Ситуацията е следната: сложени са оригинален термостат и температурен датчик от Porshe София. Включвам VAG-COM, паля колата и наблюдавам температурата на таблото и на компютъра - до около 60 градуса съвпадат, а от там нагоре примерно таблото лепка 90 градуса, а на вагкома стои още на 75 ориентировъчно. Гледам и термостата. Долната тръба, която идва от него стои студена и започва да се затопля бавно едва на 92-93 градуса по вагком. Температурата на двигателя се качва до около 98 градуса и се включват перките, температурата пада на около 93 и перките са спрели. Маркучът от термостата вече е по-горещ. Днес колата работейки на празен ход постепенно пак си вдига градусите, пак се включват перките, пак пада t, после пак на празен ход лека полека си ги вдига и така нататък. Имам колата от 2-3 месеца и преди дето се казва не съм видял да се включват перките заради висока температура.
Искам да попитам дали е нормално да се качва толкова температурата и да се включват перките при положение, че времето не е много топло и колата си работи на мчсто без пипане на газта? Тя тая кола лятото няма да й спрат перките

Възможно ли е да е термостата да не отваря нещо хубаво? Аз все си мисля, че ако е той перките няма да се включват понеже големия кръг няма да е отворен или доотворен и съответно ще е по-студен?
Какви са шансовете за боксуваща водна помпа (сменена е преди около 1500км) или запушен радиатор?
За радиатора си мисля, че ако е запушен и притока е намален колата няма да сваля така бързо градусите когато се включат перките(днес на празен ход свалиха t от 98 на 93 за секунди както се казва) понеже VAG-COM не отчита t от радиатора, а не на самия радиатор (на него е само датчика, който управлява самата перка).
Все си мисля, че има нещо.
Само разправии с тая кола - пусках теми тука за ел. инсталацията, турбото, сменях N75 и от последната ми тема разбрах, че май и дебитомер ще сменям.... филма е голям.
Моля някой ако има мнение да пише.
Поздрави