам с някоя оригинална капачка,но като гледам към гарнитура отиват нещата :(

Потребителски аватар
vw_derby

Мнениеот vw_derby » Сря 20 мар 2013 22:08

на мен на стрелката на таблото показваше 90градуса и изкарваше антифриза , пък като отворя разширителя и с пръст пипам течността и не ме пари.Пробвай все пак капачка и виж водната помпа. (сменял ли си я)

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Сря 20 мар 2013 22:15

Колега, аз така карах 2г, накрая два пъти изхвърли антифриза от капачката, но аз пак не сменям гарнитура и като се стопли времето на Вакарел фалира и изкриви главата. След шлайф се оправи.

П.П. На отворен разширителен съд и 90гр при форсиране, охл. течност започваше да излиза.

Последна промяна от batmit на Чет 21 мар 2013 15:53, променено общо 1 път.

imonekov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот imonekov » Сря 20 мар 2013 22:32

Сменяна е помпата,всичко е обслужено по двигателя.При мен също излиза течност на отворено казанче и като дам газ.Държа да отбележа,че перките ми не работят от доста време.

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Чет 21 мар 2013 15:50

Щом излиза течност на отворено казанче - според мен е гарнитура.
Как така не ти работят перките? На около 90гр трябва да се включват.

imonekov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот imonekov » Чет 21 мар 2013 17:23

Ами като взех колата беше студено и не забелязах да се включват.Но лятот видях че не работят,оказа се че е заминал мотора,а в последствие и блокчето дето управлява перките.И така цяло лято без перки,незнам дали нямам перки и не са работили,може да ми надува.

Потребителски аватар
vw_derby

Мнениеот vw_derby » Чет 21 мар 2013 22:30

щом и перките не са работили лятото , 100% е духнала гарнитурата. Като сваляш главата и като я сглобиш вземи мерки и за перките ,за да не сваляш отново

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Чет 21 мар 2013 22:50

Издухана гарнитура ,гаранция!сменяи,шлайф за по сигурно. не си набиваи филми,само от това е!

imonekov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот imonekov » Пет 22 мар 2013 0:39

Май няма спасение от това,явно си е била за смяна гарнитурата още преди да я взема,защото перките не са бачкали от преди да я взема.Бяха правили едни химии с кабелите към датчика за температура,бяха срязали единия за да лъже колата,че е винаги студена и постоянно да подгрява.Но това го оправих с няколко сменени уплътнения на помпата,че капеше нафта и една хубава центровка и всичко стана 6.Ама това надуване,ще се инвестира в него,няма как.Благодаря на всички за бързите отговори,не като на колегите от форума на сеат :)

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пет 22 мар 2013 7:49

offtopik:
не като на колегите от форума на сеат :)

еми те и сеатаджиите четат тука де, защо разделяш нещата... :mhihi
ON: Не видях ... :redface дали си правил оня номер с реактива, дето анализира антифриза за съдържание на изгорели газове дали си го правил... като последен пирон в ковчега на проблема...

Върни се в “Дизелови агрегати”