- LOG-01-011-xxx-xxxaaa.xls
- (30 KиБ) Свален 255 пъти

АФН пренадува+лог
АФН пренадува+лог
здравейте колеги и успешна седмица колата ми пасат афн 98г. пренадува вчера и направих лог на който ясно се вижда как на 3500 оборота влиза в авариен режим и записва грешка за пренадуване сменил съм всички вакууми,геометрията се движи та мисълта ми е дали проблема е в н75 или да барна лоста на геометрията,прави ми впечатление че от известно време го няма това ясно разтоварване на турбота при пускане на педала но проблема за пренадуването си го има от преди.Дано направим една хубава тема с ясни отговори полезна за всички
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: АФН Ппренадува+лог
Не съм обеден че е Н75,а мисля че проблема ти е в турбината.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: АФН пренадува+лог
Да,определено.Но само предполагам.Трябва първо да се погледне и установи че турбината е тотално зацапана след което да се свали и почисти.
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
С предишната ми турбина имах разход на масло около 200гр/1000км. След почистване се зацапа за около 3000км.
Със сегашната разхода ми е по-малко от 100гр/1000км., т.е. маслото е излизало през турбото... вероятно в топлата част и е зацапвало бързо геометрията. Понеже казваш, че скоро е чистено си мисля, че диагнозата е подобна.
Моето турбо се събори два дена преди да го сваля за ново почистване... евентуално рециклиране...
Със сегашната разхода ми е по-малко от 100гр/1000км., т.е. маслото е излизало през турбото... вероятно в топлата част и е зацапвало бързо геометрията. Понеже казваш, че скоро е чистено си мисля, че диагнозата е подобна.
Моето турбо се събори два дена преди да го сваля за ново почистване... евентуално рециклиране...

Тя колата си има харч на масло сигорно каде през сигменти каде през турбо но съм дале от мисълта на "перфектните"дизели които не горят масло та как да разбера дали е зацапана турбината
Дайте мнение на лога н75 нямали високи стойности следователно да барна лоста на актуатора
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Щом си се наумил да сменяш Н75,никой неможе да те спре.Само да те информирам че твоя Н75 е около 186лв без отстъпка,а проблема не е в него.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
То за момент ( за кратко ) може да се ползва клапана на ЕГР-а , за установяване дали проблема е от Н75 .
Можеби аз несе изказвам правилно неискам да сменям н75 аз смятам че проблема е можеби В ЛОСТА НА ГЕОМЕТРИЯТА(иска регулиране)
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Ако лоста не е пипан досега,значи геометрията е задръстена.
Нали при пълна газ н75 трябва да работи на 70-80 а на лога отива на 90 от там съдя че в лоста е проблема
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Турбината ти е за сваляне и чистене.
Ти сам си го каза още преди няколко поста.
Поздрави
Ти сам си го каза още преди няколко поста.
Поздрави
Върни се в “Дизелови агрегати”