Здравейте,
Не остана място в заглавието, така че ще първо основната информация:
PASSAT B6, 2.0 TDI CR, CBAB, 103kW, 2008г., 275 000км
От известно време при движение на ниски обороти и леко подаване на газ изписва 'Грешка в двигателя', лампата на подгрева започва да мига и двигателя минава в авариен режим - няма мощност. При рестартиране проблема изчезва и двигателя работи нормално.
Забелязал съм, че проблема възниква:
- само от 1200 до 2200 оборота, ако държа двигателя в обороти над 2500 няма проблем
- само при леко/плавно натискане на педала на газта ( не е ли по-правилно да се казва 'педала на нафтата'.... )
- проблема не се появява сутрин или ако колата не е карана няколко часа - обикновено първата грешка за деня е след 30-40 минути каране
Грешките, които отчита компютъра са P0087 и P0088, които са съответно 'Налягане в горивния колектор твърде нисък' и 'Налягане в горивния колектор твърде висок'.
Ето и какво съм направил досега:
- смяна на горивния филтър
- използвах добавка за почистване на common rail двигатели
- тествах дюзите на стенд, резултатите са перфектни
- смених датчика за налягането в шината
- смених шината заедно с регулатора
Никакъв резултат от всичко изброено до тук.
Какво ще кажете - може ли да е нещо друго освен помпата?
Може ли да се провери/тества помпата, без да се сменя?
Поздрави,
Мишо

Passat 2.0 TDI CR ниско/високо налягане в горивния колектор
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Re: Passat 2.0 TDI CR ниско/високо налягане в горивния колек
Добре си се ориентирал за проблема и тактично си започнал от най-евтиното към по-скъпото.
В 80% от случаите , проблема е в регулатора на гориво.
Просто погледни в движение какво се случва с реалното налягане на горивото в рейла.
По симптомите които описваш, проблема е в пад на налягане при малкият дебит на помпата в ниските обороти, и вероятно проблема е в помпата .
Просто погледни в движение какво се случва с реалното налягане на горивото в рейла.
По симптомите които описваш, проблема е в пад на налягане при малкият дебит на помпата в ниските обороти, и вероятно проблема е в помпата .
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
може би проблема е от помпата има доста писано в руските форуми за нея за CR двигателите,но и цената и не лъже
а също като сменяхте горивния филтър дали е имало метални частички в самия цилиндър на дъното,може да има от износването на помпата,но и да няма не е гаранция че не е заминала.Ето една немска тема http://www.passatforum.de/forum/viewtopic.php?f=28&t=36990 и се пробвай в автотрейд може да я сменят по гаранция както е станало с това момче само че в германия.

-
- Автомобил: PASSAT
- Двигател: 2.0 TDI CR CBAB 2008
Dobromirski написа:Добре си се ориентирал за проблема и тактично си започнал от най-евтиното към по-скъпото.
Dobromirski, и аз се надявах проблема да е в датчика или регулатора но, уви...
За съжаление нямам Vag Com за да проверя, какво се случва с реалното налягане на горивото в рейла по време на движение. Освен да взема някой техник и да го возя няколко часа не виждам, какво друго да направя.
Говорих с VW и сервиз само на дизелови двигатели - и от двете места ми казват, че няма да отворят помпата за да тестваме с различните клапи. Предлагат смяна на помпата. И от двете места казват, че проблема е странен и не са имали случай, когато налягането пада при ниски обороти и слабо подаване на газ....
-
maimo написа:може би проблема е от помпата има доста писано в руските форуми за нея за CR двигателите,но и цената и не лъжеа също като сменяхте горивния филтър дали е имало метални частички в самия цилиндър на дъното,може да има от износването на помпата,но и да няма не е гаранция че не е заминала.Ето една немска тема http://www.passatforum.de/forum/viewtopic.php?f=28&t=36990 и се пробвай в автотрейд може да я сменят по гаранция както е станало с това момче само че в германия.
Здравей maimo,
Благодаря за информацията!
Филтъра го сменяха в Автотрейд и казаха, че е чист ( това беше преди около три месеца и тогава предполагаха, че проблема е в някоя дюза и не знам дали са били внимателни в прегледа ).
Ще ги питам за гаранционна смяна, макар и да се съмнявам много, че ще стане.
Поне цената, която ми казаха е 2.200 лв, ако вземат моята и не съм я отварял.... Ако поискат 5000 евро за помпа, предпочитам да продам колата на части

- maimo
Почти съм сигурен че не са погледнали на дъното на филтъра дали има метални частици при износване на помпата като отидеш ги попитай дали са чували за такова нещо
, а са ти казали че е чист самия филтър а не дъното на металната част,а относно при тях за каквото и да отидеш все дюзите са виновни
ето ти една със същите оплавания http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=354425

-
В крайна сметка смених помпата високо налягане и всичко е ОК.
Весела Коледа на всички! :)
Весела Коледа на всички! :)
- maimo
е значи правилно сме те насочили,взеха да излизат слабите места и на този CR-двигателя,май ще си карам още PD.Aко не е тайна цена на ремонта? 

- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
и на мен ми е интересно за цената,за да може и ни да сме подготвени,във времето 

помпите се ремонтират успешно,има си ремонтен комплект буталца,уплътнители и т.н.иначе не познавам cr на който помпата да е слабо място,като изключим марката рено.
Върни се в “Дизелови агрегати”