Пасат Б5, 99г. 1.9 TDI проблем с алтернатор
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5, 99г. 1.9 TDI проблем с алтернатор
Здравейте колеги, забелязах, че докато карам (Пасат Б5, 99г. 1.9 TDI)ми светна датчика за акумулатора и след като загасих колата не можах пак да я запаля. С бутане успях, но след следващото загасване пак не успях. Странното е, че датчика ми светва докато съм в движение. Дали е алтернатора? и Ако да, то колко струва ремонта и къде може да се оправи това?
Последна промяна от gr_kanev на Вто 23 апр 2013 21:04, променено общо 1 път.
Причина: моделите Пасат - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785
Причина: моделите Пасат - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Re: Проблем с алтернатор Пасат 4, 99г. 1.9 TDI
Колега, първо сваляш акумулатора и го зареждаш. След това поставяш и стартираш. С мултицет мериш колко е напрежението при работещ двигател и всички изключени консуматори , след това колко е същото при всички включени такива и то на празен ход.След това споделяш резултатите и обсъждаме отново какво трябва да се направи.Ако си скаран с тоците и разни мултицети, помоли някои друг да го направи.Чакаме резултати.... И Пасатора ти е В5 а не 4
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с алтернатор Пасат 4, 99г. 1.9 TDI
Най-вероятно са заминали четките на алтернатора, или някой от диодите на изправителния блок на алтернатора и нямаш зареждане на акумулатора. И едното и другото се оправят лесно, не се сменя целия алтернатор.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Re: Пасат Б5, 99г. 1.9 TDI проблем с алтернатор
Може и релето на алтернатора да не вкл. ама то е заедно с четките. Така, че свали алтернатора и при някой майстор за 60-80 лева го отремонтирай.
Върни се в “Дизелови агрегати”