Здравейте,колеги!
На баща ми Пасата ( Б4, 1z ) започна от около месец да се държи много странно. Проблема е следния : При каране се получава едно много лошо накъсване,силни вибрации, все едно не му стига гориво. Това се проявява 95% в случаите, когато се кара до 2000-2200 оборота. От там нагоре - никакъв проблем.
Пали си от четвърт и спокойно развива 150-160 , като в тези скоростти няма абсолютно никакви проблеми.
Ваг-кома не отчита грешки.
Сменени са всички филтри и също няма промяна.
Тъй като баща ми живее в малък град и майсторите направо вдигнаха ръце.
Имам няколко опасения : възможно ли е маховика да е заминал и да придава той тези вибрации и накъсвания.
Или наистина не стига достатъчно гориво. Поразчетох се насам - натам и видях проблеми с цедката на резервоара. Възможно е и тя да е запушена/затлачена.
Или диагнозата е по-тежка - ГНП.
Ако може да ме посъветвате ще съм Ви благодарен!

Passat B4 1.9 tdi 1Z - силно тресене и вибрации
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
Re: Passat B4 1.9 tdi 1Z - силно тресене и вибрации
1Z не е с демфер! Т.е. не е маховика. Има два варианта за придърпване - или ел. блок на ГНП или шпонката на коляновия вал.
- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
да позная ли тресенето и вибрацииите го има при тихи обороти и при завой,опитай така дали ги има.Моя същия мотор го прави така.Да ти кажа имаш скъсан тампон на мотора,който е на кутията.Натисни динамото силно при изгасен мотори гледай зад скорс.кутия ко стаааа.Ше се учудищ как не е паднал тоз мотор. И моя е така само при завой и ниски обороти
-
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
Това го прави най вероятно от сигнала за скорост на автомобила режеше се само едно кабелче което влиза в компа ако не се лъжа бяло със синьо и проблема изчезва
Има писано по темата, един колега имаше същия проблем кво ли не сменя -без промяна само клъцнах кабела и
от форума разбрах за този проблем на 1Z 

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
stanimir1123 написа:Това го прави най вероятно от сигнала за скорост на автомобила режеше се само едно кабелче което влиза в компа ако не се лъжа бяло със синьо и проблема изчезваИма писано по темата, един колега имаше същия проблем кво ли не сменя -без промяна само клъцнах кабела и
![]()
![]()
![]()
от форума разбрах за този проблем на 1Z
Така оставаш без километраж, което е тъпо
Електронния блок на помпата е за почистване. Някъде 50 лева взимат(което си е живо съдиране на кожа за тая работа), но ако си техничарче, няма проблем и сам да си го оправиш. Не е чак такава голяма философия. Аз се водих по една тема тук от форума как се разглобява и се справих

ето: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=99625&hilit=%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B5%D0%BB+%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%BA
Ако нещо не ти е ясно...питай.
Провери и тампоните за всеки случай.....но от това което описваш се съмнявам да е от тях
Не е свързано с проблема ти но един съвет....Виж и каква ти е ролката на алтернатора...обикновенна или фрайлайф. Ако е обикновенна, смени я с фрайлайф....Значително ще намалеят вибрацийте на мотора и обтегача, работата на колата става по мазна и тате ще остане доволен

Последна промяна от drago_tr на Нед 26 яну 2014 8:30, променено общо 1 път.
-
- Двигател:
Не оставаш без километраж, просто на ЕКУ-то спираш информацията за скороста на колата, километража си отчита.
95% съм сигурен че от това му е проблема

- drago_tr
stanimir1123 написа:Не оставаш без километраж, просто на ЕКУ-то спираш информацията за скороста на колата, километража си отчита.
Не бях убеден, но все пак го написах....благодаря за корекцията

Ами нищо не му пречи тогава...да го отреже и ако не е от това да го свърже наново

Последна промяна от drago_tr на Нед 26 яну 2014 8:41, променено общо 1 път.
-
- Двигател:
Може и да откачи жилото на километража от скоростната кутия за проба ако е с жило или да откачи буксата
При този проблем маи таблото се шашкало и подавало грешна информация на компа и тои от там на ГНП-то
кабела е на 43-ти пин на компютъра, СИН С БЯЛО може и него да клъцне за проба, само ако има темпомат няма да работи.

При този проблем маи таблото се шашкало и подавало грешна информация на компа и тои от там на ГНП-то
кабела е на 43-ти пин на компютъра, СИН С БЯЛО може и него да клъцне за проба, само ако има темпомат няма да работи.
- drago_tr
А на таблото къде излиза
-
- Двигател:
- drago_tr
Благодаря. Това беше много полезно
Пожелавам успех на колегата и да пише ако има резултати

Пожелавам успех на колегата и да пише ако има резултати

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Според мен по-добрия вариант е да се извади датчика за скоростта, който се намира на гърба на циферблата на километража.По този начин километража остава да работи и придръпване-няма.Но това е при положение че колегата е със жило.
Върни се в “Дизелови агрегати”