Привет.
1.Имам една питанка.Става дума за Passat B4 1.9 AFN 110коня.Съединителя отделя много долу и ме интересува дали съединитела е на финиширане(то ако е на свършване щеше да отделя горе) или помпичката на на съединитела/педала не е наред,има спирачна течност в казанчето.Съединителя не боксува.
2.Парното не духа топло,а хладко.Пасатора е с климатроник и мотора си прави 87-90градуса.
Колебах се да ли да пусна темата тук или в Пасат раздела и реших да е тук,ако е нужда модератор да я преместят.

B4 1.9 AFN съединитела отделя много долу и слабо парно
- izcrazy
- Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
- Двигател: AAZ
Re: B4 1.9 AFN съединитела отделя много долу и слабо парно
Привет колега,и на моята кола отделя ниско долу,става лошо когато почне да отделя горе високо и започнат да хъркат,за това че не се бой джъткай си я хич да не ти прави впечатление.
Относно парното -според мене проблема е казанчето в купето,в него има една спирала която се върти и разкарва водата(така да го кажа).Когато спре да се върти няма толкова голяма циркулация.
П.п. Ако греша с нещо моля да бъда извинен
Относно парното -според мене проблема е казанчето в купето,в него има една спирала която се върти и разкарва водата(така да го кажа).Когато спре да се върти няма толкова голяма циркулация.

П.п. Ако греша с нещо моля да бъда извинен

- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Парното най вероятно го няма заради клапите,или моторчето на климатроника е заминало поровисе из темите има доста изписано 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ти е духало донапренени парченца през парното е на 100% клапите-с течение на времето се разпадат и миксират въздуха и затова започва да духа хладко,а не топло или студено,а ако ен ти е излизал дунапрен,по-вероятно е както е писал и колегата над мен да ти е и от някое моторче на климатроника.
Ако е заминала и водната помпа пак няма да има парно-провери климатика дали духа достатъчно студено или и той е с миксиран въздух.Ако той си духа добре студено май си за помпа
Ако е заминала и водната помпа пак няма да има парно-провери климатика дали духа достатъчно студено или и той е с миксиран въздух.Ако той си духа добре студено май си за помпа
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
като се пусни климатика си духа хладно както ветровете през зимата.Верно,че съм виждал някакви малки парчета донапрен зад решетките на духалките,ама пък си има хубав климатик.Не ми се вярва,че е от водната помпа понеже парното е закачено на малкия кръг на охладителната система,а там водната помпа няма как да влияе.Всички степени(силата на духане) си работят и си духа достатърно силно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей колега, и аз го имах проблема със съединителя ниско долу точно на същата кола и модел и накрая излезе притискателния диск за смяна та взех че ги смених и 2-та диска (без демфера). Иначе до мен отделяше направо долу до пода и при топъл двигател 1 дори ми се случи да не иска да излезе задната а и влизаше с прехъркване.Ако до теб ги няма тия проблеми не пипай дето се вика докато всичко е нормално.
За парното причини може да има доста. Да речем радиаторчето се е запушило и не грее като хората. А не каза и дали колата ти загрява нормално.
За парното причини може да има доста. Да речем радиаторчето се е запушило и не грее като хората. А не каза и дали колата ти загрява нормално.
-
- Автомобил:
- Двигател:
nebeto написа:като се пусни климатика си духа хладно както ветровете през зимата.Верно,че съм виждал някакви малки парчета донапрен зад решетките на духалките,ама пък си има хубав климатик.Не ми се вярва,че е от водната помпа понеже парното е закачено на малкия кръг на охладителната система,а там водната помпа няма как да влияе.Всички степени(силата на духане) си работят и си духа достатърно силно.
Еми щом според теб водната помпа е само за гоелмия крък ОК,но за мен не е само за големия крък.Виж си малкия маркъч на разширителния съд дали има достатъчен поток от вода през него.Може ако е слагано "менте" радиаторче на парното също да няма хубаво парно,ако е заминала гарнитура на главата също няма парно.Може да пробваш да подадеш газ около 200-2500 оборота в мин за да видиш дали ще се появи парното или не
Върни се в “Дизелови агрегати”