дравейте колеги,
Автомобила е Octavia I, 1.9TDI, ALH, 2004.
От около две седмици имам следния проблем:
На обороти (без газ) в купето се чува леко виене, виенето изчезва при натискане на спирачката и след отпускането и отново се появява.
При подаване на газ или по време на движение на скорост, няма виене.
Виене на място няма, само по време на движение. Проверих масло, антифриз, хидравлична течност, спирачна течност - всичко е в граници.
Записва и следната грешка:
17946 - Fuel Shutoff Solenoid (N109): Open or Short to Ground
P1538 - 35-10 - - - Intermittent
След изтриване, и повторна проверка (двигателят работи на място), грешка не се записва.
Но от вкъщи до работа и обратно - грешката вече на лице.
Не знам дали двата проблема са свързани.
Ross tech - дава следното упътване но аз не се ориентирам:
Possible Causes
Fuel Shutoff Solenoid (N109) Faulty
Wiring to / from Fuel Shutoff Solenoid (N109) Faulty
Engine Control Module Faulty
Possible Solutions
Check Fuel Shutoff Solenoid (N109) using Output Tests
Check wiring to/from Fuel Shutoff Solenoid (N109)
Ще Ви бъда благодарен за каквато и да е помощ от ваша страна.
Поздрави!

Грешка: 17946-Fuel Shutoff Solenoid + странно виене в купето
Re: Грешка: 17946-Fuel Shutoff Solenoid + странно виене в ку
Ще погледна, само дано остане свободно време през почивните дни.
17946 - Fuel Shutoff Solenoid (N109) - е клапан за прекъсване на горивото, намира се на нафтовата помпа.

Сега се ровя в Аутодата но не мога да се оправя с нея.
Помогнете ми за окабеляването му. Буксата е показана на снимката, но къде отиват кабелите...?
Искам да проверя да не би някои от кабелите не е прекъснат, но не знам кои пинове да замеря.

Сега се ровя в Аутодата но не мога да се оправя с нея.
Помогнете ми за окабеляването му. Буксата е показана на снимката, но къде отиват кабелите...?
Искам да проверя да не би някои от кабелите не е прекъснат, но не знам кои пинове да замеря.
-
- Автомобил: Audi
- Двигател: AEL
Номер 8 на буксата и съответно номер 120 на ECU то.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Ако имаш аларма допълнително слагана всеки път ще ти е набива грешката, ако не може да се изтрие и като е запалена колата, тогава търси проблема в клапана на помпата и по точно кабелите.
Алармата не е оригинална, но е модел който в Еуратек слагат "фабрично".
Грешката е от скоро.
Проверих кабела до компютъра - добре е, буксата също. При подаване директно на 12v от акумулатора, се чува как клапана сработва. Видимо няма следи от повреди. За всеки случай напръсках буксите с контактен спрей, довечера ще вида дали проблема с грешката е решен.
ЕДИТ:
Грешката пак се записа, свършват ми идеите...
Грешката е от скоро.
Проверих кабела до компютъра - добре е, буксата също. При подаване директно на 12v от акумулатора, се чува как клапана сработва. Видимо няма следи от повреди. За всеки случай напръсках буксите с контактен спрей, довечера ще вида дали проблема с грешката е решен.
ЕДИТ:
Грешката пак се записа, свършват ми идеите...

- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
ако имаш имобилайзер.в смисъл даваш контакт, натискаш бутон на дистанционното и тогава палиш, от там ти излиза грешката.дай контакт и не изключвай имобилайзера и ще видиш, че тая грешка не можеш да я изтриеш.
виенето няма нищо общо.
виенето няма нищо общо.
Имобилайзера не е слаган допълнително, фабричният си е и се намира(ампулата) в ключа, няма как да го изключа/включа ръчно (освен ако не извадя ампулата от ключа).
Забелязвам и друго, когато двигателя е студен и отнема газта (пускам по инерция) моментния разход не пада веднага до 0,4 а се мени около 4,5 в продължение на 7-8 секунди. При загрял двигател колебанието не е толкова голямо, 1,8 за около 2-3 секунди. Което ме навежда на мисълта, че "Fuel Shutoff Solenoid" не работи правилно. Мисля да го сваля и почистя.
Забелязвам и друго, когато двигателя е студен и отнема газта (пускам по инерция) моментния разход не пада веднага до 0,4 а се мени около 4,5 в продължение на 7-8 секунди. При загрял двигател колебанието не е толкова голямо, 1,8 за около 2-3 секунди. Което ме навежда на мисълта, че "Fuel Shutoff Solenoid" не работи правилно. Мисля да го сваля и почистя.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
От тъй наречения соленоид може да спре да пали. На мен ми се е случвало да пали, а да не може да угасне. На голфа ми набива тая грешка. Тоя клапан е елементарен, бях сигурен, че е читав, но го смених и пак си имам същата грешка.Нямам аларма, имам само дистанционно заключване
След колко натискания се втвърдява педала на спирачката, при изключен двигател?
Върни се в “Дизелови агрегати”