VW Bora 1.9TDI AJM Проблем с паленето при топло време

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ApAMiX
Автомобил: VW Bora TDI
Двигател: AJM 2000
Контакти:

VW Bora 1.9TDI AJM Проблем с паленето при топло време

Мнениеот ApAMiX » Нед 24 авг 2014 12:33

Здравейте колеги,

Мисля, че няма нужда да коментираме темата проблем при топъл двигател, при мене проблема е когато навънка стане 28-29 градуса подгряващите свещи спират да се пускат и дизеловата печката не иска да запали. Тога го установих по по таблото ;) на другия ден прочетох по форумите и до колкото съм разбрал подгряващите свещи трябва да се пускат винаги ! не зависимо от това колко градуса е навънка. За да стане още по интересно на следващия ден ( след около 1 час молби да запали ) докато беше в движение започна да примигва индикацията за подгряващите свещи :horror Когато се прибрах я закачих на vag-a и ми извади грешка в сензора за спирачката :gruebel .
00741 - Brake Pedal Monitoring
27-00 - Implausible Signal

и видях също така, че сензора за външната температура е дал фира
00779 - Outside Air Temp Sensor (G17)
30-00 - Open or Short to Plus

Ако съм разбрал правилно сензора за спирачките отговарял освен за стоп лампите извършвал още няколко дейности една от тях била спиране на горивото към двигателя :neutral Ще е хубаво ако някой може да потвърди :)
Играе ли някаква роля в моя проблем сензора за външна температура ? Нали уж трябва да се пуска винаги ?
Самите подгряващи свещи са замерени със мултицет и всичките са ОК. Как мога да проверя дали функционира сензора който е зад двигателя за неговата температура ?
Принципно с удоволствие бих я закарал при някой, но живея в Холандия, а цените тука на сервизите са много КОРАВИ.. :Mr Green Fun и бих се радвал, ако мога да реша проблема сам с ваша помощ.

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Re: VW Bora 1.9TDI AJM Проблем с паленето при топло време

Мнениеот batkotivalio » Нед 24 авг 2014 13:01

Здравей, подгревните свещи на този двигател със сигурност НЕ се включват при температури по-високи от 9 гр., независимо от индикацията на таблото(във форума го имаше някъде много добре обяснено). Примигането сле дкато запалиш показва наличието на записана грешка (точно както си я хванал brake pedal и т.н....)

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Нед 24 авг 2014 14:30

Когато не пали пробвай да откачиш датчика за температура на двигателя,и пробвай отново :th_up Би трябвало да запали на откачен датчик :mhihi А ако ти се чете точно за какво става въпрос напиши в търсачката "Проблем топло палене" и се наслаждавай на четивото :beer

ApAMiX
Контакти:

Мнениеот ApAMiX » Нед 24 авг 2014 20:43

Снощи се запознах с "проблем при топло палене", но след като я въртях един час на студен двигател и почти падна акумулатора при последното завъртане ми светнаха подгряващите свещи и колата запали. С 2 думи ... ако те светнат при контакт колата пали ... ако не светнат не иска ... и върти някак си на празно. Не съм обръщал особено внимание преди, но си мисля че винаги на студен двигател лампите за подгряването светват, и разбира се когато я карам Холандия - България и я изгася след 700-800км. не иска да запали следващите 2-5 мин., но те никога не са ме притеснявали чак толкова много. При мене проблема си е при студено палене ... ;) Другото което ми направи, е че паля я пред нас карам я 2,5 км ( до магазина ) и там и си останах :) запали чак привечер когато беше разхладило. Според мене има някаква мистерия м/у сензора за външна температура и този за подгряващите свещи.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Нед 24 авг 2014 21:43

Е то май реле 109 прави каквото си иска :th_up

ApAMiX
Контакти:

Мнениеот ApAMiX » Вто 26 авг 2014 9:37

Добре тогава, ще работим по принципа на изключването. Утре ще ходя да си купя реленцето, и ще кажа дали има някаква разлика в поведението и.
Благодаря за съвета :bowdown

ApAMiX
Контакти:

Мнениеот ApAMiX » Пет 29 авг 2014 23:55

След смяната на Реле 109 проблемите изчезнаха :th_up Сега пали на пушка :death Много благодаря за помощта.

Върни се в “Дизелови агрегати”