Вчера оставям колата в сервиза за смяна на маслото и филтрите. Винаги слагам Motul 6100 10w40 полусинтетика и нямам проблеми като цяло - добре върви колата, харча е минимален според мен - за интервала до смяна най-много да се наложи 200 мл да доливам. Отново поръчах новото масло да бъде същото. Звънят ми след няколко часа че е готова колата, отивам да я взема. Плащам си на касата, вземам фактурата - поглеждам всичко е ок, закупеното масло е 10w40. Вземам ключа, приемчика ми каза че в багажника е оставил остатъка от новото масло с тубата. Отивам до колата, отварям багажника - видях че е там тубата (това ми беше грешката) и хайде по живо по здраво си тръгвам по задачите. Днес слизам до мазето и минавам през колата да взема новото масло да го преместя от колата - и виждам на тубата че вместо 6100 10w40 глупаците са ми сложили 8100 x-clean EFE 5w30

Та сега трябва да ходя да им правя рекламация утре

Необходим ми е съвет от вас колеги като върна колата в сервиза утре дали да поискам някаква добавка за почистване на двигателя да сложат в маслото преди да източат сегашното, за да се отмие доколкото може преди да налеят полусинтетиката? Също и за някоя конкретна добавка ако можете да ме насочите, че съм малко постен откъм добавките.