1z с чип въпрос към просветените

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

1z с чип въпрос към просветените

Мнениеот shaquile » Пон 21 юни 2010 13:06

моля отговорете ми защо когато се опитвам да карам с постоянна скорост примерно с 90км/ч при 2000об,колата ми придрусва(това е меко казано)и това след като ми сложиха чип?
направих експеримент,сложих не чипосан комп и този проблем изчезна.сложих моя чипосания ще ми падне двидателя от рамата.
до тук с иронията.въпросът ми е хипотетично от какво друго може да "придрусва",когато се кара с върха на газта.казвам хипотетично защото при този случай е ясно че чипа куца.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Re: въпрос към просветените за 1z

Мнениеот bobitur » Пон 21 юни 2010 14:31

В диапазона 2000 оборота е най висок въртящ момент и може вследствие от чипа да се показват някой болки като съединител например. Просто е тръгнал и без чип не се забелязва. Има и други колеги с тресене(не говорим за демферен маховик)вследствие на чипа.
Поздрави.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 21 юни 2010 16:54

чипа не е направен както трябва

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 21 юни 2010 20:28

стига обвинявахте чиповете за невъзможноста да си оправите колите.
колега,свържи се с "андонов" от елхово.

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Пон 21 юни 2010 21:36

ifidik написа:стига обвинявахте чиповете за невъзможноста да си оправите колите.
колега,свържи се с "андонов" от елхово.

ако ще пишеш нещо по въпросът ми пиши,ако НЕ, не ми пълни темата с излишни другарски коментари :beat_butt2

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 21 юни 2010 21:46

болежките на 1з са няколко с това претрисане.има значение дали е на втора ,трета.дали е само на четвърта или пета предавка.дали можеш да караш на трета с 40км/ч и колко ли още симптома.ако беше поразровил с търсачката щеше да дадеш повече инфо за твоето тресене, за да се видиш от кои е.определено не мисля,че ще се справиш сам.

пробвай да откачиш буксата на датчика за километража и кажи когато не работи скоростомера дали имаш претрисане.

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Пон 21 юни 2010 21:59

ifidik написа:болежките на 1з са няколко с това претрисане.има значение дали е на втора ,трета.дали е само на четвърта или пета предавка.дали можеш да караш на трета с 40км/ч и колко ли още симптома.ако беше поразровил с търсачката щеше да дадеш повече инфо за твоето тресене, за да се видиш от кои е.определено не мисля,че ще се справиш сам.

пробвай да откачиш буксата на датчика за километража и кажи когато не работи скоростомера дали имаш претрисане.

когато е откачен скоростомера това го притрисане го няма.появява се нещо друго.при подаване на газ на ниска предавка се появи нещо като "ритане"-друга дума неможах да намеря,ама ти знаеш за какво говоря

Потребителски аватар
HeadshooteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeadshooteR » Вто 22 юни 2010 8:30

Колега погледнал ли си тампоните на мотора? Защото при мен го имаше претрисането и преди да сложа чипа, но по-малко, а след чипа вече си друса :Mr Green Fun

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Сря 23 юни 2010 10:01

HeadshooteR написа:Колега погледнал ли си тампоните на мотора? Защото при мен го имаше претрисането и преди да сложа чипа, но по-малко, а след чипа вече си друса :Mr Green Fun

тогава като извадя буксата на скоростомера защо не тресе.ако е от тампони няма ли да тресе винаги

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 23 юни 2010 11:27

Досега никой не е сменял явно датчика за скороста ей така за проба май :roll: Нов е 70 лв прекалено много за едната проба ама от моргата може да се пробва само.

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Сря 23 юни 2010 11:34

колеги искам да попитам от чисто любопитсво какво общо има датчика
за скороста направо се учудих защото преди една кола на приятел беше
със същия проблем

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Сря 23 юни 2010 11:44

И аз съм заинтересуван от това с датчика имам комшия с пасат б4 1з след като видях темата пробвахме на неговата кола и наистина не друса, чипа му е някакав измислен с него дойде колата от Италия

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Сря 23 юни 2010 13:03

И аз не мога да повярвам че никой от клубните майстори не се е сблъсквал с това и не знаят кво става.и все пак със "stock" софтуер не друса,днес пак пробвах.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 23 юни 2010 16:36

Как да не се е сблъсквал никой :mrgreen: просто този проблем може да се дължи на зацапан ел. блок на ГНП,кофти предварение и още някой други проблеми включая и този.Но досега поправими са само всички други проблеми освен този.За колегата по горе въпросния датчик на скороста дава инфо на компа ако колата е със жило а ако не е дава инфо и на стрелката на скоростомера.Не е от чипа поради това че след откачането на датчика спира тресенето още повече че чиповете са от различни хора.Понеже проблема за сега а и за в бъдеще време ще остане загадка има два варианта-първия е ако колата е със жило датчика е на таблото-откача се при което губиш завинаги темпомата (ако имаш) и борд компа.Другия вариант за тези които са без жило и датчика е на скоростната кутия-пийш една студена вода и придобиваш спокойствие на тапир на дългите пътувания или си купуваш друга кола :Mr Green Fun .Тва е mhihi mhihi

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Чет 24 юни 2010 8:26

Не е от чипа поради това че след откачането на датчика спира тресенето още повече че чиповете са от различни хора.
с това изречение какво имаш предвид.не е ли точно обратното,след като се извади скоростомера компа не си ли взима някакви осреднени данни за скороста(или минава в някакъв специален режим),и според тези данни пуска гориво и въздух.и така според мен вече основните настройки на чипосанич комп не влияят

Върни се в “Дизелови агрегати”