Здравейте , автомобила е CADDY 1.9 tdi PD 105hp BLS engine . Преди да му сменя маслото и филтрите светна жълтата лампа за ниско ниво на маслото , но то си бе ОК . След смяната на всички филтри и масло тя остана да свети и излиза предупредителния сигнал с надпис ниско ниво на маслото , да се провери . Проверих буксата на датчика , но тя си е там и всичко е ок . Та , реших да я елиминирам / шонтирам / , но как да стане това ? Със съпротивление , но къде и на кои пинове , или директно замостване , но пак на кои пинове ?
Благодаря предварително
CADDY 1.9 tdi PD 105hp проблем с жълтата лампа за ниско ниво
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: CADDY 1.9 tdi PD 105hp проблем с жълтата лампа за ниско
Смени си датчика на катера или пробвай първo да го почистиш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пари за датчик не ми се дават , искам да го елиминирам . Колата е на 7-8 години , дали този графит по датчика вече не е приключил ? Километража е на 298 378км , 150 000 най малко върнати , няма смисъл да се впускам във филми . Благодаря за бързата реакция .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Единия вариант е да си купиш датчик за около 50 лв на Swag, другия ,кото се сещам е да си го оставиш да си свети лампата,третия е да му се сложи някакво съпротивление-ако става де и ако някой знае какво ,и третия е да премахнеш направо диода от таблото,но пък той е и за червена светлина.
Мисля,че най-разумния начин е да преглътнеш 50-тина лв и да си купиш нов.Моя го сменявах преди около 2г и още кара
Мисля,че най-разумния начин е да преглътнеш 50-тина лв и да си купиш нов.Моя го сменявах преди около 2г и още кара
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за SWAG датчика , смятах че го има само по Hella и знам че е около 200 лв , утре го проверявам и ако е така го сменям с нов , разбрах че може да се премахне и софтуерно , но за това трябва да се изкажат компетентните хора . Премахване на лампата не е вариант .
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Пробва ли да откачиш минуса на акумулатора за малко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Свалях турбото за ремонт , а колата е с ДПФ филтър , истинско приключение . Разкачал съм го целия , след това четене с VAG COM a , DPF и AGR са премахнати софтуерно , там всичко си е ОК , но лампичката за ниско ниво на маслото свети . При прочитане на инструментите си дава , че или е окасил към + или е прекъснал .
Аз лично търся начин да го прецакам , както се прави с дебитомерите и дюзите с датчик за начало на впръскването / умната дюза или дюзата с кабела , кои както иска така да си я нарича / .
Ако има някой който знае да сподели !
Аз лично търся начин да го прецакам , както се прави с дебитомерите и дюзите с датчик за начало на впръскването / умната дюза или дюзата с кабела , кои както иска така да си я нарича / .
Ако има някой който знае да сподели !
- kopsa
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Колега провери ли си микро ключето което отчита за отворен преден капак,ако то не работи също може да ти свети индикацията за ниско ниво на маслото.Провери първо него преди да купуваш датчици.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
а защо не избуши и дпф от гнездото му иначе ще ти създава проблеми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kopsa написа:Колега провери ли си микро ключето което отчита за отворен преден капак,ако то не работи също може да ти свети индикацията за ниско ниво на маслото.Провери първо него преди да купуваш датчици.
Ми не , утре първо това ще направя , но при диагностика си ми дава че проблема е в датчика .
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
maimo написа:а защо не избуши и дпф от гнездото му иначе ще ти създава проблеми.
DPF то вътрешно / физически / е премахнато . Той и AGR са по местата си за афтентичност .

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
kopsa написа:Колега провери ли си микро ключето което отчита за отворен преден капак,ако то не работи също може да ти свети индикацията за ниско ниво на маслото.Провери първо него преди да купуваш датчици.
Ако това ключе се е прецакало няма да тръгват и чистачките..и стъкломиещото
Тази лампа ми е святкала и при ниско ниво в хидравликата, въпреки, че на самото казанче няма датчик. Не знам, може би съвпадение, но като долях спря да свети
А температурата на маслото нормална ли е, мисля че на кадитата този датчик е и за температура, А кабелите огледа ли ги хубаво, да не би да се е прекъснал или стопил някъде
Върни се в “Дизелови агрегати”