Пасат АФН при 4 гаруса навън доста трудно запали
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат АФН при 4 гаруса навън доста трудно запали
Малко предистория в топлото време като го запаля сутринта пушеше доста сив пушек,възможно ли е да има изгоряла свещ
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Пасат АФН при 4 гаруса навън доста трудно запали
Или свещ или дюза ,претриса ли двигателя в първите секунди след запалване?Има и опция калпава нафта патил съм със лукойлска и петролска помия пали и гасне деба и мошенниците.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега като запали си работи равномерно не прекъсва не претриса,от известно време изпробвам няколко варианти със изчакването на подгряването,веднъж пробвам веднага след като изгасне лампата на таблото да паля и си пали от раз,в други случаи неще,пробвам да изчакам и да изцъка релето веднъж пали друг път не,и това много ме озадачава.Съгласен съм че колите които внасят са на много километри но преди това имах едно голфче дизел беше на милион и нагоре километри и въпреки това нямах грижи с паленето,като вземе зимата да се чуди с паленето задължително изгоряла свещ
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
fox_vt написа:Или свещ или дюза ,претриса ли двигателя в първите секунди след запалване?Има и опция калпава нафта патил съм със лукойлска и петролска помия пали и гасне деба и мошенниците.
Да ползвам темата и аз :) При мен като е студено пали и леко притриса двигателя, усеща се поклащане (разбирасе пали малко по-трудно) какви са симптомите?
- puning
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: AFN
Колкото и странно да звучи моята барака пали трудно когато ми е слаб акумулатора. Имам в предвид, че пали след повече време от необходимото, а не че няма ток да върти стартера.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Да ви кажа ако намалее нафтата да свети лампата пали с една идея по трудно.Ако има изгоряла свещ при мен една не контактуваше другата под въпрос като запаля и за няколко секунди претриса двигателя усеща се у в купето.Сега ги оправих и оправих също стартера-пичове не знаете как пали дизел със хубав стартер,с нетърпение чакам да падне до -20 и повече да врътна едно клипче.С две думи стартера трябва да върти с ряз и паленето ще е песен ни и двигателя трябва да е в кондиция компресии и т н .Центровката също вижте с вага много оказва влияние и тя.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
За дизела колеги трябва хубав акумолатор и стартер също,защото колкото и да ви върти стартера слабо ли е няма да запали,трябва му ряз 

- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Аз имах подобен проблем. Трудно палеше сутрин или като е студена.
Налях друга нафта догоре и една добавка на Лики Моли за почистване на дюзи и сега е "пушка". Дали от нафта или тая добавка се оправи, но се оправи.Преди въртеше бая докато запали, мислех че са свещи, проверих ги ,нямаше изгорели и реших да пробвам това с нафтата и добавката, то взе че стана номера

Налях друга нафта догоре и една добавка на Лики Моли за почистване на дюзи и сега е "пушка". Дали от нафта или тая добавка се оправи, но се оправи.Преди въртеше бая докато запали, мислех че са свещи, проверих ги ,нямаше изгорели и реших да пробвам това с нафтата и добавката, то взе че стана номера

Върни се в “Дизелови агрегати”