Г4 110 power box
-
- Автомобил:
- Двигател:
Г4 110 power box
хора искам да ви питам "power box" лъже ли компиютъра за разхода на гориво ? Питам ви защото си купих колата с power box обаче когато и дам рязко газ и колата забиваше ( на около 3000 оборота) затова намалих мощността на power box и с спря да забива , обаче разхода се вдигна( поне на компиютъра не ми пада под 7.5 , 8 ) в сравнение с преди когато ми показваже 5.5 ,6 . колата ми е голф 4 110
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: power box
Пауър бокса лъже компютъра за всичко!
И е опасен!
Изхвърли го и се обърни към някой от колегите за читав чип-тунинг
И е опасен!
Изхвърли го и се обърни към някой от колегите за читав чип-тунинг
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Колегата е прав. Аз съм с б5.5 пасат 130 hp и имам power box dipa sport. Така си дойде от Италия. Вървежа с него е ненормален и разхода ми се струва нереален. Интересувал съм се и проверих моя box струва 500 €. Свързан е и към еку-то с кабел. Взима + и - от акомулатора. Аз го изключих и така карам вече 2 години. Това животно е вредно за мотора. Удължава интервала на впръскване на дюзите посредством неверни данни че вън е - градуси. Мотора работи по нервно, тресе повече и може да си повредиш дюзите и турбото защото мисля че с бокса отваряше малко по рано към 1600 оборота. Моя съвет е до го махнеш това нещо. Ако желаеш добър абгрейд е чип тунинга. Той е на същите пари като бокса.
-
- Автомобил:
- Двигател:
аха моя box не съм проверявал колко струва ама един приятел го търси и ми каза че бил около 100лв. , а да те питам ти имал ли си проблеми с колата когато си карал с boxa в смисъл забивала ли ти е колата ? Защото моята забиваше и я закачих на лаптопа и ми излезна някъква грешка в нафтовата помпа , някъкво клапанче ли беше нещо с цедка беще ама не си спомням точно, после го откачих boxa и колата се оправи затова накрая просто го намалих та мислълта ми е дали boxa я надува прекалено много и помпата не може да пуска достатъчно нафта или имам проблем с това клапанче ( или каквото беше там) на помпата
-
- Контакти:
Бокса не играе роля върху турбото. Единственото което прави е да симулира че колата се нуждае от още гориво. Така се увеличава интервала на впръскване от дюзите. Именно затова изключих моя бокс да не прецака дюзите. Аномалии със забиване не съм имал. Колата си върви доволно , но някак си усещах мотора по нервен по шумен. Смени това клапанче или почисти цедката и няма да имаш проблем. Мойта и без бокса си върви доволно все пак е 130 муленца. Защо не се обърнеш към Брезел? Той прави много качествени чипове. Цената е супер до колкото знам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
аха мерси ще видя да го оправя това клапанче, а колкото до чипосване не държа колата да ми е супер бегачка просто както каза и ти да върви доволно а така с бокса ми е добре .Онзи ден го откачих боксса и колата има бая разлика във вървенето с чип може да върви повече ама все пак ще я карам с бокса и ще се надявам да не се окоти нищо 

- g1zara1234
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN +++ Brezel
Re: Г4 110 power box
колега карам с Powerbox psi motosport от 2 години и няма ядове значи това че някой хора вземат powerbox за 50 лв нов китайски не означава че са калпави другите немски или италиянски така че някой ги плюят защото не знаят работата на професионалния powerbox :)
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Професионалния PowerBox... И каква му е работата?
-
- Контакти:
Аз имам "професионален":-) power box от италия. Така си дойде колата. Dipa sport се казва. Включен е към еку и към една кръгла букса под колекторите и + и - има кабели към акомулатора. Колата върви доста с него, не забива но сякаш е по нервен мотора. Имам чуството че сменя звука. Затова е и изключен. Не го ползвам то 131 коня са ми достатъчни. Така че и аз подкрепям колегата да се ориентирате към чип тунинг не тея боксове. Мисля че е по добрия вариянт.
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Как трябва да ви се обясни че POWER BOXA е едно тъпо съпротивление което струва стотиники?На какъв език че да го разберете?
-
- Контакти:
Аз отворих моя бокс. На щипки е и 2 винта. Цяла платка е със всякакви елементи. Няма съпротивления. Но не ми се нрави как работи и е изключен. Опитах се да го махна напълно но като го изключа от буксата не пали колата. Проверих в интернет и струва 500 €. Също така имам и дистанционно за него с 3 режима. Като го махна напълно ще го подаря на някой колега манияк.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.cimbu.cz/?page=whole&lng=cze&chip=&item=9
Ето един пример за power box
Лично аз съм си правил собственоръчно power box на 1Z. Много е лесен един резистор около 800 ома мисля,че беше се запоява на кабелите на помпата мисля кабел 2 и 3 беше.
Това е пълна тъпня почва да върви мааалко повече и да пуши зверски. Пробвах с 500 ома и правеше ебахти димната завеса. На тихи обороти започва да работи неравномерно.
Ето един пример за power box
Лично аз съм си правил собственоръчно power box на 1Z. Много е лесен един резистор около 800 ома мисля,че беше се запоява на кабелите на помпата мисля кабел 2 и 3 беше.
Това е пълна тъпня почва да върви мааалко повече и да пуши зверски. Пробвах с 500 ома и правеше ебахти димната завеса. На тихи обороти започва да работи неравномерно.
- manchorov
- Автомобил:
- Двигател:
Тоя пример дето си го дал е много смешен ,и няма нищо общо с истинските боксове.Се едно да ти дам пример за хилядите знаини и незнаини чип тунери в бг.
- hip-hopotam
- Автомобил:
- Двигател:
Е добре де човек,кажи какво е истннския PowerBox,като толкова си наясно с него?
- g1zara1234
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN +++ Brezel
ами колега аз съм с POWER BOX на PSI MOTOSPORT и съм доволен не работи неравномерно не тресе и пуши само при рязко натискане какво ги критикувате не мога да разбера
Върни се в “Дизелови агрегати”