B4 1.9 AFN съединитела отделя много долу и слабо парно

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

B4 1.9 AFN съединитела отделя много долу и слабо парно

Мнениеот nebeto » Чет 04 апр 2013 3:07

Привет.
1.Имам една питанка.Става дума за Passat B4 1.9 AFN 110коня.Съединителя отделя много долу и ме интересува дали съединитела е на финиширане(то ако е на свършване щеше да отделя горе) или помпичката на на съединитела/педала не е наред,има спирачна течност в казанчето.Съединителя не боксува.
2.Парното не духа топло,а хладко.Пасатора е с климатроник и мотора си прави 87-90градуса.
Колебах се да ли да пусна темата тук или в Пасат раздела и реших да е тук,ако е нужда модератор да я преместят.

Потребителски аватар
izcrazy
Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
Двигател: AAZ

Re: B4 1.9 AFN съединитела отделя много долу и слабо парно

Мнениеот izcrazy » Чет 04 апр 2013 11:32

Привет колега,и на моята кола отделя ниско долу,става лошо когато почне да отделя горе високо и започнат да хъркат,за това че не се бой джъткай си я хич да не ти прави впечатление.
Относно парното -според мене проблема е казанчето в купето,в него има една спирала която се върти и разкарва водата(така да го кажа).Когато спре да се върти няма толкова голяма циркулация.
:c010
П.п. Ако греша с нещо моля да бъда извинен :th_up

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пет 05 апр 2013 22:00

Парното най вероятно го няма заради клапите,или моторчето на климатроника е заминало поровисе из темите има доста изписано :th_up

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пет 05 апр 2013 22:38

Ако ти е духало донапренени парченца през парното е на 100% клапите-с течение на времето се разпадат и миксират въздуха и затова започва да духа хладко,а не топло или студено,а ако ен ти е излизал дунапрен,по-вероятно е както е писал и колегата над мен да ти е и от някое моторче на климатроника.
Ако е заминала и водната помпа пак няма да има парно-провери климатика дали духа достатъчно студено или и той е с миксиран въздух.Ако той си духа добре студено май си за помпа

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Пон 08 апр 2013 0:26

като се пусни климатика си духа хладно както ветровете през зимата.Верно,че съм виждал някакви малки парчета донапрен зад решетките на духалките,ама пък си има хубав климатик.Не ми се вярва,че е от водната помпа понеже парното е закачено на малкия кръг на охладителната система,а там водната помпа няма как да влияе.Всички степени(силата на духане) си работят и си духа достатърно силно.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Пон 08 апр 2013 20:07

Здравей колега, и аз го имах проблема със съединителя ниско долу точно на същата кола и модел и накрая излезе притискателния диск за смяна та взех че ги смених и 2-та диска (без демфера). Иначе до мен отделяше направо долу до пода и при топъл двигател 1 дори ми се случи да не иска да излезе задната а и влизаше с прехъркване.Ако до теб ги няма тия проблеми не пипай дето се вика докато всичко е нормално.
За парното причини може да има доста. Да речем радиаторчето се е запушило и не грее като хората. А не каза и дали колата ти загрява нормално.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Чет 11 апр 2013 23:47

nebeto написа:като се пусни климатика си духа хладно както ветровете през зимата.Верно,че съм виждал някакви малки парчета донапрен зад решетките на духалките,ама пък си има хубав климатик.Не ми се вярва,че е от водната помпа понеже парното е закачено на малкия кръг на охладителната система,а там водната помпа няма как да влияе.Всички степени(силата на духане) си работят и си духа достатърно силно.

Еми щом според теб водната помпа е само за гоелмия крък ОК,но за мен не е само за големия крък.Виж си малкия маркъч на разширителния съд дали има достатъчен поток от вода през него.Може ако е слагано "менте" радиаторче на парното също да няма хубаво парно,ако е заминала гарнитура на главата също няма парно.Може да пробваш да подадеш газ около 200-2500 оборота в мин за да видиш дали ще се появи парното или не

Върни се в “Дизелови агрегати”