Колеги,
Колата ми отново започна да влиза в авариен режим от няколко месеца и ходенето по мъките пак почна,и тъй като в събота пътувам за море се опитвам да разбера каква е причината и да го оправя , иначе мъка със 100км в час.
За да не изписвам всичко отново тук, копирам линк към дизел форума, където съм описал всичко и съм качил логове :)
http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=1477&p=62505#p62505
Моля за компетентните Ви мнения.
Много благодаря,
Поздрави
Тодор

Ауди а3 AHF пак пренадува
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ауди а3 AHF пак пренадува
Тошко здрасти.
Преди близо две години я гледах колата,но набързо и нищо не направихме,не открихме проблема!
Катализатор има ли колата,чистени ли са колекторите?Много пренадува,разглобявана ли е турбината?
Преди близо две години я гледах колата,но набързо и нищо не направихме,не открихме проблема!
Катализатор има ли колата,чистени ли са колекторите?Много пренадува,разглобявана ли е турбината?
- edmunddo
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,незнам дали някой ти е пипал колата софтуерно,но имам приятел с ибиза,който имаше същия като твоя проблем месеци наред след като я купи.Накрая се оказа,че при предишния собственик колата е напомпена до тавана.Закара я да и сложат оригиналния софтуер за мотора,който мисля че е същия като твоя и оттогава каза,че не е забивала нито веднъж.Дано да съм ти бил полезен
nasko1978 написа:Тошко здрасти.
Наско да, същия съм :)
Колата е без катализатор, чистени са колекторите до блясък обаче тогава. Турбото е чистено 2 пъти отново тогава. От онзи момент до днес, не е разглобявана. Дебитомера ок ли е според показанаията на лога?
Колата е без чип, никога не е слаган такъв.
Хода на лоста на турбото е малък нали?
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Тошко дебитомера си е добре,не забива от него.Нещо може да е пропуснато при чистенето на турбината,хода на актуатора трябва да е около 10-12мм.
Да не би да е разцентровано лостчето на актуатора?
Като е студена колата забива ли или повече го прави като е много загряла,нещо по геометрията е според мен,тя почва да пренадува почти веднага.
Да не би да е разцентровано лостчето на актуатора?
Като е студена колата забива ли или повече го прави като е много загряла,нещо по геометрията е според мен,тя почва да пренадува почти веднага.

актуатора не е пипан от мен, последно го е пипал Вентомен, след като я изчисти за втори път. Няколко месеца след това отново заби и я карам така...Студена топла, няма значение.Колата в ниските си върви добре, с един малък лаг преди 2000 оборота. Магистрала-забрави! Наско видя ли клипчето? Геометрияте се движи без усилие, но може би не е това целия ход, не мога да преценя, защото не съм движил читава такава!
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Не може след чистене да е в такова положение!
Ако това е твоята турбина на клипа,значи не е добре,много е малък хода!

Ако това е твоята турбина на клипа,значи не е добре,много е малък хода!
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
toxata написа:ми моята е да. И какво следва, чистене отново, този път при кой?
Така и така ще ходиш на море може да съчетаеш, във Варна има двама майстори, който и да си избереш ще я оправи 100%.
мислил съм го, ако съм в този район, ще пиша на Иво ако може да ме включи в графика.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
toxata написа:ми моята е да. И какво следва, чистене отново, този път при кой?
Във Варна ще ти решат проблемите ,бъди сигурен!

Тошко от преди две години много вода изтече,много неща се промениха!
Що не попита "вентомен" защо ти е така геометрията!??
Еми защо, защото след като след един месец след като ми я изчисти, ми наговори куп неща, че трябва да правя мотора едва ли не, реших че не това е моя човек. Нямам пари и нерви да се занимавам. Значи и при Иво и при begachkata няма да сбъркам. Ще им напиша ЛС да се разберем :)
Дано някой от тях прочете и даде мнение за ситуацията :)
Дано някой от тях прочете и даде мнение за ситуацията :)
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Тошко,във Варна при никой от тях няма да сбъркаш,убеден съм!Да беше отишъл и в Герман,вече щеше да си спокоен за морето.
Сърбал съм му попарата на младежа и още му се чудя на изцепките,ама то си е до време!
Ако имаш желание мога да я прегледам колата,имам необходимите измервателни уреди и желание да помогна,абсолютно безплатно!Ако решиш нещо обади ми се,някоя вечер може да се видим!
Успех.
Сърбал съм му попарата на младежа и още му се чудя на изцепките,ама то си е до време!
Ако имаш желание мога да я прегледам колата,имам необходимите измервателни уреди и желание да помогна,абсолютно безплатно!Ако решиш нещо обади ми се,някоя вечер може да се видим!
Успех.

Наско, миналия път се отзова отново ти за което ти благодаря. Кой в Герман, сигурно е късно и до петък вечер, когато пътувам няма да могат да ме вземат момчетата...Не съм знаел, че се занимават и с турбини иначе да съм отишъл:)
Благодарности на Иво, проблема е решен! Диагноза - скапан актуатор .Наско се съмняваше в него също навремето, още когато беше чисто нов. Колата лети:)
Върни се в “Дизелови агрегати”