Привет колеги
Смених си виско перката за охлаждане на радиатора преди 2,3 седмица че старото го нямаше никъде ,и ми направи впечетление че мощността доста падна с новото заради съпротивлението което прави предполагам ,като загрее....Нправо се чува като самолет....
Та въпроса ми е дали някой е махал виското и е слагал електрическа перка,и от какво ще пасне най добре
Предполагам трябва да я вържа на същия датчик дето е на радиатора ,на който е вързана другата перка,или ......
И също така искам да сложа уред да следя температурата на мотора с по голяма точност щото този на таблото нали показва от 75 до 110 все 90 градуса.Та къде да монтирам датчика за този уред.
Благодаря

пасат Б5 1.9 тди замяна на виско перка с електрическа
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: замяна на виско перка с електрическа на пасат Б5 1.9 тди
Не вярвам някой да му е минала през главата тази глупост Къде ще я сложиш и какво ще я командва перката 

- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
Като няма какво да кажеш защо се опитваш изобщо...
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Кое ти беше трудно да разбереш 

- viktoris
- Двигател:
Не виждам да ми отговаряш на въпроса за да има да разбирам нещо....Късно ти видях името.....изобщо не трябваше да ти отговарям...
Виж как е решен въпросът при голфчетата като управление и вид на вентилаторите. Те са с напречен двигател и са само с електрически вентилатори.
- viktoris
- Двигател:
Ами има датчик в долния край на радиатора който вклчва перката.
При мен също има такъв датчик който включва другата малката перка...и се чудех ако вържа още една електрическа перка на този датчик проблемно ли е .
Гледах на едно БМВ сложена електрическа на мястото на виското,но беше срязан долния маркуч който влиза в радиатора и беше сложен датчика там,но незнам защо..
Също така основния ми въпрос който ме претеснява е дали ще се намери изобщо подходяща перка ,щото мястото е прекалено тясно между двигателя и радиатора....на БМВ бе доста по широко,та ми беше интересно ако някой е слагал вече да каже от какво става, ако става ....
Ще ходя в моргата да разгледам утре дали няма да се намери нещо подходящо..
При мен също има такъв датчик който включва другата малката перка...и се чудех ако вържа още една електрическа перка на този датчик проблемно ли е .
Гледах на едно БМВ сложена електрическа на мястото на виското,но беше срязан долния маркуч който влиза в радиатора и беше сложен датчика там,но незнам защо..
Също така основния ми въпрос който ме претеснява е дали ще се намери изобщо подходяща перка ,щото мястото е прекалено тясно между двигателя и радиатора....на БМВ бе доста по широко,та ми беше интересно ако някой е слагал вече да каже от какво става, ако става ....
Ще ходя в моргата да разгледам утре дали няма да се намери нещо подходящо..
Последна промяна от viktoris на Пон 03 юни 2013 22:35, променено общо 1 път.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
А как е м/у решетката и радиатора ? При моята А6 АФН има място да вкараш овца м/у радиатора и решетката/капака ( в случая) 

- viktoris
- Двигател:
Re: пасат Б5 1.9 тди замяна на виско перка с електрическа
Ами аз като нямам климатик има бая разтояние...сложих спокойно челен кулер без да режа нищо и има още място...Но ти да не намекваш да сложа перка там отпред....може ли...такова чудо не съм виждал.. 

- viktoris
- Двигател:
Имало бе.....днес в моргата човека ми показа перки и за отпред и за отзад....взех една ,най тънката дето намерих. за отзад щото кулера стига доста на високо отпред и май няма да стане там ....но диаметъра и е по малък от виското
,надявам се като духа заедно с другата малката да е достатъчно..ще пробвам да видя как ще е....

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Сподели после кое как е станало и къде е датчика сложен и какъв
а за намекването на предна перка - да ,точно за това говорех ,има коли и с доп. перки пред радиаторите
( BMW , Peugeot, Mercedes и др.)

Върни се в “Дизелови агрегати”