:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

1,9 тди 1з проблем

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
veso-bg
Автомобил:
Двигател:

1,9 тди 1з проблем

Мнениеот veso-bg » Съб 19 яну 2013 23:51

Здравейте съфорумци, моля за съвет от вас къде може да се крие решението на следния проблем.
Първо да опища проблема. Колата не палеше изобщо 2дена(пробвах по няколко пъти),днес вече е при майстор.Но той неможа да разбере къде може да е проблема(няма vagcom).
Значи запали колата в сервиза,но неработи изобщо нормално.Работи сякаш е на 2-3 цилиндра.Пуши много бял пушек.Гледахме дали има разминавания в белезите на ангренажния ремък,дали е прескочил нещо, но всичко бе ок. Зъбчатката на коляновия вал го беше оправял друг майстор преди около 2години. На контакт символа за подгряващите свещи си свети и след 4-5 сек. си гасне.Майстора почна да развива дюзите да видим дали ще има няква промяна,но като че ли само при умната дюза имаше най-малко разлика в поведението на мотора. Като инфо само да спомена че преди 3 дена карайки забелязах свистене,предполагам от интеркулера(лепих го лятото),но не сме го гледали днес.Колата дори и с изряден интеркулер невървеше над 3000оборота.
По принцип чета много във форума,но точно такъв проблем неможах да намеря.

Благодаря предварително!

Последна промяна от veso-bg на Чет 31 яну 2013 18:27, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
okti_1
Автомобил:
Двигател:

Re: Хора помагайте, проблем с 1,9тди 1з

Мнениеот okti_1 » Нед 20 яну 2013 0:24

Бефорума Ваг-Ком ще я трудна работа,а да беше писал от кой град си за да може някой колега от форума да ти помогне с диагностика поне :да:

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Re: 1,9 тди 1з проблем

Мнениеот ventotdi » Нед 20 яну 2013 11:57

Пробвай да замерите компресията на цилиндрите това е първото.Развивате и 4-те тръбички към дюзите и гледате дали има нафта и на 4-те.Казваш ,че двата вала са на центровка но помпата без ВАГ трудно се настройва...бутнете я една идея на предварение. Развиите свещите и ги огледайте по връхчето и ще се разбере кой цилиндър не работи. Особено внимание при затюгане на свещите (почистваш резбата и леглото на главата и конуса на свеща) защото са на конус и не легнат ли добре ще си губиш компресията . От зад пушека как мирише ... на сурова нафта клонящо на ... пластелин ?

veso-bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veso-bg » Нед 20 яну 2013 13:30

Благодаря за съвети!
Към колегата ventotdi, какво имаш в предвид под "помпата бутнете я една идея на предварение"?
На къде се бута?
А за свещите нали сега не е много студено,а и тя пали по време на работа свещите играят ли няква роля?
Май мирише повече на сурова нафта, неразбирам много много и предполагам немога добре да ви обясня нещата.
Към умната дюза имаше някакъв кабел ,изключихме го и почти си остана лошата работа на двигатела.

А и по принцип така внезапно как може да блокира една кола, заради някаква центровка на помпата. Тая центровка толкова лесно ли може да се развали?

Хора кажете дали ви се е случвало подобно нещо,
Защо нищо не пишете?
Дайте някакъв съвет.

Мерси предварително на хората,които пишат.

Последна промяна от veso-bg на Чет 31 яну 2013 18:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
TDI stavrev
Автомобил: MKV
Двигател: BKD

Мнениеот TDI stavrev » Нед 20 яну 2013 16:20

Колега не каза от кой град си за евентуална диагностика на място!Според мен нещата клонят към помпата но без ВАГ-КОМ е много по-трудно.

veso-bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veso-bg » Нед 20 яну 2013 16:23

Хора ако имате идеи казвайте, че утре продължаваме с майстора борбата.

Последна промяна от veso-bg на Съб 26 яну 2013 19:44, променено общо 2 пъти.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Нед 20 яну 2013 16:34

И според мен е от помпата сигурно е прехвърлила зъб като си я въртял студена.На мен един път така ми се случи много тресеше и пушеше двигателя и като я закачих помпата прескочила зъб,при мен се случи от форсаж mhihi ,но докато не се закачи нищо неможе да се каже.

kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

Мнениеот kraskko » Нед 20 яну 2013 16:40

колега имах сходен проблем,при мен се оказа зял авансатор на помпата.смени я и се оправиха нещата.
проблема се появи от раз,форсирах колата на място и изведнъж започна да прекъсва отзад пушеше бял-лютив пушек и едвам вървеше.
Прикачени файлове
ГНПSeatIbiza-1.9TDI-ASV.JPG
авансатора мисля,че е посочения датчик със стрлката

veso-bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veso-bg » Нед 20 яну 2013 19:50

Колега казваш "помпата сигурно е прехвърлила зъб" предполагам това е друго , а не зъбчатката на коляновия вал?
Оправя ли се помпата при прескочил зъб? Питам да знам да не ме лъжат утре в сервиза, в който ще ходя за диагностика.
И как за в бъдеще да паля, за да не се случват подобни неща?

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Нед 20 яну 2013 22:21

Не не е като на колянов вал,а на самата помпа зъбчатката може да е прехварлила зъб .Тя може да е прехварлила защото е бил хлабав ремъка не е от значение това как въртиш,не се притеснявал за това но като я закачат на компа ще си каже какво и е.Успех утре и да пишеш какво е станало.

veso-bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veso-bg » Пон 21 яну 2013 13:08

Здравейте отново,
майстора вчера сменил горивния филтър и колата при палене пак работила зле ,но след малко се пооправила и намаляло пушенето.
Днес сутринта отивам в сервиза паля колата пак неработише нормално,но осезаемо по-малко пуши. Закарах колата в друг сервиз за диагностика,но странното се случи когато спрях пред сервиза(около 2км съм карал),колата работеше доста добре.
Излезнаха следните грешки:
0201- Датчик за обороти-няма сигнал
0226 Регулиране начало на впръскване, разлики при регулиране
021Е Датчик за движение на иглата вх. отвор
0405 Елетрическо изключване (ELAB) прекъсване
0000 Неразпозната неизправност
Даде ми лист с грешките макйстора.
Изчистил грешките и после ми вика да покарам 5км и пак да се върна за диагностика.
При второто диагностициране,няма никаква грешка.
Майстора вика сложи добавка на Лики Моли за почистване и 2Тмасло и виж дали ще се оправи пушенето (сиво-бял).
При натискане припушва пак, не като в събота,но пак пуши.
Преди тези проблеми тези дни, при натискане колата освен сутрин малко непушеше, защо пуши сега?
Според вас газ за горене ли да сипя или лики моли добавка.

Или спукания интеркулер прави тези проблеми?(ще го оправям тези дни)

Моля за съвет от всички,които разбират.

veso-bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veso-bg » Пон 21 яну 2013 18:40

Колеги токущо запалих колата и пак неработи нормално. При палене и първите няколко км колата работи сякаш няма гориво или работи на няколко цилиндъра.При подаване на газ пуши. След 2-3км работи осезаемо по-добре,но не е като преди.
Колегата вчера предположии помпата че може да е прескочила...
Казах на майстора- каза че не е прескочила. Кофти работа.
Моля за съвети от клубни майстори,..ако трябва ще им плащам по банков път за съвети:)).

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 22 яну 2013 0:39

Аз така и не разбрах как изведнъж е почнала да не работи добре? Нещо на проблем с помпата ми "мирише" евентуално може да е авансатора. Я източи горивния филтър в прозрачен съд, примерно пластмасова кутия и виж дали има вода на дъното.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 22 яну 2013 9:05

veso-bg написа:...
Моля за съвети от клубни майстори,..ако трябва ще им плащам по банков път за съвети:)).
Хайде бе, толкова ли няма някой "истински" майстор, който да "оправи" колата дистанционно? Момчето пари предлага! :063:

veso-bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veso-bg » Вто 22 яну 2013 9:12

Няма да стане дистанционно :banghead: :wink:

Горивния филтър е сменян в събота.

Последна промяна от veso-bg на Чет 31 яну 2013 18:33, променено общо 1 път.

Върни се в “Дизелови агрегати”