Пасат 1.9 ТДИ 90к.с. смуче въздух в горивната система!!!
-
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: AFN
Пасат 1.9 ТДИ 90к.с. смуче въздух в горивната система!!!
Здр на всички! Имам пасат 95 1.9 тди 90 коня. Когато тръгна да ускорявам започва едно придърпване и тресене на купето. Ходих няколко пъти на сервиз смениха тампоните на двигателя тресенето намаля. След това вътрешно каре и тампона на скоростите. Придърпването си остана стигнаха до извода че е от ГНП -то. Ходих в сервиз които се занимават само с помпи и се установи че смуче въздух в горивната система и наистина когато се изфорсира двигателя отпред маркучите остават празни. Сменихме старите скоби и маркучи и скоби с нови и няколко дни нямаше проблеми сега пак си е същото. Някакви идеи има ли още нещо което да съм пропуснал или просто не сме си свършили работата както трябва?
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: Пасат 1.9 ТДИ 90к.с. смуче въздух в горивната система!!!
От къде идва въздуха? От преди филтъра или след филтъра ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай и с нов горивен филтър,че може да се е позапушил достатъчно и да не пуска достатъчно нафта
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
..И на клапанчето на гор.филтър му смени О-пръстените..
-
Два пъти сменях горивния филтър първия път си помислих че може да е менте, обаче в момента съм минал 200 км от смяната му и пак си е все така. :(
-
ventotdi написа:От къде идва въздуха? От преди филтъра или след филтъра ?
Е това е въпросът. Вижда се на тръбичките които отиват към помпата. Но дали е преди или след филтъра не успяхме да разберем.
- ventotdi
еми сложи прозрачен маркуч и преди филтъра и ако преди филтъра нямаш въздух ... смени си филтъра с такъв от Голф 2 без клапан и връщай горивото директно в резервоара и въздуха ти ще спре за винаги ;)
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
аз вече сам го направил с филтър вход изход няма ефект тези балончета са нещо нормално и аз се шашнах пъроначално и отидох да проверя на други коли сички са така но чак да се опразнят при подаване газ не,проверил сам и сам сменил всичко по системата от резервуара до помпата но колата си върви перфекно потърси другаде проблема за това придърпване
подлагате тънка подложка 0.5мм до 1мм между скобата и клапанчето на филтъра за излишна нафта,за да може клапанчето да прилегне плътно към филтъра,ако няма спукани маркучи нямате грижи
- ventotdi
danyyel1 написа:аз вече сам го направил с филтър вход изход няма ефект тези балончета са нещо нормално и аз се шашнах пъроначално и отидох да проверя на други коли сички са така но чак да се опразнят при подаване газ не,проверил сам и сам сменил всичко по системата от резервуара до помпата но колата си върви перфекно потърси другаде проблема за това придърпване
Тези балончета са нещо нормално казваш ? Е моята кола значи е НЕ нормална ,защото никога не съм имал балончета за почти 4 години !
-
Ще чакам уикенда и ще го проверявам пак от а до я.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, ако можеш захрани я с нафта от туба да не идва от резервоара, за да разбереш от къде горе долу е проблема. Понякога сондата в резервоара много се зацапва и почти е невъзможно да смуче.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Пробвай с бутилка без филтъра направо от двата мъркуча входящ и изходящ. Ако и тогава не стане може да е от помпата. Не е нормално във входа на помпата да има мехури, на изхода може да има малко мехурчета.
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
ventotdi написа:danyyel1 написа:аз вече сам го направил с филтър вход изход няма ефект тези балончета са нещо нормално и аз се шашнах пъроначално и отидох да проверя на други коли сички са така но чак да се опразнят при подаване газ не,проверил сам и сам сменил всичко по системата от резервуара до помпата но колата си върви перфекно потърси другаде проблема за това придърпване
Тези балончета са нещо нормално казваш ? Е моята кола значи е НЕ нормална ,защото никога не съм имал балончета за почти 4 години !
еми моята е с балончета и си върви нормално вашите коли са мн. притенциозни май от към балончета

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не забравяйте че и от помпата през семеринга на оста започва да пада горивото.
Върни се в “Дизелови агрегати”