Здравейте колеги,
от известно време ме мъчи проблем с ARL-a. Връзвах с VAG-com - всичко в нормите. Ходих при Ventoman и той каза че според него всичко е в нормите за тоя мотор.
Да, ама колата чисто и просто не върви. Над 140-15 става зверски мудна, на летящ върви наравно с Octavia 90кс с чип, а като пробвах с Passat B5.5 131к.с. тотално ме отвява. Не на последно място, не смятам че ARL-a, бил той и с халдекс е нормално да не може да направи 200 по нанадолнище.
Непосредствено преди това колата имаше проблем с мотора, с нови бутала е, нова глава, нов разпределителен вал и актуатора е настроен, като всичко това е извършено при ventoman.
В ниските колата тръгва идеално и сякаш на 3000 когато уж би трябвало да отвори геометрията и да тръгне тотално умира.
Seat Leon 1.9 TDI ARL 150кс няма сила във високите
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Seat Leon 1.9 TDI ARL 150кс няма сила във високите
Трябват логове в движение и тогава да се мисли! 

Колега иди при някой друг майстор да ти погледне колата, понеже да караш човека , който ти е правил ремонта да си направи един вид самооценка е "малко" нереално. Във форума има доста майстори, които могат да ти дадат отговор на проблема . Още повече, че от въпросния човек , при който си ходил има доста негативни отзиви
Ако всичко си е наред, колата трябва да върви доста повече от тези, които си изброил !

Ако всичко си е наред, колата трябва да върви доста повече от тези, които си изброил !
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
+1 от мен. Аз с Бийтъла (1.9ТДИ, 90 к.с.) вдигам 140 на магистралата Варна-Шумен и продължава да си набира. Потърси някой форумен майстор - в София има няколко. Успех!
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Колега имам същия проблем след 3200 оборота колата няма тягата както при 2000 след150-160 също е мудна, решил съм обезателно да сменя дебитомер и Н75, но като за начало изтърбушване на задното гърне, ако имаш развитие пиши да знам и аз къде да търся проблема...
Поздрави
Поздрави

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Първо трябва едни лог файлове да се направят и на твоята и чак тогава ако нещо не е в ред да го сменяш
А що се отнася до гърнетата то махни катализатора,а не крайното гърне 

-
- Двигател:
Катализатора мисля че са ме изпреварили има шев но ще проверя дали със сигурност е изтърбушен, но при задръстен катализатор според мен е задължително да се извадят остатъците от катализатора в гърнетата...
Имах такава дилема с голф двойката и за малко да продам колата щото неможеше да отлепи докато не открих изненадата в гърнетата
Та за да не се повтори дилемата със стария ми голф смятам да изтърбуша всичко що има по изпускателната система и чак след това да сменям дебитомер, Н75 и т.н. и т.н.
Та за това реших да питам колегата ако си е решил проблема направо да каже как, щото почвам да сменям напосоки докато открия проблема и ще споделя къде е бил проблема
Повечето казват колата е супер и се връщаме пак в изходна позиция, за това се надявам с колеги от форума да реша и този проблем

Имах такава дилема с голф двойката и за малко да продам колата щото неможеше да отлепи докато не открих изненадата в гърнетата

Та за да не се повтори дилемата със стария ми голф смятам да изтърбуша всичко що има по изпускателната система и чак след това да сменям дебитомер, Н75 и т.н. и т.н.
Та за това реших да питам колегата ако си е решил проблема направо да каже как, щото почвам да сменям напосоки докато открия проблема и ще споделя къде е бил проблема

Повечето казват колата е супер и се връщаме пак в изходна позиция, за това се надявам с колеги от форума да реша и този проблем

- danielstoqnov
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 110 +
Проблема може да идва от кулера,ако е мръсен е хубаво да се изчисти вътре и вън...друго което може да е всмукателен кулектор при ЕГР-а може да е затлачено..това са 2 варианта които според мен е хубаво да се проверят за тези симтоми 

-
- Двигател:
ЕГР-а е чист като свалях маркуча към всмукателния колектор го проверих, интеркулера е хубаво да се промие ама да свалям и трите радиатора някак си не върви, пък и не вярвам да е толкова зле след като проверих маркучите преди и след интеркулера ще изтърбушим гърнетата в Събота и ще промия дебитомера да видим ще има ли ефект...
- lord_aggo
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2016 DFCA
Здрасти колега
Направи лог за да видим - може да са много неща. Между другото, геометрията трябва да е отворена преди 3000 оборота :)
Направи лог за да видим - може да са много неща. Между другото, геометрията трябва да е отворена преди 3000 оборота :)
-
- Двигател:
Вчера махнахме задното гърне и изненада вътре беше пълно с боклуци, сложих права тръба и колата не мога да я позная голяма разлика в ускорението, сега надува турбината до края на обортомера, сега искам и дебитомера да промия и мисля, че ще има още по-голям ефект...
Като настъпя до около 2000 оборота и пусна газта при превключване се чува бруталния звук на турбината, но на празен ход работи малко като трактор
Засега съм доволен от резултата ще пиша дали е имало ефект от промиването на дебитомера
Като настъпя до около 2000 оборота и пусна газта при превключване се чува бруталния звук на турбината, но на празен ход работи малко като трактор

Засега съм доволен от резултата ще пиша дали е имало ефект от промиването на дебитомера

-
- Двигател:
Днеска разрязахме и катализатора да видим изтърбушен ли е и вътре имаше парчета разтопен метал и точно където свършва катализатора имаше една мрежа която запушваше излизането на газовете...
Сега направо не мога да си позная колата на трета върти гуми
Само че отзад като застана зад колата люти на очите и мирише на сурова нафта
Съмнявам се че има пикаеща дюза, дали има опастност да стопи някое бутало ако е така ?
Сега направо не мога да си позная колата на трета върти гуми

Само че отзад като застана зад колата люти на очите и мирише на сурова нафта

Съмнявам се че има пикаеща дюза, дали има опастност да стопи някое бутало ако е така ?
Върни се в “Дизелови агрегати”