моля отговорете ми защо когато се опитвам да карам с постоянна скорост примерно с 90км/ч при 2000об,колата ми придрусва(това е меко казано)и това след като ми сложиха чип?
направих експеримент,сложих не чипосан комп и този проблем изчезна.сложих моя чипосания ще ми падне двидателя от рамата.
до тук с иронията.въпросът ми е хипотетично от какво друго може да "придрусва",когато се кара с върха на газта.казвам хипотетично защото при този случай е ясно че чипа куца.

1z с чип въпрос към просветените
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Re: въпрос към просветените за 1z
В диапазона 2000 оборота е най висок въртящ момент и може вследствие от чипа да се показват някой болки като съединител например. Просто е тръгнал и без чип не се забелязва. Има и други колеги с тресене(не говорим за демферен маховик)вследствие на чипа.
Поздрави.
Поздрави.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
чипа не е направен както трябва
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
стига обвинявахте чиповете за невъзможноста да си оправите колите.
колега,свържи се с "андонов" от елхово.
- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
ifidik написа:стига обвинявахте чиповете за невъзможноста да си оправите колите.
ако ще пишеш нещо по въпросът ми пиши,ако НЕ, не ми пълни темата с излишни другарски коментари

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
болежките на 1з са няколко с това претрисане.има значение дали е на втора ,трета.дали е само на четвърта или пета предавка.дали можеш да караш на трета с 40км/ч и колко ли още симптома.ако беше поразровил с търсачката щеше да дадеш повече инфо за твоето тресене, за да се видиш от кои е.определено не мисля,че ще се справиш сам.
пробвай да откачиш буксата на датчика за километража и кажи когато не работи скоростомера дали имаш претрисане.
пробвай да откачиш буксата на датчика за километража и кажи когато не работи скоростомера дали имаш претрисане.
- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
ifidik написа:болежките на 1з са няколко с това претрисане.има значение дали е на втора ,трета.дали е само на четвърта или пета предавка.дали можеш да караш на трета с 40км/ч и колко ли още симптома.ако беше поразровил с търсачката щеше да дадеш повече инфо за твоето тресене, за да се видиш от кои е.определено не мисля,че ще се справиш сам.
когато е откачен скоростомера това го притрисане го няма.появява се нещо друго.при подаване на газ на ниска предавка се появи нещо като "ритане"-друга дума неможах да намеря,ама ти знаеш за какво говоря
- HeadshooteR
- Автомобил:
- Двигател:
Колега погледнал ли си тампоните на мотора? Защото при мен го имаше претрисането и преди да сложа чипа, но по-малко, а след чипа вече си друса 

- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
HeadshooteR написа:Колега погледнал ли си тампоните на мотора? Защото при мен го имаше претрисането и преди да сложа чипа, но по-малко, а след чипа вече си друса
тогава като извадя буксата на скоростомера защо не тресе.ако е от тампони няма ли да тресе винаги
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Досега никой не е сменял явно датчика за скороста ей така за проба май
Нов е 70 лв прекалено много за едната проба ама от моргата може да се пробва само.

- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
колеги искам да попитам от чисто любопитсво какво общо има датчика
за скороста направо се учудих защото преди една кола на приятел беше
със същия проблем
за скороста направо се учудих защото преди една кола на приятел беше
със същия проблем
- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
И аз съм заинтересуван от това с датчика имам комшия с пасат б4 1з след като видях темата пробвахме на неговата кола и наистина не друса, чипа му е някакав измислен с него дойде колата от Италия
- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
И аз не мога да повярвам че никой от клубните майстори не се е сблъсквал с това и не знаят кво става.и все пак със "stock" софтуер не друса,днес пак пробвах.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Как да не се е сблъсквал никой
просто този проблем може да се дължи на зацапан ел. блок на ГНП,кофти предварение и още някой други проблеми включая и този.Но досега поправими са само всички други проблеми освен този.За колегата по горе въпросния датчик на скороста дава инфо на компа ако колата е със жило а ако не е дава инфо и на стрелката на скоростомера.Не е от чипа поради това че след откачането на датчика спира тресенето още повече че чиповете са от различни хора.Понеже проблема за сега а и за в бъдеще време ще остане загадка има два варианта-първия е ако колата е със жило датчика е на таблото-откача се при което губиш завинаги темпомата (ако имаш) и борд компа.Другия вариант за тези които са без жило и датчика е на скоростната кутия-пийш една студена вода и придобиваш спокойствие на тапир на дългите пътувания или си купуваш друга кола
.Тва е

- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
Не е от чипа поради това че след откачането на датчика спира тресенето още повече че чиповете са от различни хора.
с това изречение какво имаш предвид.не е ли точно обратното,след като се извади скоростомера компа не си ли взима някакви осреднени данни за скороста(или минава в някакъв специален режим),и според тези данни пуска гориво и въздух.и така според мен вече основните настройки на чипосанич комп не влияят
с това изречение какво имаш предвид.не е ли точно обратното,след като се извади скоростомера компа не си ли взима някакви осреднени данни за скороста(или минава в някакъв специален режим),и според тези данни пуска гориво и въздух.и така според мен вече основните настройки на чипосанич комп не влияят
Върни се в “Дизелови агрегати”