Здравейте колеги! Преди 2 седмици си закупих VW Polo 1.9d 6n 1996g. 64hp. Помпата не беше добре(лукас) и я замених с помпа на Бош, обаче тази помпа е била от кола с турбина и се наложи да сложа турбина. Сложих турбина от голф 2 1.6тд. Пасна идеално с изкл. на това че нямах дупка на блока или на картера където турбината да връща маслото в двигателя, и това че капака не се затваря и се наложи да направя дупка на капака и турбината стърчи, но един майстор днес ще го оправи този проблем. Направих дупка на картера и я подкарах, получи много прилично вървене и като цяло останах много доволен. Скоро мисля да сложа и интеркулер също. Чудех се дали ще издържи мотора само, обаче се появи един малък проблем свири ремък ,а един приятел ми каза че е шайба на динамото друг ми каза ролки и нз точно какво е. А когато го полея с вода двигателя се успокоява и сприра да свири след малко обаче пак същтото? Другия проблем е че съединителя ми пробуксува 2-3 пъти и замириса много сериозно при яко изцепване и ме е страх да не е маховик или само феродов и притискател. Също така капе масло много слабо от скоростната, и ми казаха че капе от семерингата. Заради това капене феродовия диск не уплатнявал и заради това боксувал?

Ако е за смяна само феродовия искам да поставя по голям за да издържи повече от оригиналния,ще стане ли? Благодаря предварително!

Не съм и много сигурен дали изобщо съм с демферен маховик, просто бях чел че този модел са така,дано да не е така както прочетох.. А и това масло което капе ако сменя семерингата дали ще спре да капе изобщо?