Тъй като в предната тема не получих отговор, може би защото доста се отклонихме от заглавието пускам нова.
На моя голф количеството впръскано гориво (injection quantity) беше 1.8мг разбрах , че трябва да стане на около 2.4-2.6 мг. Числото във VAGCOM ми беше 128 което значи,че количеството гориво е променено механично с почукване на помпата.Настроих си горивото чрез vagcom на 2.6мг.
Дали ефекта е един и същ от механичното и софтуерното настройване,аз го правя с цел намаляне на разхода.
Дали тези първоначалните ми стойности на празен ход (1.8 мг) не са в следствие на слагането на чип на колата ми,защото не съм ги гледал какви са преди чипа?
И ако сичко по двигателя ми е наред до какви максимални стойности трябва да достига количеството впръсквано гориво на скорост с пълна гас?
1Z няколко въпроса относно количеството впръскано гориво
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 1Z няколко въпроса относно количеството впръскано гориво
Това ще ти го каже мапера, който ти е чипосвал колата.
Ми чипа ми е от брезел освен него да разпитам за тези стойности,ако може някой да помогне за механичното и софтуерно нагласяне на горивото 

явно никой не е наясно или не иска да сподели дали е едно и също да местиш плочката на помпата или да настроиш милиграмите чрез вагцом :(
- vesko-vento
- Автомобил:
- Двигател:
не е едно и също направи си милиграмите на загрял мотор с изкл. консуматори(парно,фарове идр.)на 3-3,2мг и число по ваг ком 128
да не спре да пали на студено на 3 - 3.2 колегите до сега ме съветваха на 2.4-.26 да ги направя и сега са на толкова обаче с вагкома.ше бутна помпата и числото ще напправя на 128 дано тогава почне да гори 6.5 в града :)
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
А сега колко харчи градско ?
Харчеше ми 8 преди да настроя милиграмите на 2.6 чрез вагком.Сега падна на 7 затова се питам дали съм постигнал пълния ефект или ако си ги настроя от помпата няма да е още по добре.И 7 за зимата и на къси растояния е добре но 8 беше прекалено:)
Върни се в “Дизелови агрегати”