Здравейте колеги имам един проблем с Golf 4 1.9 TDI 110 коня двигателя е AHF:
Та той е следния, понякога имам чувстото, че турбото отказва но когато угася колата сякаш след това се оправя.Ще дам пример аз съм от Шумен вчера пътувах за Варна по магистралата и както си карах сякаш предърпа и край след това стана като жигула въобще не вървеше както трябва, както и да е стигнах си аз там където отивах имах малко работа към 1 час и като се качих да карам на връщане всичко беше ок, и си мисля дали няма да е някаква глешка в компютара и да се ебава за това.И друг път ми се е случвало ама си мислех че си въобразявам обаче явно не, проблема ми е от сравнително скоро.
Мисля че съм гледал някаква тема преди за това обаче нещо не мога да я намеря за това казвам от сега че съм опитал с търсачката.

Golf 4 1.9 TDI AHF дали турбото отказва?
Re: Имам чувстото че турбото отказва, но дали???
По-запознатите , предполагам , ще те упътят по-лесно , но проверил ли си там клапаните , които управляват турбината ?
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Не е задължително вина да има самото турбо . Може наистина да има проблем с надува , но да е виновно нещо друго - я датчик (МАП сензор), я маркуче , я магнетвентил (клапан) . Може да е дебитомер , а може да е някой клеясал куплунг ...
Трябва да се прегледа за грешки най-напред .
Колегата ме е изпреварил
Трябва да се прегледа за грешки най-напред .
Колегата ме е изпреварил

- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
това което е описал е авариен режим, който след гасене се изчиства, но понеже има неизправност бързо пак се появява
тест от някой по-в час е решението
тест от някой по-в час е решението
при мене се откачаше едно маркучле от вакуумите и турбината се едно изключваше.Като изгася колата и след това я запаля си работеше,и като я настъпя пак същата работа,смених го мъркучлето и няма проблеми.о както каза колегата по горе ,може да е клапан ,куплунг и още 100 неща.Трябва да поогледаш и да си го оправиш,щото и разхода ще ти се качи.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Възможните проблеми не са 100 ,а се броят на едната ръка има много изписано по темата ,ама няма кой да търси !
Незнам защо не се направи една Важна тема най-отгоре със заглавие ,например "Какво да проверя първо ,когато колата ми забива"
Незнам защо не се направи една Важна тема най-отгоре със заглавие ,например "Какво да проверя първо ,когато колата ми забива"
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
achodemo написа:Възможните проблеми не са 100 ,а се броят на едната ръка има много изписано по темата ,ама няма кой да търси !
А аз не знам защо не спреш да се правиш на модератор?Кво си се разцъркал във всяка тема "Търсачка та търсачка.....".
Като няма да помагате не пишете просто!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ludiq написа:achodemo написа:Възможните проблеми не са 100 ,а се броят на едната ръка има много изписано по темата ,ама няма кой да търси !
А аз не знам защо не спреш да се правиш на модератор?Кво си се разцъркал във всяка тема "Търсачка та търсачка.....".
Като няма да помагате не пишете просто!
Абсолутно колега ама то 4ожек като иска да пи6е и няма какво наи лесно е да постне някоя тема.ина4е по темата колега няма да е ло6о да я зака4ите колата на диагностика и там 6те си каже какво я боли пусни гре6ката тук и 6те го мислим.успех

- petyo_k
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата ще ме извинява,но ще ползвам неговата тема по сходен въпрос.Голф 3 1.9 тди 1з двигател,не цъка клапан Н75,турбото свири яко и за 5000 км изгори литър масло,та въпроса ми е възможно ли е да е само от клапана или турбото си заминава?
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
petyo_k написа:Колегата ще ме извинява,но ще ползвам неговата тема по сходен въпрос.Голф 3 1.9 тди 1з двигател,не цъка клапан Н75,турбото свири яко и за 5000 км изгори литър масло,та въпроса ми е възможно ли е да е само от клапана или турбото си заминава?
Н75 не е причината заради която ти гори масло.
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
ivdims написа:Здравейте колеги имам един проблем с Golf 4 1.9 TDI 110 коня двигателя е AHF:
Та той е следния, понякога имам чувстото, че турбото отказва но когато угася колата сякаш след това се оправя.Ще дам пример аз съм от Шумен вчера пътувах за Варна по магистралата и както си карах сякаш предърпа и край след това стана като жигула въобще не вървеше както трябва, както и да е стигнах си аз там където отивах имах малко работа към 1 час и като се качих да карам на връщане всичко беше ок, и си мисля дали няма да е някаква глешка в компютара и да се ебава за това.И друг път ми се е случвало ама си мислех че си въобразявам обаче явно не, проблема ми е от сравнително скоро.
Мисля че съм гледал някаква тема преди за това обаче нещо не мога да я намеря за това казвам от сега че съм опитал с търсачката.
Колега най - добре е закачете на ВАГ - няма смисъл да гадаеш от какво може да е и да сменяш предварително клапани, маркучи и т.н. казвам ти го от личен опит!
-
- Автомобил:
- Двигател:
виждам че темата е стара , искам да попитам дали си намерил решение на проблема защото и моята кола прави така в момента и се чудя какво да пеавя
Върни се в “Дизелови агрегати”