Здравейте колеги, стария ми термостат държеше 75-76 градуса, купих нов ( Behr) след като го поставих, почнах да гледам температурата с ваг ком и видях, че държи 94,7 градуса. При настъпване вдига до 96-7, но като цяло държи около 94-5... Купих друг ( Vernet) с него държеше 95-96... Това нормално ли е или да търся оригинален... Автомобила е Голф 4 110к.с.
Благодаря ви!
Голф 4 110к.с. смяна на термостат
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Re: Смяна на термостат
Виж си и температурния датчик !
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Не един случай съм имал с температурни датчици да показват малко повече . На студен мотор не пален от поне една вечер сутрин закачи ВАГ-а и без да палиш виж на 7-ми канал има ли голямо разминаване на температурите на нафта , въздух и антифриз . Убеди се ,че колата се е обезвъздушила ,че ако има запушване по малкото маркуче към разшерителния казан е нормално да ти вдига към 95 градуса .
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Изчакай да вкючи перки и като охлади и ги спре виж на колко градуса е.Ако падне до 90-92 и после пак вдига до 97-98 и пак включва перки и охлажда до 90-92 мисля че няма какво да се занимаваш повече.Понякога в зимно време докато стигне 97 градуса за да включи перки доста дълго време се задържа на около 95 градуса,аз си го обеснявам с това че водата в радиатора и водата в мотора са с много големи температурни разлики и докато отвори и притваря и така докато затопли и радиатора.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Много ми е интересно откъде идва такова доверие към разни щарени екрани
И защо в подобни случаи се сменят чаркове, като сляпо се вярва на компютърчето.
Измери температурата с истински и проверен термометър. И тогава си преценяй дали има нужда от някакъв ремонт и какъв ремонт.

Измери температурата с истински и проверен термометър. И тогава си преценяй дали има нужда от някакъв ремонт и какъв ремонт.
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Колега диагностицирал съм не един ВАГ и ако имаше място за недоверие към лаптопчето до сега щях да съм разбрал.Не е невъзможно датчика да лъже но си има начини и с диагностиката да го хванеш.Отделно че и дори без термометър или лаптоп може да се разбере дали колата загрява повече и дали не загрява.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Има всякакви начини, напълно съм съгласен. Ама нито един от тях не е толкова прост, евтин и надежден като употребата на термометър за 5лв от близката железария.
Ама оти да е просто, като мое да е сложно.
Тази тема е фрапантен пример за диагноза по сложните и модерни методи и съвсем очевидно диагнозата е крайно ненадеждна и неточна.
Ама оти да е просто, като мое да е сложно.
Тази тема е фрапантен пример за диагноза по сложните и модерни методи и съвсем очевидно диагнозата е крайно ненадеждна и неточна.
-
- Автомобил: YZF R1
- Двигател: 2007
Re: Голф 4 110к.с. смяна на термостат
Гледах температурите тази сутрин, на външния термометър отчиташе 6.5 градуса, на нафтата, в кулъра и на антифриза беше точно 10.8 и на трите... Това нормално ли е, да има разлика между външния и другите показатели, автомобила е в гараж... Термостата подържа 94.7...
-
Някой, нещо...? 

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Виж си датчика ти казах.... !
-
А ти виж нагоре 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Датчик се проверява с термометър, омметър и таблица, от която да гледаш какви трябва да са му показанията при различни температури.
Ти обаче продължаваш да гледаш шарени екрани....
Ами гледай си ги.
Ти обаче продължаваш да гледаш шарени екрани....
Ами гледай си ги.
-
При положение, че имам 2 други за сравнение, не виждам смисъл да се впускам в ненужни приключения...